Καλαμπόκης: «Να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού»

Καλαμπόκης: «Να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού»

Gazzetta team
Καλαμπόκης: «Να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού»

bet365

Έτοιμοι και πολύ καλά «διαβασμένοι» είναι στο Περιστέρι winmasters για την αυριανή (3/12, 19:00) μάχη με τη Νίμπουρκ.

Ξέρουν καλά την δυναμική του αντιπάλου, αλλά ο Νίκος Παπανικολόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν προετοιμάσει τους παίκτες κατάλληλα και με την βοήθεια του κόσμου, που αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών», πιστεύουν πως θα μπορέσουν να φτάσουν στη νίκη που είναι πολύ σημαντική για την διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

«Η Νίμπουρκ είναι μια ομάδα που φαίνεται πως έχει επιθετικό προσανατολισμό, διεκδικεί πολλές κατοχές και βασίζει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού της στο τρανζίσιον και στις επιθέσεις στα πρώτα 6-8 δευτερόλεπτα», εξηγεί ο Γιάννης Καλαμπόκης, συνεργάτης του Παπανικολόπουλου και συνεχίζει:

«Αυτές εκφράζονται μέσω των περιφερειακών παικτών που τρέχουν ανοικτά στο γήπεδο και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σουτ τριών πόντων. Σε αυτό , συμμετέχουν ακόμη και οι φόργουορντ και οι ψηλοί, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί στο να τρέξουν το γήπεδο και να τελειώσουν τις φάσεις στον αιφνιδιασμό».

Αναλύοντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Τσέχων, ο Γιάννης Καλαμπόκης, υπογράμμισε: «Χρησιμοποιούν νωρίς στις επιθέσεις τους σκριν πάνω στην μπάλα, με διάθεση να εκτελέσουν οι κοντοί. Προτεραιότητα τους είναι η εκτέλεση και όχι τόσο η δημιουργία, να βάλουν την μπάλα στο λόου-ποστ, είτε στους ψηλούς, είτε στα γκαρντ, όταν θεωρούν ότι έχουν ανισορροπία.

Γενικά το παιχνίδι τους χαρακτηρίζεται από την αυτοπεποίθηση και την ελευθερία στον τρόπο που κινούνται. Οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και στις δυο πλευρές του γηπέδου, αφού ο τρόπος που θα κάνουμε επίθεση, θα πρέπει να είναι ισορροπημένος, ώστε να μας δημιουργεί ανάλογη ισορροπία και στο αμυντικό τρανζίσιον, που είναι ο νούμερο ένα στόχος σ' αυτό το παιχνίδι».

Η πίεση στα γκαρντ είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για τον Καλαμπόκη, ο οποίος εξηγεί: «Αυτή η προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί με το αμυντικό ριμπάουντ, αφού είναι ομάδα που επιδιώκει και μαζεύει αρκετά επιθετικά και να πιεστούν οι περιφερειακοί τους παίκτες, οι χειριστές, αφού υπό πίεση αντιδρούν διαφορετικά στο παιχνίδι... Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να καταστήσουμε σαφές από την αρχή ότι θα πρέπει να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού».

Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τη Νίμπουρκ διατίθενται:

- Ηλεκτρονικά εδώ.
- Την Τρίτη από τις 11:00 έως τις 15:00 στα γραφεία του Συλλόγου και από τις 15:00 και μετά από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα