ΑΕΚ και Μπαντίρμα συναντιούνται ξανά! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ και Μπαντίρμα συναντιούνται ξανά! (pics & vids)

bet365

Μετά από δύο σεζόν, ΑΕΚ και Μπαντίρμα θα αναμετρηθούν ξανά (06/11, 19:00) στα παρκέ του Basketball Champions League.

Μετά τη χρονιά 2017-18, όταν και η τούρκικη ομάδα μέτρησε δύο νίκες (70-74 στο ΟΑΚΑ, 78-71 στην Τουρκία), οι δύο ομάδες συναντιούνται ξανά, στην 4η αγωνιστική της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA.

Με την ονομασία πλέον Μπαντίρμα, καθώς ο χορηγός Μπάνβιτ (όπως ήταν γνωστή η ομάδα μέχρι πρότινος) αποχώρησε, και εντελώς... ανανεωμένη, η τουρκική ομάδα υποδέχεται την «Βασίλισσα» στο «Kara Ali Acar Sport Hall» (06/11, 19:00).

Η Μπαντίρμα βρίσκεται στο 1-2, αφού έκανε την πρώτη της νίκης στην διοργάνωση την προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στην Μπούργος (84-81), ενώ στο 2-1 είναι η ΑΕΚ, που έχει μαζί της και τον Μάριο Τσάλμερς και θέλει να επεκτείνει το σερί της.

Η Μπαντίρμα διαθέτει πέντε Αμερικανούς στο ρόστερ της (ο Ντι Τζέι Σέλτον τραυματίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στον αχίλλειο), από τους οποίους ξεχωρίζει ο Τζέιμι Σμιθ. Ο 30χρονος γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ των Τούρκων με 21.3 πόντους (56%δ., 54%τρ.), αλλά και 2.7 ασίστ σε τρία παιχνίδια.

Ακολουθεί ο πρώην παίκτης του Άρη (2017-18) Ομάρ Προύιτ, με 17.0 πόντους, 3.0 ριμπάουντ και 1.3 κλεψίματα.

Ακόμα ένας γνωστός από την θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Τάιλερ Καλινόσκι (Απόλλων Πάτρας), ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στην Άντβερπ και αντιμετώπισε την ΑΕΚ. Γνωστός για το... θανατηφόρο σουτ του, αν και ακόμα επιθετικά δεν έχει... απελευθερωθεί, κάνει άλλα πράγματα στο παρκέ (5.0ρ., 3.7ασ., 1.0κλ.).

Ένα στοιχείο που υστερεί πολύ η Μπαντίρμα, είναι αυτό της δημιουργίας, καθώς έχει 12.7 ασίστ κατά μέσο όρο και βρίσκεται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας (32η).

Στο πρωτάθλημα Τουρκίας το ρεκόρ της είναι στο 4-2, μετρώντας δύο σερί νίκες (Μπουγιουκτσεκμετσέ, Μπούρσασπορ), ενώ έχει πετύχει μεγάλη νίκη επί της Αναντολού Εφές (84-66), την 3η αγωνιστική.

Είπαν για το ματς

Χακάν Ντεμίρ (προπονητής): «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι για εμάς πολύ σημαντικό, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας στο φετινό BCL, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ΑΕΚ έχει πολύ βαθιά μπασκετική κουλτούρα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς πετύχαμε την προηγουμένη εβδομάδα την πρώτη νίκη μας και θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα σερί νικών μπροστά στο κοινό μας, που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας».

Τζέιμι Σμιθ: «Καλούμαστε να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας κόντρα στην ΑΕΚ. Καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη νίκη μας την προηγούμενη εβδομάδα, κόντρα στην Μπούργος, μία νίκη πάρα πολύ σημαντική για εμάς. Όμως, η σημασία του αγώνα με την ΑΕΚ είναι εξίσου μεγάλη. Δεν υπάρχουν παιχνίδια χωρίς ενδιαφέρον για εμάς. Θέλουμε να νικήσουμε μπροστά στον κόσμο μας και χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα