Εκεί που έπρεπε, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που έπρεπε

Εκεί που έπρεπε, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που έπρεπε

bet365

Στην κρισιμότερη περίοδο της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ υπέκυψε στα εσωτερικά προβλήματά του, έχασε τον ρυθμό του και οι συνέπειες αυτής της κατάστασης αποτυπώθηκαν μέσα από τον αποκλεισμό στο BCL.

Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε ότι ένας αγώνας δεν είναι μόνο τα 40 αγωνιστικά λεπτά. Αυτή η άποψη επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και καθόλου τυχαία διατυπώθηκε και από τον Ηλία Παπαθεοδώρου μετά τους δύο αγώνες με την ΑΕΚ για τους «16» του BCL. Γιατί, μετά τον πρώτο αγώνα στο PAOK SPORTS ARENA, ο προπονητής του Δικεφάλου αναφέρθηκε στις συνθήκες αντικανονικότητας που επικράτησαν στην ομάδα του και στις αντίστοιχες κανονικότητας που «συντρόφευσαν» την Ένωση. Γιατί επίσης, έως και 3-4 ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, το μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ δεν ήταν στην προπόνηση, αλλά στη δημιουργία προϋποθέσεων συμμετοχής όλων των παικτών.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ ταλανίστηκε στα προβλήματά του και είδε τους φυσικούς ηγέτες τους να χάνουν τον αγωνιστικό ρυθμό που είχαν πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος και κυρίως να παρουσιάζονται επηρεασμένοι απ’ όλα όσα προηγήθηκαν για να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Αυτό πιστοποιούν και οι αριθμοί καθώς στα δύο παιχνίδια με την Ένωση. Ο Φιλ Γκος περιορίστηκε στους 11 πόντους με 3/18 σουτ και κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι είχε αρκετές κακές αποφάσεις. Ο Ουίλιαμ Χάτσερ σημείωσε 14 πόντους με 3/14 σουτ. Σύνολο: Οι φυσικοί ηγέτες της ομάδας είχαν σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων 25 πόντους με 6/32 σουτ!

Παρόλο αυτά, ο ΠΑΟΚ όχι απλά κυνήγησε την ανατροπή αλλά θα την είχε καταφέρει κιόλας αν αξιοποιούσε 1-2 από τα πολλά ελεύθερα σουτ που «έβγαλε» στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του δεύτερου αγώνα. Ως ένα βαθμό πλήρωσε την αστοχία του και το γεγονός ότι στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σούταρε 23 ποσοστιαίες μονάδες πιο χαμηλά από τον μέσο όρο του. Γιατί από το 45% που είχε στο μακρινό σουτ, στο δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ περιορίστηκε στο 22.2% (4/18 τρίποντα).

Η ΑΕΚ αξιοποίησε τα λάθη του ΠΑΟΚ

Αν η αστοχία στο μακρινό σουτ με την ταυτόχρονη «υποχώρηση» των Γκος, Χάτσερ στοιχειοθετούν δύο αιτίες, τα λάθη του ΠΑΟΚ είναι μία ακόμη. Στον δεύτερο αγώνα όπου και η ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα στο σκοράρισμα, είχε την πολυτέλεια να πάρει 27 πόντους από τα λάθη του ΠΑΟΚ. Αν προσθέσει κανείς και τους αντίστοιχους 18 από τον πρώτο αγώνα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η «Ένωση» εισέπραξε το 30% των συνολικών πόντων της στη σειρά, μέσα από τα λάθη του ΠΑΟΚ. Δηλαδή, τους 45 από τους 146. Στην ίδια… γραμμή μπορούν να τοποθετηθούν και οι πόντοι που εξασφαλίστηκαν μέσα από τις δεύτερες επιθέσεις. Σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ περιόρισε την ΑΕΚ στον αντίστοιχο δεύτερο. Συνολικά όμως η τελευταία πήρε 30 πόντους από αυτόν τον τομέα.

Όλα κρίθηκαν πριν μια εβδομάδα

Η πικρή αλήθεια για τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχασε το εισιτήριο της πρόκρισης μέσα στο σπίτι του καθώς επίσης και ότι πλήρωσε το τίμημα της εσωτερικής ανισορροπίας. Η ήττα με διαφορά εννιά πόντων ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ έπειτα από το αρχικό 4-28 (σ. σ. στο 8ο λεπτό του πρώτου αγώνα). Η δε διαφορά των εννιά πόντων σαφέστατα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη, αλλά για μια έμπειρη ομάδα με παίκτες οι οποίοι έχουν το know how στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, στοιχειοθετεί ισχυρό πλεονέκτημα. Γιατί επίσης, η ΑΕΚ καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα, ακουμπούσε πάνω σ’ αυτό το μαξιλαράκι, αυτός ήταν ο λόγος που δεν εκδήλωσε πανικό ή βιασύνη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα