ΠΑΟΚ-Τενερίφη: Με το βλέμμα στο Top16

Gazzetta team
ΠΑΟΚ-Τενερίφη: Με το βλέμμα στο Top16

bet365

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (21:30) την Τενερίφη στην τελευταία αγωνιστική του BCL, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση κι έχοντας το μυαλό τους στην επόμενη ομάδα που θα βρεθεί στους δρόμους τους.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Καταρχήν, ο Δικέφαλος φρόντισε να μην… παίξει τα ρέστα του για την πρόκριση στην αγωνιστική που κλείνει την αυλαία της κανονικής διάρκειας του BCL αλλά απλά να διακυβεύεται η θέση που θα πάρει στον όμιλό του. Αυτό θεωρούταν λίγο πολύ δεδομένο για την Τενερίφη (λόγω δυναμικής της ισπανικής ομάδας) καθώς στην πράξη αποδείχθηκε αυτό που λεγόταν στη θεωρία, ό,τι δηλαδή ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Ανεξαρτήτως του σημερινού (5/2) αποτελέσματος η Τενερίφη θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου δίχως όμως ακόμη να γνωρίζει τους υποψήφιους αντιπάλους, με εξαίρεση την Αντβέρπ.

Από την άλλη πλευρά, για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι έχει μεγαλύτερη αξία, διότι αν κερδίσει θα κατακτήσει την 3η θέση, ενώ σε περίπτωση δικής του ήττας και νίκης της Ναντέρ στο Ισραήλ επί της Χολόν, θα καταλήξει στην 4η και φυσικά θα δυσκολέψει τον εαυτό του στη φάση των «16» γιατί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μούρθια, ΑΕΚ, Χαποέλ Ιερουσαλήμ, Μπολόνια, Μπεσικτάς ενώ υπάρχει και το σενάριο σύγκρουσης με τον Προμηθέα Πατρών.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι για την ελληνική ομάδα το παιχνίδι, κάθε άλλο παρά είναι αδιάφορο και το ζητούμενο γι’ αυτή είναι να βρει τον τρόπο να κερδίσει τους Ισπανούς. Αν ο ΠΑΟΚ διατηρήσει κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του, όπως η αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ, προφανώς και θα αποκτήσει αρκετές πιθανότητες. Ειδικότερα:

*Ο ΠΑΟΚ διατηρεί τον τίτλο της πιο εύστοχης ομάδας του BCL στο μακρινό σουτ με το 45.3%, ενώ στη διάρκεια της χρονιάς είχε φτάσει να έχει μέσο όρο άνω του 47%.

*Η μεγαλύτερη πρόοδος της ελληνικής ομάδας είναι η ανοδική πορεία της στην επιθετική παραγωγικότητά της καθώς από την 29η θέση πλέον βρίσκεται στην 13η με 80.8 πόντους ανά αγώνα.

*Η εξέλιξη που παρουσιάζει η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου φαίνεται και από την αύξηση που έχει στις τελικές πάσες με 16.5 πόντους κατά μέσο όρο, περίπου τέσσερις περισσότερες σε σχέση με τα λάθη (12.2 μ.ο.).

*Ένα στοιχείο που λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι το ριμπάουντ καθώς με 32.6 ανά παιχνίδι βρίσκεται στην 29η θέση και θα αντιμετωπίσει την 5η καλύτερη ομάδα σε επιθετικά ριμπάουντ με 11.2 κατά μέσο όρο.

*Για 3η συνεχόμενη χρονιά, θα φιλοξενήσει ο ΠΑΟΚ την Τενερίφη. Οι Ισπανοί επικράτησαν με 74-79 τον Νοέμβρη του 2017, αλλά τον Φλεβάρη του ίδιου χρόνου ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 66-63.

Η Τενερίφη του 11/14

Η αποτελεσματικότητα της ισπανικής ομάδας στους τελευταίους αγώνες της φαίνεται μέσα από το γεγονός ότι μετρά 11 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια της σε ACB και BCL, αποτυπώνεται περισσότεροι στο στοιχείο ότι βρίσκεται εντός στόχων σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς είναι εξασφαλισμένη και για το Copa Del Rey. Η Τενερίφη βασίζεται στην πιεστική άμυνά της αλλά και στην πολυφωνία της στην επίθεση με κύριο χαρακτηριστικό ότι οκτώ παίκτες έχουν τουλάχιστον οκτώ πόντους ανά αγώνα στο BCL. Πρώτοι σκόρερ είναι οι Σάιθ (10.7π.), Αμπρομάιτις (10.4π.), Μπεϊράιν (10.4π.) και ΜακΦάντεν (10.2π.). Γενικώς, η Τενερίφη έχει όλα τα χαρακτηριστικά της «ομάδας» κι αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας της τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Πέντε στοιχεία που ξεχωρίζουν από τις μέχρι στιγμής αγωνιστικές επιθέσεις της Τενερίφης είναι τα εξής:

*Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό το αποτέλεσμα της σύγκρισης των ασίστ με τα λάθη της Τενερίφης. Με 22.9 τελικές πάσες ανά αγώνα βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής λίστας στο BCL ενώ κάνει μόλις 10.7 λάθη ανά παιχνίδι.

*Οι Ισπανοί διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του BCL με 66.8 πόντους κατά μέσο όρο κι αυτό συνδυάζεται με το γεγονός ότι έχουν και την 5η καλύτερη επίθεση με 83.3 πόντους ανά αγώνα.

*Είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης σε επίπεδο ευστοχίας στα σουτ δύο πόντων με ποσοστό 58.7% και παράλληλα η 5η στο αντίστοιχο των τριπόντων με 38.8%

*Προσφάτως έγραψε ιστορία και κατέρριψε το ρεκόρ του ΠΑΟΚ καθώς η Τενερίφη διέλυσε την Οπάβα με 97-38 κι αυτή η διαφορά των 59 πόντων είναι η μεγαλύτερη σε αγώνα BCL.

*Η ισπανική ομάδα προέρχεται από μια σπουδαία νίκη στην ACB αφού επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 63-57 κι έτσι διατηρήθηκε στην 4η θέση στη βαθμολογία.

Ο θρίαμβος στην Τενερίφη

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ πέτυχε κάτι που αγνοούσε για περίπου 18 χρόνια. Μια νίκη επί ισπανικού εδάφους. Τον περασμένο Νοέμβριο και σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η ελληνική ομάδα επικράτησε με 66-65 με «ήρωα» τον Λίνο Χρυσικόπουλο καθώς σημείωσε 22 πόντους στο καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Δικεφάλου. Σε αντίθεση με την Τενερίφη, ο ΠΑΟΚ άλλαξε πολύ από τότε με τις αποχωρήσεις των Μορέιρα, Αθηναίου και την προσθήκη του Τζοάντρε Τζέφερσον. Αντιθέτως, η Τενερίφη δεν άλλαξε καθόλου αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Σάιθ.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα