Φλεβαράκης: «Είμαι στεναχωρημένος γιατί το αξίζαμε»

Gazzetta team
Φλεβαράκης: «Είμαι στεναχωρημένος γιατί το αξίζαμε»

bet365

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε για την αυταπάρνηση των παικτών του κι αυτά που άξιζε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Μπεσικτάς.

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε… «φτάσαμε κοντά σε μια τεράστια νίκη, να ξεκινήσουμε με ωραίο τρόπο. Παίξαμε πολύ καλά για 35 λεπτά. Τα λάθη που κάναμε σ’ αυτό το διάστημα ήταν λογικά, είχαν να κάνουν και με τη διαφορά ποιότητας. Δεν πληρώσαμε τη διαφορά στα μπάτζετ, αλλά είχαμε μικρότερο χρόνο προετοιμασίας σε σχέση με άλλες ομάδες. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παιδιών και με ικανοποιεί ότι προσπαθούν πάρα πολύ. Τα τελευταία πέντε λεπτά έδειξαν ότι χρειαζόμαστε δουλειά. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το πώς σταθήκαμε στο γήπεδο. Η ομάδα χρειάζεται βελτίωση για να πετύχει αυτά που θέλει».

Ρωτήθηκε για τη ένταση που είχε η ομάδα του στο παιχνίδι κι αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας. «Αυτήν την ένταση θέλουμε να τη βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι αλλά μπορεί να είναι κι ένας από τους λόγους που στα τελευταία λεπτά η ομάδα δεν μπορεί να κουνηθεί. Ο στόχος μας είναι, ανεξαρτήτου επιπέδου αντιπάλων, να παίζει η ομάδα με πολύ ενέργεια και πάθος. Όταν αυτά τα συνδυάζουμε με το μυαλό, μπορούμε να κάνουμε τεράστιες νίκες», απάντησε

Σε ερώτηση για την αστοχία της ομάδας του στο μακρινό σουτ αλλά και για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, είπε: «Είναι πολύ εύκολο να βλέπεις στατιστικά. Η εξήγηση είναι ότι στα τελευταία πέντε λεπτά είχε θέμα εκτέλεσης απλών πραγμάτων. Ακόμη δυσκολευόμαστε για μια απλή πάσα, ένα σκριν, ακόμη και πότε να κάνουμε φάουλ. Τα αρκετά τρίποντα στο τέλος ήταν η εύκολη λύση για κάποια παιδιά γιατί έδειναν ότι είχε τελειώσει η βενζίνη. Θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ισορροπία, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις περισσότερα παιδιά στο low post. Μέσα σ’ αυτά είναι και ο Μαργαρίτης. Ακόμη δεν είναι στο 100%. Ξέρετε πόσο σημαντικός είναι, ειδικά γι’ αυτή την ομάδα».

Σχετικά με τη μη χρησιμοποίηση του Τσόχλα στο τέλος, απάντησε: «Ο Τσόχλας είναι η δεύτερη περίπτωση παίκτη του οποίου ο ρόλος του θα είναι πολύ αυξημένος αλλά πρέπει να δούμε κι αν μπορούμε να πάμε στον άσο με τον Άνταμ. Δεν έχει να κάνει με τον Απόλλωνα από τον οποίον περιμένω πολλά και στη συνέχεια».

Για το αν θα αντέξει η ομάδα να παίζει με τέτοια ένταση δύο αγώνες την εβδομάδα, είπε: «Εμείς δεν είμαστε μια ομάδα που θα πάμε σ’ ένα παιχνίδι στο BCL για να μην παλέψουμε. Ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είμαι στεναχωρημένος για την ήττα γιατί αισθάνομαι ότι ήταν κρίμα για τον οργανισμό, τους παίκτες αλλά και τον κόσμο. Δείξαμε ότι παρά τις διαφορές στο μπάτζετ, υπάρχει η τεχνογνωσία για να είναι ψηλά και ίσως να μη χρειάζονται τα τεράστια μπάτζετ. Αν είχαμε ξεκινήσει πιο πριν και με τα ίδια δεδομένα, θα μιλούσαμε διαφορετικά τώρα. Φανταστείτε τι θα κάναμε αν είχαμε άλλα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ μόνο από ομαδική δουλειά και παρουσία του κόσμου στο γήπεδο θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα στοιχεία θα τα έχουμε στη διάρκεια της σεζόν».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE NEWS FEED