Μέιερ: «Ικανή να διαχειριστεί πίεση και οπαδούς η ΑΕΚ για να προκριθεί»!

Μέιερ: «Ικανή να διαχειριστεί πίεση και οπαδούς η ΑΕΚ για να προκριθεί»!

bet365

Ο φόργουορντ του Λαυρίου, Άντονι Μέιερ, πέρασε την περσινή σεζόν στην Νίμπουρκ, αντιμετώπισε - και νίκησε - την ΑΕΚ φέτος και αναλύει στο gazzetta.gr την αναμέτρηση της «Βασίλισσας» με την τσέχικη ομάδα, στους «16» του Champions League (14/03, 19:30).

Σκόραρε ο Αζάρ το πρώτο γκολ του αγώνα Μπαρτσελόνα - Τσέλσι; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League βρίσκεται στα... χέρια της ΑΕΚ!

Η «Βασίλισσα» αντιμετωπίζει την Νίμπουργκ (14/03, 19:30) στην Τσεχία, για το δεύτερο ματς των «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πέρα από τη νίκη, χρειάζεται και την διαφορά πόντων (10+).

Ο παίκτης του Λαυρίου, Τόνι Μέιερ, σχολιάζει στο gazzetta.gr την αναμέτρηση, μιας και πέρυσι φόρεσε την φανέλα της τσέχικης ομάδας και ξέρει πολύ καλά τι θα αντικρίσουν οι «κιτρινόμαυροι» στο «Sportovní Centrum»!

Ο 27χρονος φόργουορντ, που με τις «κουκουβάγιες» νίκησε φέτος την ΑΕΚ στην Basket League, με τον ίδιο να κάνει εξαιρετική εμφάνιση, τονίζει πως, ναι μεν η Νίμπουρκ είναι δύσκολη και πιεστική, αλλά οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα είναι ικανοί να διαχειριστούν την κατάσταση και τους οπαδούς των γηπεδούχων και να φύγουν νικητές από την Τσεχία.

Αρχικά, ο Μέιερ στάθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι: «Η ΑΕΚ πρέπει να εστιάσει στην άμυνά της και να προσπαθήσει να ρίξει το ρυθμό της Νίμπουρκ. Τους αρέσει να πιέζουν την μπάλα στο transition και να σουτάρουν γρήγορα. Οπότε, αν οι παίκτες της ΑΕΚ τους επιβραδύνουν και τους αναγκάσουν να παίξουν στο μισό γήπεδο, τόσο καλύτερα θα είναι γι' αυτούς. Ο Λόρενς είναι “κλειδί” για την Νίμπουρκ. Είναι απίστευτα γρήγορος κι έξυπνος και πάντα δημιουργεί πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Επίσης, ο Μπέντα είναι βετεράνος κι έχει μεγάλη εμπειρία και πολλές γνώσεις, στοιχεία τα οποία τα χρησιμοποιεί για να “εκμεταλλευτεί” τους πέντε αντιπάλους του».

Όσο για τους «κιτρινόμαυρους», σχολίασε: «Η ΑΕΚ είναι πάντα μια επικίνδυνη ομάδα και πάντα... ανησυχείς αν είσαι αντίπαλος. Όντως, του νικήσαμε (σ.σ. με το Λαύριο), αλλά έπρεπε να παίξουμε σχεδόν ένα τέλειο παιχνίδι για να το κάνουμε αυτό! Έχουν αποδείξει πόσο καλοί είναι με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και πάλεψαν πολύ για να μπουν στα playoffs του Champions League. Θα είναι δύσκολα γι' αυτούς κόντρα στην Νίμπουρκ, αλλά επίσης πιστεύω ότι μπορούν να τα καταφέρουν εκεί».

Σχετικά με την απουσία του Μπερίσα, η οποία δεν φάνηκε στον πρώτο αγώνα, υποστήριξε: «Σίγουρα η απουσία του Μπερίσα θα παίξει ρόλο. Με εντυπωσίασε το γεγονός πως δεν υπήρξε σημαντική διαφορά στο πρώτο παιχνίδι με το κενό του, αλλά ο Ρέι “μπήκε” στο ρόλο του με το να σουτάρει και να σκοράρει περισσότερο και αυτό βοήθησε την Νίμπουρκ. Ο Μπερίσα είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα του, οπότε σίγουρα οι υπόλοιποι θα νιώσουν ότι λείπει, ειδικά μέσα στην έδρα τους».

Όσο για το κλίμα που επικρατεί στην έδρα της Νίμπουρκ; Ο Μέιερ συμπλήρωσε: «Η Νίμπουρκ είναι φοβερή... μπασκετούπολη! Το απόλαυσα που βρέθηκα εκεί πέρυσι. Είναι ξεχωριστά, γιατί ο σύλλογος έχει “χτίσει” τέτοια παράδοση και κληρονομιά στο να κατακτά πρωταθλήματα και οι προσδοκίες για περισσότερα είναι πολύ υψηλές. Οι οπαδοί τους είναι απίστευτα υποστηρικτικοί. Σίγουρα δεν είναι τόσο... θορυβώδεις, όπως οι Έλληνες βέβαια (γέλια)! Ακόμα και αν το γήπεδο της Νίμπουρκ γεμίσει, πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι ικανή να διαχειριστεί μια χαρά το θέμα των οπαδών».

    Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

     

    BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα