ΠΑΟΚ - Σομπατέλι 80-89: Πληρώνει την… αεράμυνά του! (pics & vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - Σομπατέλι 80-89: Πληρώνει την… αεράμυνά του! (pics & vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ είδε να μειώνονται ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες πρόκρισής του μετά την εντός έδρας ήττα (80-89) από τη Φάλκο Σομπατέλι στο «Παλατάκι». Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους Ούγγρους, αποβλήθηκε ο Νίκος Σταυρόπουλος λόγω της οργισμένης αντίδρασής του κατά των διαιτητών.

Η κακή άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ο βασικός παράγοντας της πρώτης περιόδου καθώς έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν με άνεση την μπάλα, να βρουν ελεύθερα σουτ (σ. σ. είχε 4/6 τρίποντα) και να έχουν το προβάδισμα στο σκορ. Μετά το 2-7 του πρώτου δίλεπτο, το σκορ μετά τα μισά της περιόδου ήταν 10-15. Ο Ζέιν Νόουλς έκανε θραύση κάτω από τη ρακέτα, μάζεψε έξι επιθετικά ριμπάουντ και μέσα από αυτά έδωσε 11 πόντους στην ομάδα του, κρατώντας τη διαφορά σε χαμηλό επίπεδο (21-26, 10’).

Ο ΠΑΟΚ δεν εξαργύρωσε την άμυνά του στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου (29-32) καθώς ήταν αναποτελεσματικός στην επίθεση. Εκεί ένα ξέσπασμα των Ούγγρων ανέβασε τη διαφορά στο +8 (29-37). Με τους Λιούις-Σμιθ απελπιστικά άστοχους, η ελληνική ομάδα δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση, είδε επίσης τον ΝτεΚουάν Λέικ να «κόβει» μπάλες με τέσσερα κοψίματα. Τα χειρότερα για τον ΠΑΟΚ ήρθαν στο τέλος του ημιχρόνου καθώς με το εύστοχο τρίποντο του Φιλιποβίτι η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των 14 πόντων (37-51).

Η επιθετική δυστοκία των δύο ομάδων στην 3η περίοδο ευνόησε τη Φάλκο καθώς διατήρησε διαφορά ασφαλείας (44-61, 26’). Η zone press άμυνα του ΠΑΟΚ έβγαλε τους φιλοξενούμενους από τον ρυθμό τους και σε συνδυασμό με την αφύπνιση του Άνταμ Σμιθ, η ελληνική ομάδα έκανε επιμέρους σκορ 10-2 και μείωσε σε 54-63 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Αμερικανός συνέχισε να σκοράρει ακατάπαυστα και ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 62-65 μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών στην τελευταία περίοδο. Η διαφορά μειώθηκε έως και στον έναν πόντο (66-67). Εκεί ο ΠΑΟΚ είχε τρεις συνεχόμενες κακές επιλογές στην επίθεση, αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο μεγάλα τρίποντα, πάτησαν και πάλι σε διψήφια διαφορά (66-78, 36’) βάζοντας δυσκολότερα στην ελληνική ομάδα. Στην τελευταία απόπειρα επιστροφής, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 74-81 (38’). Εκεί ο Δικέφαλος έκλεψε την μπάλα, έγιναν τουλάχιστον δύο φάουλ στον Άαρον Μπεστ τα οποία δεν καταλογίστηκαν και στην εξέλιξη της φάσης ο Καναδός υπέπεσε σε βήματα. Η απόφαση των διαιτητών προκάλεσε την έκρηξη του τεχνικού διευθυντή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκου Σταυρόπουλου, ο οποίος εξοργισμένος τα έβαλε μαζί τους.

Αξιοποιώντας το μπόνους των βολών η Φάλκο μπήκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με διαφορά εννιά πόντων (73-84) και παρά την απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΟΚ, η ευστοχία των Ούγγρων από τη γραμμή των βολών εδραίωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη διοργάνωση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φάλκο ήταν καλύτερη στο συντριπτικό μέρος του παιχνιδιού, είχε συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, καλό επίπεδο συνεργασίας αλλά και ποσοστό ευστοχίας καθώς επίσης και πολυφωνία στην επίθεση. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ τα περίμενε όλα από τον Άνταμ Σμιθ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντέβον Ουάσινγκτον έβαλε τα δύο μεγαλύτερα σουτ του αγώνα, τον ακολούθησε ο Κουίντον Χούκερ, ενώ σταθερά καλή απόδοση είχε ο Τζεβόντε Ρέντικ

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Αυτόν τον τίτλο μοιράζονται οι Μπένκε, Βάραντι

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι από τον Μαργαρίτη, ομοίως και από τον Τσόχλα ενώ ο Εγεκέζε ήταν εκτός παιχνιδιού.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η zone press άμυνα του ΠΑΟΚ και τα νταμπλ τιμ από τα μέσα της 3η περιόδου άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.Τα δύο μεγάλα τρίποντα από τους Χούκερ, Ουάσινγκτον στα μισά της τελευταίας περιόδου όταν ο ΠΑΟΚ πλησίασε στην ανατροπή.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων το ότι δεν προστάτεψαν το αμυντικό ριμπάουντ. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μην παίζει άμυνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα δύο εντυπωσιακά κοψίματα του Λέικ σε Λιούις και Σμιθ με χρονική απόσταση τριών δευτερολέπτων στη δεύτερη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 37-51, 54-63, 80-89.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα