Μπάνκι: «Δε νιώθουμε ασφαλείς με το +9»

Μπάνκι: «Δε νιώθουμε ασφαλείς με το +9»

bet365

Ο Λούκα Μπάνκι στάθηκε στην αμυντική προσπάθεια της ομάδας του, ενώ εξέφρασε και τις διαφωνίες του για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης.

«Αρχίσαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε. Περιμέναμε την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά την εξαιρετική δουλειά που κάναμε στο 1ο δεκάλεπτο. Κι εμείς όμως διατηρήσαμε την τακτική μας στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες και η διοίκηση έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα σ’ αυτή τη διοργάνωση και στον τρόπο διεξαγωγής. Και βέβαια όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν έχει νόημα όταν μιλάμε για διαφορές και όχι για αριθμό νικών. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα. Οι δύο ομάδες απέδειξαν απόψε ότι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ένα παιχνίδι υψηλής έντασης», είπε.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε ένα ομαδικό φάουλ στο 3ο δεκάλεπτο, απάντησε… «Εγώ είμαι 54 κι έχω δει περισσότερα παιχνίδια από εσάς. Από τη δική μου οπτική γωνία, παίξαμε με πολύ συγκέντρωση στην άμυνα, κάναμε πολλά κλεψίματα. Τα δικά σας κριτήρια είναι προφανώς διαφορετικά. Εγώ είδα δύο ομάδες οι οποίες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Αν δείτε μόνο τους αριθμούς, είτε μιλάμε για βολές είτε για λάθη, κρίνετε μόνο με βάση αυτά. Εγώ είδα δύο ομάδες οι οποίες προσπάθησαν να παίξουν καταπληκτικό μπάσκετ. Για παράδειγμα, στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο συμπληρώσαμε γρήγορα τα φάουλ».

Για την εξαιρετική άμυνα του Σαντ Ρος, απάντησε… «Γενικά είχαμε μια καλή προσέγγιση του αγώνα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, δεν θέλω να εστιάσω σ’ έναν παίκτη. Δεν έχω εμπειρία από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος άλλης εποχής που παραπέμπει στη δεκαετία του ’70. Αν θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίον έφτασε η ΑΕΚ στο φάιναλ φορ την προηγούμενη χρονιά, ήταν συνδεδεμένος με παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο ή σε μια κατοχή. Άρα δεν πρέπει να εστιάσουμε σε μια κατοχή αλλά στο να διορθώσουμε το κάθε λάθος. Αυτή είναι η προσέγγισή μου γι’ αυτούς τους αγώνες».

Σχετικά με το αν νιώθει ασφαλής με το +9, είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν νιώθουμε ασφαλείς με το +9. Κάθε παιχνίδι είναι μια καινούργια ιστορία. Η νοοτροπία μας είναι η αξιολόγηση νικών και ηττών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα