Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο «εμφυλίου» με ΑΕΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο «εμφυλίου» με ΑΕΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» την πρόκρισή του στους «16» του BCL και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον επόμενο αντίπαλό του.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)
Καταρχήν είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος (8-5) θα τερματίσει στην 3η ή στην 4η θέση. Η τελική θέση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς σε δύο σενάρια κατακτά την 3η θέση. 1) Σε περίπτωση νίκης επί της Τενερίφης (11-2) στο PAOK SPORTA ARENA και 2) σε περίπτωση ήττας αλλά και νίκης της Χαποέλ Χολόν (7-6) επί της Ναντέρ (7-6) στο Ισραήλ. Στο ενδεχόμενο ήττας του ΠΑΟΚ από την ισπανική ομάδα και νίκης Ναντέρ στην έδρα της Χολόν, λόγω μειονεκτήματος στην ισοβαθμία με τους Γάλλους, ο Δικέφαλος θα καταλήξει στην 4η θέση.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή η ελληνική ομάδα δεν μπορεί να τερματίσει ψηλότερα από την 3η θέση (σ. σ. μειονεκτεί και έναντι της Βενέτσια σε περίπτωση ισοβαθμίας), αυτό σημαίνει ότι στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει έναν εκ των δύο πρώτων από τους άλλους τρεις ομίλους. Θυμίζουμε ότι ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει είναι να μην «ανταμώσουν» στη φάση των «16», ομάδες που συγκρούστηκαν στους ομίλους. Άρα, ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να αντιμετωπίσει έναν εκ των Τενερίφη, Βενέτσια.

Σε περίπτωση που ο Δικέφαλος τερματίσει στην 3η θέση, ένας εκ των πιθανών αντιπάλων του είναι η τουρκική Μπάνβιτ (9-4). Η τελευταία ήδη τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου, γιατί δεν κινδυνεύει να τη χάσει, ούτε μπορεί να απειλήσει τη Μούρθια (12-1) η οποία έχει κατακτήσει την πρώτη. Στο ενδεχόμενο που η ελληνική ομάδα καταλήξει 4η τότε, θα αντιστραφούν οι ρόλοι και η ισπανική ομάδα θα μπει στο γκρουπ των πιθανών αντιπάλων.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο του… εμφυλίου πολέμου. Στον 3ο όμιλο, ΑΕΚ (11-2) και Χαποέλ Ιερουσαλήμ (11-2) ήδη έχουν κατακτήσει την πρόκριση και μένει να φανεί ποιος θα πάρει την πρώτη θέση. Η ελληνική ομάδα φιλοξενεί την Αντβέρπ και η Χαποέλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ντιζόν. Αναλόγως των δικών τους αποτελεσμάτων αλλά και του αντιστοίχου του ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ή Χαποέλ Ιερουσαλήμ θα είναι στους πιθανούς αντιπάλους και θυμίζουμε ότι δεν υφίσταται περιορισμός λόγω του ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προέρχονται από την ίδια χώρα.

Η κατάσταση είναι μπερδεμένη σε ότι αφορά τον πιθανό αντίπαλο του ΠΑΟΚ από τον 4ο όμιλο. Αυτή τη στιγμή, η Βίρτους Μπολόνια (9-4) βρίσκεται στην πρώτη θέση και στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Προμηθέα Πατρών (8-5). Με νίκη, η ιταλική ομάδα είναι σίγουρα πρώτη. Η Μπεσικτάς (8-5) φιλοξενείται στη Λουμπλιάνα από την Ολίμπια. Με νίκη, οι Τούρκοι βγαίνουν δεύτεροι σε κάθε ενδεχόμενο. Με ήττα, η κατάσταση θα περιπλεχθεί καθώς την πρόκριση διεκδικούν και οι Νεπτούνας (7-6), Στρασμπούρ (7-6), Οστάνδη (7-6) και θα εξαρτηθεί από τις ισοβαθμίες που θα δημιουργηθούν καθώς η Οστάνδη φιλοξενεί τη Στρασμπούρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα