Τενερίφη - Χάποελ Ιερουσαλήμ 68-69: Ο Κάρι-νγκτον απέκλεισε την κάτοχο

Ο Κάρινγκτον απέκλεισε την Τενερίφη

bet365

Ο εκπληκτικός Κάρινγκτον πέτυχε ένα σπουδαίο καλάθι στα 21'' πριν το φινάλε του 1ου ημιτελικού και ο Φιτιπάλντο αστόχησε στο τρίποντο της νίκης, με τη Χάποελ να παίρνει έτσι την πρόκριση στον τελικό αποκλείοντας την κάτοχο του τίτλου Τενερίφη.

Για μία περίοδο η Τενερίφη επιβεβαίωνε πως θέλει να διατηρήσει το στέμμα της. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ όμως είναι αυτή που θα αγωνιστεί στον τελικό του Basketball Champions League, αφού με ολική ανατροπή στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο επικράτησε 68-69 αφού αντέδρασε στην επιστροφή της Τενερίφης στην τελευταία περίοδο και τσέκαρε το εισιτήριο μπροστά στους χιλιάδες Ισραηλινούς που βρέθηκαν στη Μάλαγα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Κάρινγκτον (19π., 5/102π., 2/4 3π.) που πέτυχε μεγάλα σουτ στην τρίτη περίοδο αλλά και το νικηφόρο καλάθι στα 21'' πριν το φινάλε. Άλλους 15 με 3/3 τρίποντα πέτυχε ο Βένε, ενώ για τους ηττημένους ο Χουέρτας σταμάτησε στους 20 με 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ αλλά ο Φιτιπάλντο αστόχησε στο τρίποντο της νίκης. Στους 18 σταμάτησε ο Σερμαντίνι (6ρ., 3ασ.) που κέρδισε κατά κράτος τη «μάχη» με τον Χάνκινς.

Ο αγώνας

Με «όπλο» την άμυνα και τον εντυπωσιακό Κάρινγκτον, ο οποίος πιστοποίησε για τα καλά το πρώτο συνθετικό του επιθέτου του, η Χάποελ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση μετά το 18-15 της 1ης περιόδου. Οι Ισραηλινοί όχι απλώς πήραν κεφάλι στην αναμέτρηση αλλά με τα μεγάλα σουτ του Κάρινγκτον στην τρίτη περίοδο, έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο γκαρντ της Χάποελ έφτασε τους 17, εκτελώντας από την περίμετρο και η πίεση στην μπάλα οδηγούσε σε λάθη τους Ισπανούς.

Ο Χουέρτας ήταν μακριά από τον καλό του ευατό δημιουργικά, με μερικές εκλάμψεις αλλά και φορτωμένος με φάουλ, καθώς αποτελούσε στόχο στην άμυνα και έτσι η Τενερίφη μπλόκαρε ως το 30. Ο Βένε πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο για το 49-57 (33'), αλλά ο Ντόρνεκαμπ με δύο δικά του μείωσε στους 2 (55-57, 35'). Αυτά ήταν που άναψαν και τη σπίθα, με τον Γκέρα να βάζει μπροστά την ομάδα του με 59-58. Ο Βένε συνέχισε να... πυροβολεί από την περίμετρο αλλά το 21-9 επιμέρους των Ισπανών τους έβαλε με προβάδισμα στο τελευταίο δίλεπτο (71-69).

Ο Χουέρτας στα κρίσιμα έκανε ξανά το ξέσπασμά του και σκόραρε για το 65-61, 1'30'' πριν το φινάλε. Από τα δικά του χέρια ήρθε και το 67-63, στα 55'' αλλά η απάντηση ήταν τρίποντο και φάουλ από τον Βένε για το 67-67. Ο Σερμαντίνι σκόραρε μία βολή και ο Κάρινγκτον μίλησε μετά από ώρα για το 68-69, αφήνοντας 21'' στην Τενερίφη. Ο Χουέρτας έδωσε ελεύθερο τρίποντο στον Φιτιπάλντο αλλά αυτός αστόχησε και η Χάποελ πήρε την επική πρόκριση στον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 30-34, 42-52, 68-69

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα