Περιστέρι – Μπνέι Ερζλίγια 86-70: Σούπερ ντεμπούτο για Σπανούλη και νίκη στην πρεμιέρα του BCL

Περιστέρι – Μπνέι Ερζλίγια 86-70: Σούπερ ντεμπούτο για Σπανούλη και νίκη στην πρεμιέρα του BCL

bet365

Ο Βασίλης Σπανούλης έκατσε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι στην άκρη του πάγκου του Περιστερίου που έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο BCL, επικρατώντας στην πρεμιέρα της Μπνέι Ερζλίγια με σκορ 86-70.

Ο αγώνας με την ισραηλίτικη Μπνέι Ερζλίγια ήταν ο πρώτος επίσημος για τον Βασίλη Σπανούλη ως head coach του Περιστερίου bwin, οδηγώντας την ομάδα των δυτικών προαστίων στη νίκη με σκορ 86-70 για το Group H του BCL.

Το Περιστέρι του Σπανούλη δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους του, επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του, έχτισε εξ αρχής διαφορά ασφαλείας, έπαιξε ωραίο μπάσκετ και άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές υποχρεώσεις του στην Ευρώπη όπου θέλει να φτάσει μακριά στη διοργάνωση.

Το πρώτο δείγμα του Γ.Σ.Π. επί ημερών Σπανούλη στον πάγκο ήταν άκρως θετικό, ξεκινώντας εντυπωσιακά το παιχνίδι με την Μπνέι Ερζλίγια. Συγκεκριμένα, οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνα, πήραν σωστές αποφάσεις στην επίθεση και δημιούργησαν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 26-18, έχοντας 10 ασίστ και 1 λάθος σε αυτό το διάστημα.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν συνέχεια στην εντυπωσιακή εκκίνηση αφού πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 51-36, σουτάροντας 14/22 δίποντα και 6/15 τρίποντα, έχοντας ακόμη 15 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 6 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Το δίδυμο των Μπίλαν, Φρανσίσκο κουβάλησε επιθετικά το Περιστέρι στο πρώτο μέρος ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Οι παίκτες του Σπανούλη συνέχισαν να παίζουν γρήγορο μπάσκετ και παράλληλα να παρουσιάζονται σοβαροί στο αμυντικό κομμάτι, δίχως να απειληθούν σε κανένα σημείο του ματς από τους Ισραηλινούς.

Εν τέλει, το Περιστέρι επικράτησε με 86-70 και άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο φετινό BCL ενώ ο Σπανούλης πανηγύρισε την πρώτη νίκη του ως head coach, σηματοδοτώντας επίσημα το πέρασμα στη νέα καριέρα του.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 51-36, 73-64, 86-70.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το Περιστέρι έπαιξε με το πόδι στο γκάζι από τα πρώτα λεπτά και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του ματς από τους φιλοξενούμενους, φτάνοντας στην άνετη νίκη.

MVP: Ο Μίρο Μπίλαν ήταν σημείο αναφοράς στη ρακέτα του Περιστερίου, τελειώνοντας το ματς με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 25:14.
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Φρανσίσκο είχε 16 πόντους, 6 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πρώτη νίκη του Βασίλη Σπανούλη ως head coach σε επίσημο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό 10-1 σε ασίστ-λάθη του Περιστερίου στην πρώτη περίοδο, εκεί όπου η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένη στο ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το Περιστέρι σούταρε με 45% εντός πεδιάς, μπήκε από την αρχή σοβαρά στο παιχνίδι και παρέμεινε προσηλωμένο στο πλάνο του, συνεχίζοντας να πιέζει ακόμα και όταν η διαφορά είχε ξεφύγει.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η νίκη επί της Μπνέι Ερζλίγια πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη στην προπονητική καριέρα του Σπανούλη σε επίσημο παιχνίδι, με το Περιστέρι να παίζει ωραίο μπάσκετ.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα