Φουενλαμπράδα: Πρωτάρα, αλλά... ισπανική! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Φουενλαμπράδα: Πρωτάρα, αλλά... ισπανική! (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Φουενλαμπράδα (07/11, 19:30) στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League και το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της ισπανικής ομάδας.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ισπανική ομάδα και να είναι αδιάφορη, γίνεται; Δεν γίνεται! Κι ας είναι... πρωτάρα στο θεσμό.

Η Φουενλαμπράδα συμμετέχει για πρώτη φορά στο Basketball Champions League κι έχει και πάλι την χαρά να βρίσκεται σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά τα σκαμπανεβάσματα από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας στην δεύτερη και τούμπαλιν, και τις αναταραχές που έχει βιώσει στην ιστορία της.

Η ισπανική ομάδα «βούτηξε» στα... βαθιά, αφού ο όμιλος της - δηλαδή αυτός της ΑΕΚ - δεν είναι και ο πιο εύκολος, ενώ τώρα θα επισκεφθεί και το σπίτι των πρωταθλητών του θεσμού (07/11, 19:30).

Η Φουενλαμπράδα είναι στην ίδια... μοίρα με την «Βασίλισσα», αφού αμφότερες - μαζί με την Χάποελ Ιερουσαλήμ - έχουν ρεκόρ 3-1 και «κυνηγούν» την πρωτιά στον Γ' όμιλο. Την πρώτη της ήττα την έκανε μόλις την προηγούμενη αγωνιστική από την ομάδα του Όντετ Κάτας (75-105).

Στο ισπανικό πρωτάθλημα μπορεί να βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας (3-4), ωστόσο έρχεται στο ΟΑΚΑ με ψυχολογία, μετά την νίκη επί της Μπαρτσελόνα (79-73).

Όσον αφορά το ρόστερ της, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο, αφού έμειναν οι Ο' Λίρι, Ρούπνικ, Κρουζ (15.5π., 3ασ.), Γιόρκα, Γκονζάλεζ, Εγιένγκα (11.8π., 3.8ρ.), Ζάνα (12.0π., 5.8ρ.), Εχίγκιτορ, Ράουντ, Σίκιρας.

Πέντε νέοι παίκτες ήρθαν, με το όνομα του πρώην παίκτη των Ράπτορς, Λούκας Νογκέιρα, να ξεχωρίζει [Μπέλας, Γκαρσία (10.7π.), Κλαρκ, Μαρτίν οι υπόλοιποι]. Ο Νογκέιρα, μάλιστα, αναμένεται να κάνει και το ντεμπούτο του κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Ο ηγέτης της Μάρκο Πόποβιτς δεν ταξίδεψε για την Αθήνα, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό κι έμεινε πίσω στην Φουενλαμπράδα για να συνεχίσει το πρόγραμμά του.

Ο Αγουστί Γιούλμπε αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας τον Οκτώβριο και στην θέση του ήρθε ο Νέστορ Γκαρσία, ο οποίος ήταν στην ομάδα και την περσινή σεζόν.

Μια από τις μεγάλες προσωπικότητες που έχουν περάσει από την Φουενλαμπράδα είναι ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος φόρεσε την φανέλα της από το 1997 έως το 2002 και αναδείχθηκε τέσσερις φορές - από πέντε συνολικά - πρώτος σκόρερ (1999, 2000, 2001, 2002).

Γκουστάβο Αγιόν και Μπραντ Όλεσον διακρίθηκαν στα νιάτα τους με την Φουενλαμπράδα και είχαν πάρει το βραβείο του «Rising Star» στην Ισπανία το 2009 και το 2011, αντίστοιχα.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα