Ράστα Βέχτα: Η ομάδα που πήρε το όνομά της από τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Ράστα Βέχτα: Η ομάδα που πήρε το όνομά της από τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ράστα Βέχτα (19/11, 19:00), για την 6η αγωνιστική του Basketball Champions League και το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ της γερμανικής ομάδας, που πήρε το όνομά της από τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ!

Το όνομά της αρχικά «ξενίζει», αλλά θα το βρει κανείς ενδιαφέρον, αν σκεφτεί ότι εμπνεύστηκε από τους ιδιοκτήτες της όταν έπιναν μπύρες, υπό τον ήχο του «Rastaman Vibration» του Μπομπ Μάρλεϊ.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το 1979 η όμορφη ιστορία του συλλόγου από την Βέχτα, η οποία 40 χρόνια μετά, εντυπωσιάζει και κάνει αισθητή την παρουσία της.

Αφού... ανεβοκατέβαινε στις κατηγορίες, η Ράστα επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια» πέρυσι, απέκλεισε την Μπάμπεργκ στα ημιτελικά του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά... σκουπίστηκε από την Μπάγερν Μονάχου στους τελικούς. Φέτος, έχει ρεκόρ 5-3, με τις πέντε νίκες να είναι σερί μέχρι τώρα.

Ο σύλλογος, που έχει έδρα μια πόλη κοντά 32.000 κατοίκων, ζει την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία, με την συμμετοχή στο Basketball Champions League και μέχρι τώρα έχει ρεκόρ 3-2, έχοντας την 8η καλύτερη επίθεση στο θεσμό (84.0π.) και την 4η καλύτερη δημιουργία (21.8ασ.).

Πρώτος της σκόρερ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA είναι ο πρώην παίκτης του Κολοσσού Ρόδου (2013-14) και του Ρεθύμνου (2014-15), Τρέβις Σίμπσον, που έχει 20.4 πόντους με 44.9% στο τρίποντο.

Ακολουθεί ο Στιβ Βαστούρια με 13.4 πόντους, 5.8 ασίστ, 3.8 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα, ο Τζος Γιανγκ με 12.0 πόντους και 3.6 ασίστ, ο Σέρχι Γκαρθία με 11.5 πόντους, 8.0 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ και ο Ίσμαϊλ Ουέινραϊτ με 10.6 πόντους, 4.8 ριμπάουντ, 4.0 ασίστ και 2.2 κλεψίματα.

Ο προπονητής της, Πέδρο Κάγιες, είναι 36 ετών και θεωρείται από τους ανερχόμενους στην Ευρώπη. Μεγάλωσε στην Κόρδοβα και είναι στη Γερμανία από το 2012. Στη Βέχτα βρίσκεται από το 2015 και αρχικά ήταν βοηθός προπονητή, ενώ πέρυσι αναδείχθηκε «Best Coach of the Year». «Είναι πάντα καλό και διδακτικό για όλους να παίζουμε με τόσο σπουδαίες ομάδες και μάλιστα σε ένα από τα κορυφαία γήπεδα της Ευρώπης, το περίφημο ΟΑΚΑ. Έχουμε χρέος να μαθαίνουμε από τα καλά πράγματα και τα άσχημα που κάναμε στα τελευταία ματς που παίξαμε. Η μάθηση θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την ικανότητά μας και να βελτιωθούμε. Στόχος μας παραμένει το σήμερα κι εκεί πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας», είπε σχετικά για το ματς.

Από πλευράς παικτών, ο Τρέβις Σίμπσον σχολίασε: «Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που έχει πολύ γεμάτο ρόστερ και μεγάλους παίκτες. Θα είναι μία τεράστια πρόκληση για εμάς, ώστε να παίξουμε περισσότερο ως ομάδα και να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε, όταν αντιμετωπίζουμε μεγάλους παίκτες. Έχουμε ακόμα μεγάλη ενέργεια, έστω κι αν παίξαμε ένα ματς, στο οποίο χρειάστηκε να επιστρέψουμε από το -27. Αυτή είναι η δουλειά μας. Θα γεμίσουμε τις δεξαμενές και θα παίξουμε. Ανυπομονούμε να συναντήσουμε την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Και να παίξουμε έτσι, ώστε η ατμόσφαιρα να μην μας "σπάσει" στα δύο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα