Λιμνιάτης: «Επιβάλλεται να ελέγξει το ρυθμό η ΑΕΚ, δεν... καταλαβαίνει από έδρες»!

Λιμνιάτης: «Επιβάλλεται να ελέγξει το ρυθμό η ΑΕΚ, δεν... καταλαβαίνει από έδρες»!

bet365

Ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στην εθνική Γεωργίας, Γιώργος Λιμνιάτης, σχολιάζει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Νίμπουρκ στην Τσεχία (14/03, 19:30) και αναφέρει τα στοιχεία-sos που πρέπει να προσέξουν οι «κιτρινόμαυροι».

Το Μπαρτσελόνα-Τσέλσι με προσφορά* για τα μέλη, cash out* και μοναδικές αποδόσεις. *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η ΑΕΚ βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League, αλλά έχει αποδείξει μέχρι στιγμής, πως στα δύσκολα είναι πάντα «εδώ».

Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν την Νίμπουρκ (14/03, 19:30) στην Τσεχία, σε ένα ματς στο οποίο δεν θέλουν μόνο τη νίκη, αλλά και την διαφορά +10 πόντων, για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα, αλλά όχι ακατόρθωτα κάτι το οποίο επισημαίνει και ο Γιώργος Λιμνιάτης στο gazzetta.gr.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στην εθνική Γεωργίας τονίζει πως τα προγνωστικά μπορεί να μην είναι υπέρ της ΑΕΚ, αλλά με τη σωστή αμυντική προσέγγιση και φυσικά τη συγκέντρωση, μπορεί να τα καταφέρει.

«Πιστεύω πως η ΑΕΚ μπορεί να προκριθεί, γιατί έχει ποιότητα σαν ομάδα. Παρόλο που τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ της, αν λειτουργήσει τακτικά σε πολύ υψηλό βαθμό, θα μπορέσει τουλάχιστον να διεκδικήσει την πρόκρισή της. Αν και είναι δύσκολα τα πράγματα, όπως έχουν διαμορφωθεί από το πρώτο παιχνίδι», αναφέρει αρχικά.

Η Νίμπουρκ παίζει ένα πολύ γρήγορο μπάσκετ, όπως είδαμε και στον πρώτο αγώνα, και ο πρώην παίκτης των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παπάγου και Σπόρτιγκ, μεταξύ άλλων, τονίζει πως: «Επιβάλλεται να το ελέγξει η ΑΕΚ, γιατί αλλιώς θα λιγοστέψει τις πιθανότητες για να διεκδικήσει πράγματα στο παιχνίδι! Το Νο.1 "κλειδί" και sos είναι να ελέγξει η ΑΕΚ το ρυθμό και να μην αφήσει την Νίμπουρκ να επιβάλλει το δικό της ρυθμό και να παίξει γρήγορα, ώστε να διεκδικήσει αρκετές πιθανότητες για πρόκριση. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτό!».

Στην συνέχεια, ο πρώην συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Νέων, αναλύει: «Ο έλεγχος του ρυθμού και το αμυντικό κομμάτι τα πιο σημαντικά στοιχεία. Για να μπορέσει να έχει τύχη στο παιχνίδι, πρέπει να προσπαθήσει να κατεβάσει τους μέσους όρους της Νίμπουρκ, η οποία μέσα στην έδρα της, κοιτάζοντας κάποια παιχνίδια της, όταν δεν μπορεί να σκοράρει πάνω από 75-78 πόντους, έχει υποστεί ακόμα και ήττες στη διοργάνωση. Επομένως, ένα κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό, είναι η αμυντική της προσήλωση και η αμυντική τακτική, κυρίως στο "ένας εναντίον ενός". Η Νίμπουρκ έχει παίκτες που δημιουργούν πρόβλημα, και είναι τέτοια η φύση τους και η αμυντική τους τεχνική, που είναι πολύ καλοί στο "ένας εναντίον ενός". Η ατομική και η ομαδική άμυνα, για να πέσει η Νίμπουρκ κάτω από τους 75 πόντους, είναι παράγοντες που θα βοηθήσουν την ΑΕΚ να μείνουν μέσα στο παιχνίδι».

Όσο για το αν αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την ΑΕΚ το γεγονός πως η πρόκριση κρίνεται εκτός έδρας, απαντάει: «Όχι, δεν νομίζω. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει παίκτες πολύ έμπειρους, ακόμα και στον πάγκο της. Έχει κληθεί να παίξει σε πιο δύσκολες έδρες, από αυτή της Νίμπουρκ - το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλές από αυτές. Αυτά τα παιχνίδια για ομάδες που έχουν την δυναμικότητα της ΑΕΚ, ο παράγοντας έδρα δεν μετράει πάρα πολύ. Αρκεί να υπάρχει πνευματική συγκέντρωση, για να μπορέσει κυρίως να ανταπεξέλθει σε ό,τι δύσκολο παρουσιαστεί στο παιχνίδι».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα