ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέας και Άρης μπαίνουν στην κληρωτίδα του BCL

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέας και Άρης μπαίνουν στην κληρωτίδα του BCL

bet365

Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέας μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στο Basketball Champions League (11/07, 12:00). Διαβάστε λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Τέσσερις εκπροσώπους θα έχει η Ελλάδα στο Basketball Champions League της σεζόν 2018-19.

Η τροπαιούχος ΑΕΚ θα κοιτάξει να υπερασπιστεί το... θρόνο της, ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει μια καλύτερη πορεία, ο Προμηθέας θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση, ενώ ο Άρης θα έχει πιο δύσκολο έργο, αφού θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 1ο προκριματικό γύρο.

Η κλήρωση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα γίνει την Τετάρτη (11/07, 12:00) στην Γενεύη και οι ομάδες μας θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Δείτε την διαδικασία

Στην διοργάνωση παίρνουν μέρος 32 ομάδες, με τις 26 να βρίσκονται ήδη στους ομίλους. Οι τελευταίες 6 θα ενσωματωθούν από τον 3ο προκριματικό γύρο. Ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί.

1ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

24 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ δυναμικότητας

Α' Γκρουπ: Άρης (Ελλάδα), Άβτοντορ (Ρωσία), Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Οραντέα (Ρουμανία), Εστουδιάντες (Ισπανία), Άνβερπ (Βέλγιο)
Β' Γκρουπ: Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), Λουκόιλ (Βουλγαρία), Νίζνι (Ρωσία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Ζολνόκι (Ουγγαρία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία)
Γ' Γκρουπ: Πόρτο (Πορτογαλία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Τορούν (Πολωνία), Καντού (Ιταλία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Πρίστινα (Κόσοβο)
Δ' Γκρουπ: ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Ντιναμό Τμπίλισι (Γεωργία), Φριμπούρ (Ελβετία), Κάρχου (Φινλανδία), Λέστερ (Μ. Βρετανία), Ντόλφινς (Σουηδία)

Οι ομάδες από τα Γκρουπ Α' και Β' ανήκουν στους ισχυρούς και θα παίξουν το δεύτερο ματς στην έδρα τους. Οι ομάδες από τα Γκρουπ Γ' και Δ' είναι στους ανίσχυρους και θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους.

Οι ομάδες από το Δ' Γκρουπ θα κληρωθούν με αυτές του Α' (αγώνες 1-6) και αυτές του Γ' με εκείνες του Β' (αγώνες 7-12).

Τα παιχνίδια θα γίνουν στις 20 και 22 Σεπτεμβρίου. 12 ομάδες θα προκριθούν στον 2ο προκριματικό γύρο.

2ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Οι νικητές των αγώνων 1-6 θα κληρωθούν με αυτούς των 7-12 από τον 1ο προκριματικό γύρο.

Τα ματς θα γίνουν στις 25 και 28 Σεπτεμβρίου. Οι 6 νικητές θα περάσουν στον 3ο προκριματικό γύρο.

3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Στον 3ο προκριματικό γύρο βρίσκονται ήδη οι Παρντούμπιτσε (Τσεχία), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Ναντέρ (Γαλλία), Σακάρια (Τουρκία) και Μούρθια (Ισπανία), οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τους 6 νικητές του 2ου προκριματικού γύρου.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 1 και 4 Οκτωβρίου.

Οι νικητές θα περάσουν στους Ομίλους της διοργάνωσης.

REGULAR SEASON

26 ομάδες βρίσκονται ήδη στην φάση των ομίλων και θα χωριστούν σε ισχυρούς (12) και ανίσχυρους (14), με βάση τα rankings στη χώρα τους και στο BCL.

Οι 12 ισχυροί: AΕΚ (Ελλάδα), Μπάνβιτ (Τουρκία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπάμπεργκ (Γερμανία)*, Νίμπουρκ (Τσεχία), Τενερίφη (Ισπανία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Νεπτούνας (Λιθουανία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Αβελίνο (Ιταλία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Βενέτσια (Ιταλία).

Οι 14 ανίσχυροι: Άνβιλ (Πολωνία), Εσκισεχίρ (Τουρκία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Ντιζόν (Γαλλία), Λε Μαν (Γαλλία), Φουενλαμπράδα (Ισπανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Οπάβα (Τσεχία), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Προμηθέας Πάτρας (Ελλάδα), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Βόννη (Γερμανία), Βέντσπιλς (Λετονία)

*Η Μπάμπεργκ είναι στους ισχυρούς κατόπιν σχετικής απόφασης, αφού την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στην Euroleague

Οι 6 νικητές του 3ου προκριματικού γύρου θα ενσωματωθούν επίσης, ώστε οι ομάδες να γίνουν 32, οι οποίες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ των 8

Η φάση των ομίλων θα αρχίσει στις 9 Οκτωβρίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα