ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 75-84 (pics)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 75-84 (pics)

bet365

Η ΑΕΚ έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο PAOKSPORTS ARENA, επικράτησε με 75-84 του ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του BCL και φυσικά απέκτησε ισχυρό πλεονέκτημα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ δεν αιφνιδίασε απλά τον ΠΑΟΚ στα πρώτα οκτώ λεπτά αλλά καλλιέργησε μέσα του… κρίση αγωνιστικής ταυτότητα. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προηγήθηκε με το εντυπωσιακό 4-28 καθώς σ’ αυτό το διάστημα άγγιξε την τελειότητα. Πήρε ρυθμό μέσα από την επιθετική άμυνά της, την κυριαρχία του Βινς Χάντερ, την ευστοχία στα μακρινά σουτ (4/5) αλλά και την ηγετική φυσιογνωμία των Ρος, Γκρίφιν. Ο ΠΑΟΚ κυριεύτηκε από εκνευρισμό και πήρε ψυχολογία από το δικό του επιμέρους 7-2 στο τέλος της περιόδου (11-30).

Τα φάουλ των Γκρίφιν, Θίοντορ (και οι δύο είχαν από δύο φάουλ) οδήγησαν στην επιλογή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στη θέση «1», ο ΠΑΟΚ διάβασε το πρόβλημα, έβαλε πολύ πίεση στην άμυνά του ενώ στην επίθεση κατευθύνθηκε από το στοιχείο που τον έφερε έως εδώ. Την ευστοχία στο μακρινό σουτ. Με 4/4 τρίποντα και κυριαρχία στα καλάθια, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου άρχισε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά (19-32, 12’) για να φθάσει έως καις το -5 (32-37) μετά τη συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικών λεπτών στη δεύτερη περίοδο και με επιμέρους σκορ (στη δεύτερη περίοδο) 21-7. Εκεί, η επιστροφή του Θίοντορ μπορεί να μην έδωσε πολλούς πόντους, σίγουρα όμως πρόσφερε ηρεμία στην ΑΕΚ η οποία πήγε στα αποδυτήρια με +9 (36-45, 20’).

Η κυριαρχία κάτω από τα καλάθια, χάρη στον Χάντερ, διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα για την ΑΕΚ σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα του Σαντ Ρος στον Χάτσερ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει μέσα από τις προσπάθειες των Τέπιτς, Κόνιαρη αλλά δεν θα μπορούσαν να ήταν αρκετές. Οι φιλοξενούμενοι ήταν στο +14 έπειτα από επτά λεπτά (44-58) στην 3η περίοδο και στο +18 (46-64) έπειτα από περίπου 90 δευτερόλεπτα. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 46-65 κι ένα εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι η ΑΕΚ στην 3η περίοδο δεν υπέπεσε σε ομαδικό φάουλ.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε ελπίδα επιστροφής, αυτή «πέθανε» από τα χέρια του Ντούσαν Σάκοτα. Με 3/3 τρίποντα κι ένα κλέψιμο που οδήγησε σε καλάθι στοtransition game, η ΑΕΚ διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (56-76) έπειτα από περίπου 3:30 στην τελευταία περίοδο. Εκεί η «Ένωση» πίστεψε ότι όλα τελείωσαν και ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία (65-76) ώστε να μειώσει τη διαφορά έπειτα από διαδοχικούς πόντους του Τζέφερσον περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Η κλάση του Θίοντορ σε συνδυασμό με δύο καλάθια στο transition (67-82) σφράγισαν όμως τη νίκη για την ΑΕΚ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί αν εξαιρεθούν δέκα αγωνιστικά λεπτά, η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχος σε όλα και κυρίως μέσα από την άμυνά της «έσβησε» τους Χάτσερ, Γκος.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βινς Χάντερ έκανε τρομερό παιχνίδι, ομοίως και οι Σαντ Ρος, Μάλκολμ Γκρίφιν. Ο Ρος έσβησε κάθε προσωπικό αντίπαλό του είτε επρόκειτο για τον Γκος είτε για τον Χάτσερ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντούσαν Σάκοτα έβαλε τρία μεγάλα σουτ στις αρχές της τελευταίας περιόδου, έκανε κι ένα κλέψιμο και ουσιαστικά εδραίωσε τη νίκη για την ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Χάτσερ και Γκος από πρωταγωνιστές έγιναν μοιραίοι για τον ΠΑΟΚ καθώς είχαν 3/18 σουτ!

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου όπου η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και πήγε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό. Σε τέτοια παιχνίδια δεν εγκαταλείπεις καμία φάση και η ΑΕΚ αντί να κερδίσει με +14 κέρδισε με +9 λόγω της απερισκεψίας του Γκρίφιν. Επίσης, η ΑΕΚ δεν διαχειρίστηκε σωστά το +24 και δυσκόλεψε τον εαυτό της.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντάριους Γκάρετ σε pick n’ roll φάση του ΠΑΟΚ στη δεύτερη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 11-30, 36-45, 46-65, 75-84.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα