Κουκ: «Δεν ήταν γραφτό μου να παίξω στην Ελλάδα...»

Κάτια Πετροπούλου
Κουκ: «Δεν ήταν γραφτό μου να παίξω στην Ελλάδα...»

bet365

Ο Ομάρ Κουκ διανύει μια από τις πιο ώριμες φάσεις στην καριέρα του με την Εστουδιάντες και μιλώντας στο gazzetta.gr απορεί ακόμα πως όλες του οι προσπάθειες να έρθει σε μία ελληνική ομάδα έχουν πέσει στο κενό.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Ομάρ Κουκ αποτελούσε τον εκλεκτό του Αργύρη Πεδουλάκη που θα αντικαθιστούσε τον Μάικ Τζέιμς στον Παναθηναϊκό, μετά τον τραυματισμό του 26χρονου γκαρντ, αλλά η υπόθεση «ναυάγησε».

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο, το όνομά του είχε ακουστεί έντονα και για την ΑΕΚ, όμως ο Γιούρε Ζντοβτς προτίμησε τότε να αποκτήσει έναν ψηλό, τον Μάικλ Έρικ. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους ήρθε πάλι στο προσκήνιο για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά τίποτα δεν προχώρησε.

Ο Αμερικανός, με διαβατήριο από το Μαυροβούνιο, μίλησε στο gazzetta.gr και ακόμα δεν μπορούσε να καταλάβει πως εδώ και πέντε χρόνια είναι κοντά στο να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει. Ακόμα, αποκάλυψε πως ήταν κοντά και στον Ολυμπιακό, πέρα από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες.

«Υποτίθεται πως θα ήμουν εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα) σήμερα. Κάτι όμως άλλαξε. Ειλικρινά τα τελευταία 4-5 χρόνια υποτίθεται πως θα υπέγραφα σε μία ελληνική ομάδα. Στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό... Πάντα ήμουν τόσο κοντά και απλά ποτέ δεν έγινε κάτι αληθινό. Δεν ξέρω... Ίσως να μην είναι γραφτό μου να έρθω στην Ελλάδα! Πέντε σερί χρόνια δεν είχε αίσιο τέλος η υπόθεση», ανέφερε αρχικά κάπως γλυκόπικρα και συνέχισε για την Εστουδιάντες, στην οποία διανύει την δεύτερή του σεζόν: «Είμαι χαρούμενος στην Μαδρίτη, έχουμε μια νεανική ομάδα φέτος και είμαι και πάλι "πεινασμένος"».

Η ισπανική ομάδα επικράτησε της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Champions League (79-87), κάτι που είχε ανάγκη, μετά τις δύο ήττες που έχει υποστεί στο πρωτάθλημα της χώρας της. Ο ίδιος ήταν σταθερή αξία για ακόμα μια φορά για την ομάδα του, καθώς μέτρησε 11 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ.

Ο Κουκ έριξε το βάρος στο γεγονός πως η Εστουδιάντες είχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της, τόνισε πως η πρώτη νίκη είναι πάντα σημαντική και αναγνώρισε την αξία της «Βασίλισσας».

«Είχαμε αρκετά παιχνίδια στα πόδια μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αυτό ήταν το πέμπτο μας ματς μέσα σε 10 ημέρες. Χάσαμε το πρώτο στην έδρα μας στο ισπανικό πρωτάθλημα (σ.σ. σπό την Χιπουθκόα), οπότε θέλαμε να αντιδράσουμε. Να βγούμε στο παρκέ δυνατοί και σκληροί στην άμυνα, να βγαίνουμε σε αιφνιδιασμούς και είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε από την αρχή του αγώνα», είπε και συμπλήρωσε για την συνέχεια: «Θέλουμε απλά να βλέπουμε ένα παιχνίδι την φορά. Αυτή ήταν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στο Champions League. Η πρώτη νίκη είναι πάντα σημαντική. Πρέπει να αρχίσουμε και τις νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα και θα δούμε τι θα γίνει».

Όσο για το ότι οι φιλοξενούμενοι φάνταζαν... αουτσάιντερ στην αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους», ο Κουκ σχολίασε: «Ηττηθήκαμε από την Μπασκόνια, που είναι μια ομάδα Euroleague εκτός έδρας, και μετά χάσαμε από την Χιπουθκόα, η οποία παίζει πολύ καλά αυτό το διάστημα. Εμείς ξέρουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε σωστά στην άμυνα, να τρέξουμε και στις δύο μεριές του παρκέ και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον καθένα».

Στα 35 του, ο πρώην παίκτης των Μάλαγα, Βαλένθια, Αρμάνι Μιλάνο και Μπασκόνια, μεταξύ άλλων, νιώθει καλύτερα από ποτέ. Κάτι που έχει φροντίσει να το δείχνει κι εντός παρκέ, με σκοπό να... κλείσει στόματα. «Νιώθω υπέροχα! Σαν να νιώθω πως έχω να αποδείξω κάτι πάλι. Οι άνθρωποι άρχισαν να με ξεχνούν και να με αμφισβητούν αυτό το καλοκαίρι. Έκανα ειδική διατροφή, έχασα περίπου έξι κιλά, έμεινα συγκεντρωμένος κι είμαι έτοιμος να παίξω. Νιώθω καλά, το σώμα μου είναι καλά. Έχω μεγάλο κίνητρο κι είμαι έτοιμος να βελτιωθώ ξανά».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα