ΠΑΟΚ - Ιγκοκέα 64-75: «Κατέρρευσε» κι έχασε το πλεονέκτημα έδρας (vid)

ΠΑΟΚ - Ιγκοκέα 64-75: «Κατέρρευσε» κι έχασε το πλεονέκτημα έδρας (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
ΠΑΟΚ - Ιγκοκέα 64-75: «Κατέρρευσε» κι έχασε το πλεονέκτημα έδρας (vid)

bet365

Στην εξ' αναβολής «αυλαία» του ομίλου του, ο ΠΑΟΚ (2-4) ηττήθηκε με 64-75 από την Ιγκοκέα (3-3) στην Πυλαία και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Στρασμπούρ στα play-in του Basketball Champions League. Καθοριστικό στην έκβαση το ματς το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι δέχθηκαν επί μέρους σκορ 8-23.

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ιγκοκέα κι έχασε την ευκαιρία για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στην φάση των play-in του BCL.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν άκρως ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο κατέρρευσαν κι οι Βόσνιοι «καθάρισαν» πρόωρα την υπόθεση νίκη. Παρά τους 20 πόντους του Ζερμέν Λοβ, το παιχνίδι των ασπρόμαυρων συνοδεύθηκε από αστοχία στο τρίποντο (27%) κι αρκετά λάθη (18).

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έμειναν από δυνάμεις κι όταν τους ξέφυγε η ομάδα του κόουτς Ντράγκαν Μπάγιτς στην 3η περίοδο, δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του ροζ φύλλο.

Ο αγώνας

Παρότι ο ΠΑΟΚ είχε να αγωνιστεί από τις 11 Δεκεμβρίου, στο πρώτο μέρος παρουσίασε ορισμένες θετικές στιγμές, οι οποίες έδειξαν να... καμουφλάρουν το μεγάλο διάστημα αποχής των ασπρόμαυρων από τους αγώνες, με τους Λοβ, ΝτιΛέο, Τζόουνς και Γιάνκοβιτς να είναι οι κύριοι εκφραστές στην επίθεση. Στα μισά της πρώτης περιόδου (11-11, 5') υπήρξε απόλυτη ισορροπία στο παρκέ, η οποία εξελίχθηκε σε μοτίβο της συνάντησης και διατηρήθηκε σε όλο το ημίχρονο (23-23 στο 14').

Οι Βόσνιοι ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχοι από την περίμετρο με 4/12 τρίποντα έναντι 2/11 του ΠΑΟΚ και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (37-38, 20'). Οι παίκτες του Λυκογιάννη είχαν κάποιες αμυντικές αδράνειες, αλλά η εικόνα τους σε γενικές γραμμές δεν ήταν αρνητική, τηρουμένων των αναλογιών. Οι ενδείξεις προμήνυαν ντέρμπι και στην επανάληψη, με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν σοβαρές πιθανότητες νίκης, σε ένα ματς... λεπτομερειών.

Ένα γρήγορο καλάθι του Τζόουνς άνοιξε τον λογαριασμό στο δεύτερο μέρος (39-38 στο 21') κι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως έκτοτε άρχισαν σιγά σιγά να χάνουν την επαφή τους με το σκορ, ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό του πρώτου εικοσαλέπτου. Σταρκς και Ρόμπινσον οδήγησαν στο +9 την Ιγκοκέα (42-51 στο 27') κι ακολούθως ο Στίβενς με τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά στους 12 πόντους (42-54), σε ένα διάστημα κατά το οποίο ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργούσε... τίποτα, σε καμία απ' τις δύο πλευρές του παρκέ. Το σκορ της τρίτης περιόδου (8-23) άλλωστε μαρτυρά από μόνο του την... καθίζηση των ασπρόμαυρων.

Με το -16 στις πλάτες του, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να μαζέψει τις δυνάμεις του για το τελευταίο δεκάλεπτο. Το ισχυρό προβάδισμα της Ιγκοκέα όμως είχε αυξητικές τάσεις και δεν έμοιαζε ικανό να ανατραπεί (48-70, 33'). Η ελληνική ομάδα κατάφερε να ροκανίσει κάπως την διαφορά (59-73 στο 37'), ολοκληρώνοντας εν τέλει το ματς στο -11.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-38, 45-61, 64-75

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Καταδικαστική η 3η περίοδος για τον Δικέφαλο του Βορρά. Με μόλις 8 πόντους στην επίθεση του και 23 παθητικό, επέτρεψε στην Ιγκοκέα να απομακρυνθεί στο σκορ, η οποία με τη σειρά της έφτασε την διαφορά σε... μη αναστρέψιμα επίπεδα.

Ο MVP: Εξαιρετικός ο Ντεσόν Στίβενς με 19 πόντους, 9/12 εντός πεδιάς και 9 ριμπάουντ (5 ριμπάουντ) σε 27 λεπτά. Με 24 μονάδες στο ranking ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη το μακρινό σουτ των ΝτιΛέο (1/3 τριπ.) και Τολιόπουλου (0/2), όμως αμφότεροι δεν έδωσαν τις προσδοκώμενες λύσεις.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζέιμς Ρόμπινσον έκανε πολυδιάστατη εμφάνιση με 10 πόντους, 4 κλεψίματα, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ με 18 λάθη (12 η Ιγκοκέα αντίστοιχα) και μόλις 27% στο τρίποντο (36% οι Βόσνιοι) σε εντός έδρας παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνει ανταγωνιστικός σε όλο το 40λεπτο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η πρόκριση του ΠΑΟΚ ήταν «κλειδωμένη», επομένως το μόνο που είχε σημασία απόψε ήταν αν θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας για τα play-in ή όχι. Τελικά δεν τα κατάφερε και θα παίξει στον επόμενο γύρο με μειονέκτημα απέναντι στην Στρασμπούρ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το πάλεψε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι. Η κομβική απουσία του Γκρίφιν σε συνδυασμό με το γεγονός πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 18 μέρες να δώσει επίσημο ματς λόγω των «χτυπημάτων» που δέχθηκε πρόσφατα από τον covid έπαιξαν τον ρόλο τους. Χάθηκαν, εν τω μεταξύ, και πολλές προπονήσεις, επομένως το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε διάρκεια ήταν φυσιολογικό ως ένα σημείο.

5

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα