ΑΕΚ: Είστε σίγουροι ότι με έναν νεκρό ξεπληρώνουμε;

ΑΕΚ: Είστε σίγουροι ότι με έναν νεκρό ξεπληρώνουμε;

ΑΕΚ: Είστε σίγουροι ότι με έναν νεκρό ξεπληρώνουμε;
Η ΑΕΚ στο παρκέ σαρώνει, μα στην εξέδρα το κύριο μέλημα είναι το ξυλοφόρτωμα των Ισραηλινών. Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου αναρωτιέται αν κάποιος καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει και λυπάται που αφήνει μία επιβλητική εμφάνιση σε δεύτερη μοίρα.

Δεν ξέρω... Κανονικά αυτό το blog πρέπει να αφορά τον Ηλία Καντζούρη, τους παίκτες του, την ΑΕΚ. Το μπάσκετ. Μία ομάδα που βρήκε σε όλη τη σεζόν αυτό που την αναζωογονεί. Που την κάνει να ξεχνάει τους όποιους... πόνους της και κυνηγάει την (ευρωπαϊκή) δόξα. Και ας μην την υπολόγιζε κανείς στο άκουσμα της πρώτης κλήρωσης.

Πλέον, η ΑΕΚ απέχει μία νίκη από το Final 4 και μία ήττα από τον αποκλεισμό. Μία... ζαριά στην Ιερουσαλήμ. Ένα αποτέλεσμα που ίσως καθορίσει το υπόλοιπο της σεζόν. Σε μεγάλο βαθμό.

Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, έχουν γίνει άλλα πράγματα. Η ΑΕΚ έχει δώσει οκτώ ευρωπαϊκά ματς στο γήπεδό της. Στα τρία ήταν τιμωρημένη, σε δύο έγιναν επεισόδια. Και όλα κύλισαν ομαλά σε τρία ματς με κόσμο (Λιμόζ, Γαλατά, Τόφας).

Με την Ρέτζιο Εμίλια μεγάλης έκτασης, με την Χάποελ Ιερουσαλήμ μικρότερης, τουλάχιστον μέσα στο κλειστό, γιατί έξω ήταν... Μογκαντίσου. Πολλές φορές σε αυτή τη χώρα έχουμε πει ότι αν δεν υπάρξει νεκρός, τίποτα δεν θα αλλάξει. Τον είχαμε, στο πρόσωπο ενός νέου παιδιού, του Άλκη. Και τι άλλαξε; Τίποτα απολύτως.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει κάνει τεράστια προσπάθεια να συσπειρώσει τον μπασκετικό κόσμο. Και φέτος το έχει καταφέρει μία χαρά. Και όχι μόνο επειδή κερδίζει.

Αλλά αν αυτός που θα έρθει στο γήπεδο, πέσει σε ένα ματς απέναντι στην κάθε Χάποελ, τι θα γίνει; Για όποιον δεν το πήρε χαμπάρι, ένα καπνογόνο κατέληξε στο παρκέ, ευτυχώς όχι σε ένα κεφάλι, αλλά στο παρκέ. Όπως και τα αντικείμενα στο ματς με τη Ρέτζιο. Όπως κατά τύχη τα ιπτάμενα αντικείμενα, μάλλον μάρμαρα, δεν έφτασαν προς κάποιον άνθρωπο, Έλληνα ή Ισραηλινό.

Αν σε αυτό με τους Ιταλούς η αστυνομία πετούσε... αετό, σε αυτό με τη Χάποελ, υπήρχαν τρεις διμοιρίες στο γήπεδο. Τι έκαναν; Επιδόθηκαν στον γνωστό πόλεμο με τους οπαδούς της ΑΕΚ, μόλις οι τελευταίοι κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κάνουν ντου αλά Ρέτζιο.

Το φοβερό και τρομερό της υπόθεσης είναι πως οι φίλοι της ΑΕΚ, διέλυσαν το γήπεδο για... πολεμοφόδια. Το γήπεδο της δικής τους ομάδας. Της ομάδας που υποστηρίζουν.

Πάμε τώρα να μετρήσουμε. Πρώτη φορά στο Περιστέρι. Μάπες (για να το θέσουμε απλά και ωραία) μπροστά τα μάτια μας από οπαδούς του Ατρομήτου σε αυτούς της ΑΕΚ που είχαν προσκλήσεις για το ματς. Δεύτερη φορά, στα Άνω Λιόσια, ντου των οπαδών της ΑΕΚ σε αυτούς της Ρέτζιο. Ξύλο με το... καντάρι για πέντε λεπτά. Τρίτη φορά, ξανά στα Λιόσια, αυτή τη φορά το μενού δεν είχε ξύλο, αλλά ανταλλαγή αντικειμένων. Εκτός και αν το πλάνο λογίζεται ως επιτυχημένο επειδή δεν γυρίστηκε η συνέχεια του Platoon, με μάχες σώμα με σώμα κτλ.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, με κάποιου είδους πιστόλι, έριξαν μέχρι και βεγγαλικά. Αυτά που θα φωτίσουν τον ουρανό το βράδυ της Ανάστασης. Μέσα σε κλειστό γήπεδο.

Σε όλες τις τρεις περιπτώσεις, η αστυνομία ήταν απούσα. Εμφανίστηκε μόνο στην τρίτη, για να βγάλει το... μεροκάματο του ξύλου με τους οπαδούς.

Σύμφωνοι, η παρουσία τους μέσα στο γήπεδο ίσως προκαλούσε ακόμα περισσότερα επεισόδια, αλλά αν αυτό είναι το θέμα, τότε ποιος είναι ο λόγος της παρουσίας τους;

Η ΚΑΕ ΑΕΚ επιχείρησε να... κλειδαμπαρώσει τους οπαδούς της Χάποελ, προκειμένου να μη συναντηθούν οι δύο πλευρές. Οι φίλοι της ΑΕΚ βρήκαν το δρόμο. Όχι μία, αλλά σε τρεις περιπτώσεις!

Μόλις ο Τάκης Τριαντόπουλος (και τα άλλα μέλη από τους υπεύθυνους ασφαλείας) αντίκρισε την εικόνα στην εξέδρα των Ισραηλινών, πριν το τζάμπολ, άρχισε αμέσως τα τηλέφωνα, για να μπορέσει να συμμαζέψει μία κατάσταση που... μύριζε μπαρούτι.

Προσοχή, οι Ισραηλινοί δεν ήταν δα και άγιοι, έκαναν και αυτοί της χειρονομίες τους, είπαν τα συνθήματά τους και στο τέλος επιχείρησαν να... πικάρουν φωνάζοντας «Ολυμπιακός - Ολυμπιακός».

Αλλά και πάλι, αυτό δεν δικαιολογεί τίποτα. Ακόμη και ο εμβληματικός αρχηγός της Original, Δημήτρης Χατζηχρήστος ήταν σκασμένος με όσα έγιναν στο κλειστό.

Υ.Γ.: Λυπάμαι που έφτασα μέχρι εδώ για να το γράψω. Πολλά περαστικά στο συνάδελφο Κώστα Παρασκευόπουλο και πολλά μπράβο στο ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ που για μία ακόμη φορά βρέθηκαν στο πλευρό ενός ανθρώπου που δεν ανήκει στην ΚΑΕ ΑΕΚ.

Υ.Γ.2: Credit και στον κόουτς, εκτός από τους παίκτες, για τις εμφανίσεις στο BCL. Θυμίζουμε ότι ο κόουτς Καντζούρης έχει υπογράψει μόνο για μία σεζόν, την τρέχουσα.

Υ.Γ.3: Μία από τις αιτίες της ανόδου της ΑΕΚ, είναι και η εμφάνιση του ελληνικού στοιχείου. Ο Δημήτρης Φλιώνης έχει μόνο... ξύσει το ταβάνι του, βάζει καλάθια όταν η μπάλα... βράζει. Και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς συνεχίζει να παίζει σαν (αιώνιος) έφηβος. Και απέναντι στη Χάποελ ο Αντώνης Κόνιαρης έκανε την εμφάνισή του. Με καλαθάρες και θράσος.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.