ΠΑΟΚ - Οπάβα 93-43

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - Οπάβα 93-43

bet365

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια… χαλαρή προπόνηση απέναντι στην Οπάβα και παράλληλα ένα ακόμη βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του BCL. Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 93-43 στο ντεμπούτο του Τζόντρε Τζέφερσον ο οποίος έδειξε πολύ καλά δείγματα.

Αν η εξασφάλιση διαφοράς ασφαλείας ήταν το βασικό ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, η ουσιαστική ένταξη του Τζέφερσον στο παιχνίδι της ομάδας ήταν το δεύτερο. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν ήταν αποτελεσματική στο μακρινό σουτ αλλά είχε συνεργασίες αλλά και 61% στα σουτ δύο πόντων. Προηγήθηκε με 21-10 έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά και με 26-12 στο τέλος της περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το μακρινό σουτ στις αρχές της δεύτερης περιόδου και η διαφορά αυξήθηκε στα επίπεδα των 29 πόντων (45-16) μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών. Η Οπάβα ουσιαστικά επιβεβαίωσε γιατί είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου του ΠΑΟΚ αφού δεν μπορούσε να «φτιάξει» αξιόλογες επιθέσεις. Η ελληνική ομάδα χαλάρωσε στο υπόλοιπο διάστημα του δεκαλέπτου και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-22.

Μέσα από την άμυνά του, ο ΠΑΟΚ δεν επίτρεψε στην Οπάβα να βρει τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι και με τον Μιλένκο Τέπιτς να κάνει τη διαφορά στην επίθεση, η διαφορά διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα (68-37, 30’).

Η ελληνική ομάδα έκανε 12-2 σερί στα πρώτα δύομισι λεπτά της τελευταίας περιόδου (79-39). Η τελική διαφορά των 50 πόντων (93-43) ήταν και η μεγαλύτερη στο παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων, όποτε ήθελε ο ΠΑΟΚ πατούσε γκάζι έχοντας πολλούς τρόπους εκτέλεσης στην επίθεση

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο ΠΑΟΚ «έψαχνε» συνεχώς τον Τζέφερσον και ο Αμερικανός τελείωσε τις περισσότερες φάσεις που πήρε. Ο Μιλένκο Τέπιτς έκανε ώριμο παιχνίδι επιθετικά. Ο Σταύρος Σχίζας είδε τον χρόνο του να αυξάνεται μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αθηναίου κι έδωσε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Φιλ Γκος μάλλον ήταν ο παίκτης που επικεντρώθηκε περισσότερο στα «θέλω» του Παπαθεοδώρου ψάχνοντας συνεχώς να βάλει στο παιχνίδι τον Τζέφερσον.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γενικώς η Οπάβα δεν… ακούμπησε στο παιχνίδι καθώς είχε διακοσμητικό ρόλο στο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου όπου η διαφορά πήγε στο +29

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ είχε κάποια (λογικά) κενά διαστήματα. Η Οπάβα είναι ομάδα χαμηλού επιπέδου και απλά παίζει βάσει αυτού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η… τυφλή πάσα του Φιλ Γκος στον Τζέφερσον στο τρίτο δεκάλεπτο και το κάρφωμα του τελευταίου

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 49-22, 68-37, 93-43

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα