Παπαθεοδώρου: «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Παπαθεοδώρου: «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια της Media Day εν όψει του αγώνα με τη Νεπτούνας (31/1,19:30) για την 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην σημασία που έχει ο αγώνας για να διεκδικήσει η ομάδα του την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ αναφέρθηκε και στα στοιχεία του παιχνιδιού που πρέπει να προσέξει για να πάρει τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου

«Αύριο παίζουμε ένα από τα τελευταία δύο παιχνίδια στον όμιλο μας. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να ελέγχουμε την κατάσταση, κάτι που νομίζω ότι λίγοι πίστευαν πριν από μερικές εβδομάδες. Η Νεπτούνας είναι μια εξαιρετική ομάδα, η οποία μπορεί να έχει κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, αλλά έχει κρατήσει την ίδια φιλοσοφία και αποτελεσματικότητα. Παίζει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο στην επίθεσή της, καθώς σκοράρει 85 πόντους σε κάθε αγώνα της διοργάνωσης και δίνει 20 ασίστ. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πλέον εδώ που φτάσαμε, θεωρώ ότι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και ειδικά στο γήπεδο μας θα πρέπει να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που κάναμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να κερδίσουμε».

Για το μεγαλύτερο κίνητρο του ΠΑΟΚ: «Το κίνητρο παίζει πάντα πολύ υψηλό ρόλο. Ούτε η Νεπτούνας έχει εξασφαλίσει στο 100% την πρόκριση της και σίγουρα θα θέλει να κάνει μια νίκη για να αποφύγει την 4η θέση, οπότε έχει κίνητρο. Από την στιγμή όμως, που έχουμε ανατρέψει την κατάσταση και παίζουμε στο γήπεδο μας, θα πρέπει τα παιδιά να κάνουν μια προσπάθεια που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε το παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στον τρόπο φιλοσοφίας που έχουν στην επίθεση, ο οποίος είναι ομαδικός. Πρέπει να περιορίσουμε το κομμάτι της δημιουργίας, να τους αναγκάσουμε να πάνε σε πιο προσωπικές φάσεις και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, με υπομονή και καλές επιλογές στην επίθεση μας, να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια ή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουμε με τον σωστό τρόπο».

Για το τι θέλει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Διαφορετικά λάθη γίνονται στο ένα παιχνίδι και διαφορετικά στο άλλο. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Χωρίς αυτά δεν θα μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα θα παίξουν τον ρόλο τους η αποφασιστικότητα και η επιθυμία για κάθε μπάλα».

Για το αν σκέφτεται τα σενάρια για την πρόκριση: «Αύριο μπαίνουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, όπως κάναμε και με την Σαλόν. Το λέω αυτό γιατί το σημαντικό για εμάς είναι να κερδίσουμε. Αν δεν το κάνουμε, μπορεί να μας μένουν κάποιες πιθανότητες, αλλά θα είναι δύσκολο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλά και αποφασιστικά ώστε να πάρουμε τη νίκη και νομίζω ότι πριν το τελευταίο παιχνίδι θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τα σενάρια».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα