Γκριν: «Περίεργο που δεν διαπραγματεύτηκα με την ΑΕΚ μετά από μια τόσο ιστορική χρονιά»!

Κάτια Πετροπούλου
Γκριν: «Περίεργο που δεν διαπραγματεύτηκα με την ΑΕΚ μετά από μια τόσο ιστορική χρονιά»!

bet365

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μάικ Γκριν, μιλάει στο gazzetta.gr για τις διαπραγματεύσεις που... δεν έγιναν με τους «κιτρινόμαυρους», μετά την κατάκτηση δυο τροπαίων, ενώ αποθεώνει τον Προμηθέα, τον οποίο αντιμετωπίζει (07/11, 21:30) με την φανέλα της Στρασμπούρ.

Μπάγερν - ΑΕΚ! Με υψηλές αποδόσεις και 220+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η περσινή χρονιά με την ΑΕΚ είναι μια σεζόν που θα την θυμάται για πάντα ο Μάικ Γκριν.

Ο Αμερικανός γκαρντ συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος πρώτα κι έπειτα του Basketball Champions League, ενώ πήρε στα χέρια του και το βραβείο του MVP του Final 4, που έγινε στο ΟΑΚΑ.

«Ίσως η χρονιά με τα περισσότερα τρόπαια», εκμυστηρεύεται στο gazzetta.gr.

Πλέον, ο 33χρονος παίκτης έχει γυρίσει κεφάλαιο στην καριέρα του, αφού επέστρεψε στο γαλλικό πρωτάθλημα - μετά την σεζόν 2014-15 που ήταν στην Παρί Λεβαλουά - και φοράει την φανέλα της Στρασμπούρ: της ομάδας που απέκλεισε πέρυσι στην φάση των «8».

Ο Γκριν τα πάει περίφημα (13.0π., 4.0ρ., 3.8ασ.) στο Στρασβούργο και το βράδυ της Τετάρτης (07/11, 21:30) θα αντιμετωπίσει στο «Rhénus Sport» μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά: τον Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος τον... νίκησε δύο φορές πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο απόφοιτος του Butler μιλάει στο gazzetta.gr για την νέα του αρχή, αποθεώνει την ομάδα του Μάκη Γιατρά και τους παίκτες του, ενώ επισημαίνει πως ήταν κάπως... περίεργο που δεν έγιναν διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Επέστρεψες στην Γαλλία, αυτή την φορά με την φανέλα της Στρασμπούρ και τα πας πολύ καλά! Πώς νιώθεις;

Είναι όντως πολύ καλά! Προσπαθούμε ακόμα να βρεθούμε σαν ομάδα, μπορούμε να τα πάμε κι ακόμα καλύτερα, μόλις είμαστε πλήρεις. Είναι ωραία που συμμετέχουμε σε δύο διοργανώσεις και φέτος!

Τώρα παίζετε ενάντια στον Προμηθέα, μια ομάδα που την ξέρεις πολύ καλά, καθώς την αντιμετώπισες πέρυσι με την ΑΕΚ. Έχουν κρατήσει τον βασικό τους κορμό κι είναι κι αήττητοι μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Ποιες οι σκέψεις σου για τον αγώνα;

Όντως θυμάμαι τον Προμηθέα από πέρυσι! Κάθε ομάδα που κρατά τον κορμό της είναι δυνατή. Τους βγάζω το καπέλο! Είναι πολύ δυνατή και ξεχωριστή ομάδα, γι' αυτό κι έχουν κάνει και μια τόσο εκπληκτική αρχή! Δεν θυμάμαι πάντως να παίζουν έτσι, όπως τώρα. Δεν είναι σαν τις... κλασικές ελληνικές ομάδες. Παίζουν πολύ πιο γρήγορα, τρέχουν, είναι πολύ αθλητική ομάδα. Αναμφίβολα το παιχνίδι στο Στρασβούργο θα είναι πολύ δυνατό!

Η Μπολόνια (4-0), ο Προμηθέας (4-0) και η Στρασμπούρ μέχρι την τελευταία αγωνιστική (3-1) ήταν οι μόνες αήττητες ομάδες στο γκρουπ. Πόσο πολύ θέλεις να... σπάσεις το ρεκόρ τους;

Δεν έχει να κάνει με το ρεκόρ, είναι ακόμα πολύ νωρίς, έχουμε πόσα παιχνίδια μπροστά μας, είμαστε μόλις στην κανονική διάρκεια. Όπως ξέρεις, και πέρυσι που ήμουν στην ΑΕΚ παραλίγο να μην περάσουμε στα playoffs! Είναι πολλά παιχνίδια, φυσικά και θες να νικήσεις σε όλα, αλλά στο τέλος είναι τα κρίσιμα. Φυσικά και θέλουμε νίκες, ειδικά μέσα στην έδρα μας.

Υπάρχει κάποιος παίκτης από τον Προμηθέα που σού κάνει εντύπωση;

Ναι, μου αρέσει ο Νίκος Γκίκας! Ήταν πολύ καλός και πέρυσι. Αν θυμάσαι, μας νίκησε και στο ΟΑΚΑ, στο τέλος του ματς! Μού αρέσει! Όπως γενικά και όλη η ομάδα, είναι πολύ καλή! Ο Μέιερ είναι δεινός σουτέρ, ο τύπος από την Ουκρανία μού αρέσει επίσης (σ.σ. Λίποβι), δεν μπορώ να προφέρω το όνομά του (γέλια). Είπα στους συμπαίκτες μου για το πόσο καλοί είναι κι ότι αρκετοί από αυτούς ήταν και πέρυσι στην ομάδα, οπότε θα είναι σίγουρα καλύτεροι από την προηγούμενη σεζόν.

Μετά από μια χρονιά με δύο τρόπαια με την ΑΕΚ, αλλά και το βραβείο του MVP του Final 4, ποιο είναι το κίνητρό σου για φέτος;

Να το κάνω ξανά (γέλια)! Σίγουρα να το κάνω ξανά! Τα τρία αυτά τρόπαια πέρυσι ήταν ίσως τα περισσότερα που πήρα ποτέ σε μια σεζόν! Η σκέψη και μόνο να τα καταφέρω και πάλι με κάνει πιο... πεινασμένο!

Υπήρχε καμιά πιθανότητα να μείνεις στην ΑΕΚ, όταν τελείωσε η χρονιά; Έγιναν διαπραγματεύσεις;

Όχι, όχι, καμία διαπραγμάτευση! Δεν θυμάμαι τίποτα τέτοιο... Είναι λίγο περίεργο, ξέρεις... Έχεις κάνει την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ομάδας και στο τέλος δεν μπαίνεις καν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την επόμενη χρονιά. Παρόλα αυτά, μου αρέσει η ομάδα που έφτιαξαν φέτος. Μπορεί να γίνει καλύτερη από αυτή που ήμουν εγώ πέρυσι. Ο σύλλογος ένιωσε διαφορετικά, το είδε από μια άλλη πλευρά, ήθελε κάτι άλλο, αλλά κι εγώ είμαι χαρούμενος που είμαι στην Στρασμπούρ.

Κρατάς επαφή με παλιούς σου συμπαίκτες από την ΑΕΚ;

Ναι, ναι μιλάω με αρκετούς στο instagram. Φυσικά με τον Ντούσαν Σάκοτα, που τον ξέρω από πριν, αλλά και με τον Ντελρόι Τζέιμς που και που.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα