Βόννη - ΠΑΟΚ 83-85: Ο Μαργαρίτης «έσπασε» το ρόδι

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βόννη - ΠΑΟΚ 83-85: Ο Μαργαρίτης «έσπασε» το ρόδι

bet365

Ο ΠΑΟΚ χαμογέλασε για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι καθώς έπειτα από οκτώ ήττες, επικράτησε (83-85) της Βόννης για την 7η αγωνιστική του BCL και πλέον απέκτησε πιθανότητες πρόκρισης. Ανήμερα της συμπλήρωσης 300 αγώνων με τη φανέλα του Δικεφάλου, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πέτυχε το νικητήριο καλάθι.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ελέγξει την επίθεση της Τέλεκομ Μπον περισσότερα από πέντε λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γερμανοί είχαν 8/10 δίποντα στην πρώτη περίοδο, βρήκαν πόντους και στο transition παιχνίδι κι έτσι μετά το 11-11 (5’), έκαναν επιμέρους σκορ 14-4 έως το τέλος της περιόδου (25-15), πατώντας πάνω και στα επτά λάθη της ελληνικής ομάδας.

Αμυντικά, ο Δικέφαλος δεν άλλαξε πολλά στη δεύτερη περίοδο καθώς συνέχισε να μη χρησιμοποιεί σωστά τα φάουλ του αλλά και να μειονεκτεί σε προσωπικό επίπεδο. Η διαφορά ήταν στην επίθεση καθώς είχε 7/8 τρίποντα κι έτσι κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Η αρχή έγινε από τον Απόλλωνα Τσόχλα για να ακολουθήσουν οκτώ διαδοχικοί πόντοι του Άαρον Μπεστ και η διαφορά μειώθηκε στα επίπεδα των τριών πόντων (37-34) μετά τα μισά της περιόδου. Εκεί η Τέλεκομ βρήκε πόντους από τη γραμμή των βολών, ο ΠΑΟΚ τους είχε από τον Τζεκουάν Λιούις και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-44.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να σουτάρει με εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο (σ. σ. στο τέλος της 3ης περιόδου είχε 14/23, 60.8%), στην εξίσωση του αγώνα μπήκε ο Άνταμ Σμιθ ο οποίος ευστόχησε σε τρεις προσπάθειες, ακόμη δύο τρίποντα πρόσφερε και ο Άαρον Μπεστ και μετά το 59-60 (στα μισά της περιόδου) ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 61-69 (37’), αλλά δεν κράτησε τη διαφορά έως το τέλος της περιόδου (69-73).

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε λύσεις στην επίθεση στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε 7:30 αγωνιστικά λεπτά περιορίστηκε στους πέντε πόντους κι έτσι η Τέλεκομ Μπον προηγήθηκε με 81-78 (37:30).Ένα τρίποντο του Μαργαρίτη και οι διαδοχικές χαμένες επιθέσεις οδήγησαν τις δύο ομάδες, με απόλυτη ισορροπία (81-81), στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα. Ένα καλάθι του Νόουλς και δύο βολές του Μπρούνινγκ (83-83) έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη μεγάλη επίθεση σε εναπομείναντα χρόνο 33’’. Το καλάθι του Μαργαρίτη (83-85) έδωσε στον ΠΑΟΚ τον πρώτο λόγο, 11.9’’ πριν το φινάλε.

Στο τέλος τα τρίποντα των Φρέιζερ και ΝτιΛέο δε βρήκαν στόχο και οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν σημαντική νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ σούταρε με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας (16/28), ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα σε όλα τα δεκάλεπτα (πλην του πρώτου) και στο τέλος έβγαλε πολλές καλές άμυνες.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Άνταμ Σμιθ, Άαρον Μπεστ και Βαγγέλης Μαργαρίτης είχαν ακρίβεια στην εκτέλεση κι έδωσαν τους 55 πόντους από τους 85 της ομάδας.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ο Τζεκουάν Λιούις, αλλά ο Νόουλς έβαλε το καλάθι που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στο τέλος κι ας ήταν μόλις το δεύτερο εύστοχό του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ΜακΚίνεϊ δεν είχε ρόλο στο παιχνίδι, χωρίς πρωτοβουλίες και το παιχνίδι του Σίμονς. Εκτός ρυθμού ήταν οι Ουίγκινς, Εγεκέζε.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο ΠΑΟΚ είχε δύο χαμένες επιθέσεις στο transition παιχνίδι στα τελευταία 2:30 λεπτά

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Στην τελευταία περίοδο, καμία ομάδα δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει στην επίθεση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική συνεργασία Λιούις-Μπεστ και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 49-44, 69-73, 83-85

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα