BCL: Τα social media φέρνουν ταχύτερη ανάπτυξη (pics)

Gazzetta team
BCL: Τα social media φέρνουν ταχύτερη ανάπτυξη (pics)

bet365

Μπορεί να διανύει τον τρίτο χρόνο «ζωής» του, αλλά το Basketball Champions League κερδίζει γρήγορα έδαφος στις καρδιές των φιλάθλων του μπάσκετ.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το «sportsvenuebusiness.com», η ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA θεωρείται η ταχύτερη αναπτυσσόμενη λίγκα στην Ευρώπη.

Το BCL, που «συστήθηκε» για πρώτη φορά στο κοινό το 2016, προσπαθεί να εδραιωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων, κυρίως μέσα από την τεχνολογία και τα social media, στα οποία έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση, σε σχέση με την πρώτη χρονιά του.

Συγκεκριμένα το BCL κατάφερε στη δεύτερη σεζόν, σε σχέση με την πρώτη:

  • Να αυξήσει τη ψηφιακή βάση ανθρώπων κατά 115%
  • Να αυξήσει την προβολή των βίντεό της κατά 57%
  • Να αυξήσει την προσέγγιση χρηστών των social media κατά 145%
  • Να αυξήσει τις αντιδράσεις στα social media κατά 59%

Από την ανάπτυξή του στα social media έχουν επωφεληθεί και οι ομάδες, ειδικά η ΑΕΚ, που έρχεται πρώτη στη σχετική λίστα.

Ο CEO της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι κι ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τη διοργάνωση να επιβεβαιώνει την επιτυχία της πρώτης σεζόν στα social media, όπου το BCL έχει πια περίπου δύο εκατομμύρια followers σε όλα τα δίκτυα. Το αποτέλεσμα των πρώτων δύο σεζόν είναι θεαματικό και είμαστε περήφανοι για αυτό το κατόρθωμα. Το BCL είναι εδώ, για κανένα άλλο λόγο, παρά ως ένα κομμάτι μίας πιο διευρυμένης στρατηγικής που έχει στόχο την ανάπτυξη του μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη. Βασίζεται στις καθιερωμένες αρχές της συμμετοχικότητας με βάση το αθλητικό κριτήριο και όχι στο εμπορικό σήμα του. Είμαι πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τη διοργάνωσή μας, μετά από δύο σεζόν, να εκτιμάται ιδιαίτερα από τους φιλάθλους του μπάσκετ και τις ομάδες».

Ο πρώην παίκτης της Μονακό και νυν της Ναντέρ, Τζαμάλ Σούλερ, υποστήριξε: «Το Basketball Champions League είναι μακράν η καλύτερη λίγκα σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ό,τι αφορά στην προβολή της διοργάνωσης, των παικτών και των ομάδων, που συμμετέχουν σε αυτή. Ως παίκτης είναι πολύ σημαντικό να σε προβάλλεσαι επειδή έπαιξες ένα πολύ καλό ματς, μέσα από τα κανάλια της διοργάνωσης στα social media. Επίσης, η καθιέρωση των power rankings για τις ομάδες, έδωσαν ένα πολύ ανταγωνιστικό προφίλ στη διοργάνωση. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας, είναι σαφές ότι το BCL μεγαλώνει και σίγουρα θα γίνει ακόμα πιο μεγάλο στα χρόνια που έρχονται».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα