ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το νέο... ντέρμπι της Ευρώπης! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ: Το νέο... ντέρμπι της Ευρώπης! (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Χάποελ Ιερουσαλήμ (18/12, 21:30, ΕΡΤSports), για την 9η αγωνιστική του BCL και το gazzetta.gr γράφει για το ματς - γιορτή, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Είναι από τις... διάσημες ομάδες του Basketball Champions League και οι αναμετρήσεις τους συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Κάτι τα δυνατά ρόστερ, κάτι οι γνωστές φυσιογνωμίες, που με κάποιο τρόπο συνδέονται με την Ελλάδα, κάτι οι «μονομαχίες» μέχρι τελικής πτώσης που έχουν δώσει έως τώρα, αρκούν, για να δημιουργηθεί μια νέα «αντιπαλότητα».

ΑΕΚ και Χάποελ Ιερουσαλήμ δίνουν άλλη.. αίγλη στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA και φτάνει η ώρα που θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά σε δύο χρόνια, αφού οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενούν την ομάδα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Όντετ Κάτας, στο ΟΑΚΑ (18/12, 21:30), για την 9η αγωνιστική.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα ντέρμπι κορυφής, αφού οι δύο ομάδες ισοβαθμούν (6-2) στον Β' Όμιλο και παίζουν για την πρώτη θέση. Η ΑΕΚ έχει στόχο σε πρώτη φάση τη νίκη και σε δεύτερη, ανάλογα και την εξέλιξη του παιχνιδιού, την διαφορά πόντων (η Χάποελ είχε νικήσε με 85-78 στο πρώτο ματς), αφού πλέον τα αποτελέσματα μεταφέρονται στην επόμενη φάση.

Οι άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ αναμένουν την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, από την στιγμή που νωρίτερα (18/12, 19:30) θα γίνει και το ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Από την άλλη, η Χάποελ θα έχει στο πλευρό της 300 φιλάθλους, που θα την ακολουθήσουν στην Αθήνα.

Η ομάδα του Ισραήλ δεν έχει κάνει αλλαγές, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ενώ ο Τζέιμς Φελντέιν φαίνεται πως διανύει την καλύτερη του περίοδο. Ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού» είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17.0 πόντους (44.8%τρ.) κατά μέσο όρο και πρώτος... κλέφτης (1.3κλ.).

Ακολουθεί ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Τζέι Κόβαν Μπράουν, με 15.9 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 4.0 ασίστ, ο ΤαΣόν Τόμας με 13.1 πόντους και 6.8 ριμπάουντ, ο Σουλεϊμάν Μπράιμο με 12.6 πόντους και 4.6 ριμπάουντ και ο Ταμίρ Μπλατ με 7.6 πόντους και 5.4 ασίστ. Οι Ισραηλινοί θα έχουν και απουσίες, αφού ο Τρεντ Λόκετ δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Όντετ Κάτας.

Η Χάποελ έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης (88.0), είναι πρώτη σε τάπες (4.8), έκτη σε δημιουργία (21.4ασ.) και κάνει λίγα λάθη (11.4).

Στο Basketball Champions League έχει ηττηθεί μόνο από την Πο Λακ Ορτέζ (81-75) και από την Σαν Πάμπλο Μπούργος (91-84). Στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, είναι στην τρίτη θέση, με ρεκόρ 7-1 (έχει χάσει μόνο από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, 89-73).

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις
10/10/18 ΑΕΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ 75-79
11/12/18 Χάποελ Ιερουσαλήμ-ΑΕΚ 70-83
23/10/18 Χάποελ Ιερουσαλήμ-ΑΕΚ 85-78

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα