Δεν έφταιξε μόνο το… μονοψήφιο των Γκος, Χάτσερ

Δεν έφταιξε μόνο το… μονοψήφιο των Γκος, Χάτσερ

bet365

Φιλ Γκος και Ουίλιαμ Χάτσερ περιορίστηκαν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του BCL μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αλλά δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος της ήττας για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι βασικές αιτίες της ήττας ουσιαστικά βρίσκονται στα λόγια του Ηλία Παπαθεοδώρου ο οποίος συνηθίζει να περιγράφει με ωμότητα την πραγματικότητα. Είναι οι συνθήκες κανονικότητας αλλά και αντικανονικότητας που επικράτησαν στις δύο ομάδες. Είναι η ψυχολογία που είχε η ΑΕΚ έπειτα από τη νέα κατάκτηση τίτλου (σ. σ. του διηπειρωτικού), ο τρίτος μέσα σε διάστημα δέκα μηνών, είναι το γεγονός ότι από τους 73.9 πόντους που δεχόταν ο ΠΑΟΚ κατά μέσο όρο στο BCL, «έφαγε» 85… είναι και η επιθετική δυστοκία των Ουίλιαμ Χάτσερ, Φιλ Γκος σε συνδυασμό ασφαλώς με το ότι οι Αμερικανοί α) αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και β) βγήκαν εκτός αγωνιστικής καθημερινότητα με όλα όσα συνέβησαν έως και πριν πέντε ημέρες πριν τον αγώνα.

Το τελευταίο έχει την αξία του, αν συνυπολογίσει κανείς το ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο βαριά χαρτιά του ΠΑΟΚ ήταν… ελαφριά. Διότι, με μονοψήφιους τους Χάτσερ-Γκος η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πέτυχε τη σπουδαιότερη φετινή νίκη της, στην Ισπανία κόντρα στην Τενερίφη. Αυτή ήταν η μία από τις συνολικά πέντε φορές όπου περιορίστηκαν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων! Στην Ισπανία πρόσφεραν συνολικά 10 πόντους με 3/13 σουτ, αλλά ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 65-66.

Και οι δύο ήταν μονοψήφιοι στις επιβλητικές νίκες επί των Φριμπούρ (92-61), Οπάβα (93-43), αλλά εκείνα τα παιχνίδια μάλλον δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη γιατί, λόγω της χαμηλής δυναμικότητας των αντιπάλων, οι απαιτήσεις του αγώνα δεν ήταν τόσο υψηλές. Ο 5ος αγώνας είναι αυτός με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα με 82-59. Γκος και Χάτσερ έδωσαν συνολικά 15 πόντους με 4/17 σουτ. Στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ στο BCL, οι δύο Αμερικανοί έδωσαν συνολικά 10 πόντους με 3/18 σουτ.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα