Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 87-75: Έχασε αλλά δεν χάθηκε (vid)

Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 87-75: Έχασε αλλά δεν χάθηκε (vid)

Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 87-75: Έχασε αλλά δεν χάθηκε (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Πόλη με 87-75 από την Γαλατασαράι και έχασε τις όποιες πιθανότητες είχε να διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο του στο BCL. Παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης οι «ασπρόμαυροι».

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μια ομολογουμένως δύσκολη αποστολή απέναντι στην Γαλατασαράι του Εκρέμ Μεμνούν. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη άντεξαν ως ένα σημείο από τον καταιγισμό τριπόντων των Τούρκων, αλλά δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι ουσιαστικό στο ματς. Πλέον στρέφονται στον «τελικό» με την Ιγκοκέα (6η αγ., 22/12) όπου θα κρίνει το μέλλον τους στο Basketball Champions League.

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο κι είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα (7-7' στο 5'), όμως οι Τούρκοι βρήκαν σιγά σιγά ρυθμό κι άρχισαν να χτίζουν μικρά αλλά σταθερά προβαδίσματα (16-12 στο 7'). Ένα τρίποντο του Μέλο Τριμπλ έστειλε την διαφορά στο +8 για τους γηπεδούχους (25-17 στο 9'), δημιουργώντας συνθήκη υπέρ τους στην αναμέτρηση, αφού ήλεγχαν πλέον το τέμπο κι αυτό αποτυπωνόταν και στο σκορ.

Ο Ζερμέιν Λαβ μπήκε στην εξίσωση και μείωσε για τον ΠΑΟΚ (31-26 στο 13') αλλά ο Σαντίκ Καμπατσά εξελίχθηκε σε παράγοντα του αγώνα (40-28 στο 15'), στέλνοντας σε διψήφιες διαφορές την Γαλατά. Ο δικέφαλος έβγαλε αντίδραση, περιόρισε κάπως την αντίπαλο του και συνάμα έγινε πιο απειλητικός στην επίθεση. Ως εκ τούτου, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο -8 χάρη σε ένα τρίποντο του Μάρβιν Τζόουνς (48-40 στο 20').

Στην τρίτη περίοδο, η Γαλατασαράι επέβαλε τον ρυθμό της, σκόραρε ξανά με την ίδια άνεση που το έκανε στα πρώτα λεπτά και με 28-18 εκτόξευσε την διαφορά στο +18 (76-58 στο 30') ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ είχε τις στιγμές του όμως αμυντικά τα προβλήματα του ήταν φανερά, με αποτέλεσμα η διαφορά να μην φεύγει από τις παρυφές των 10 πόντων. Το χειρότερο ήταν πως ο Καμπατσά χτύπησε ξανά στο χειρότερο δυνατό timing, με buzzer beater τρίποντο, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των ασπρόμαυρων.

7'10'' πριν από το φινάλε, με το σκορ στο 79-60, ο Ζερμέιν Λοβ οδηγήθηκε στον πάγκο με τεχνική ποινή και το 5ο του φάουλ και κάπου εκεί ουσιαστικά εξανεμίστηκαν κι οι λιγοστές ελπίδες των ασπρόμαυρων. Το τελευταίο διάστημα ήταν... τυπική διαδικασία, με τον ΠΑΟΚ να μαζεύει εν τέλει την διαφορά σε πιο φυσιολογικά επίπεδα και να στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς-πρόκρισης με την Ιγκοκέα (22/12).

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 48-40, 76-58, 87-75

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Οι ποιοτικοί Αμερικανοί της Γαλατά (Παρσέλ, Μποστ, Τριμπλ) έκαναν την διαφορά απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ με σοβαρές απουσίες (Γιάνκοβιτς, Κάρτερ, Γκρίφιν). Ουσιαστικά στην 3η περίοδο όπου έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, τελείωσαν το ματς.

Ο MVP: Με 20 πόντους, 4/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Παρσέλ έδειξε για άλλη μια φορά φέτος πως είναι παίκτης ανωτέρου επιπέδου.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Λαβ έγραψε 12 πόντους με 6/10 σουτ αλλά είχε και 5 λάθη, ενώ αποχαιρέτισε πολύ πρόωρα το ματς με 5 φάουλ. Ο ΠΑΟΚ περίμενε περισσότερα, ειδικά από τη στιγμή που λείπει κι ο Γκρίφιν.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σαντίκ Καμπατσά έσπασε το μοτίβο των Αμερικανών της Γαλατά κι εξελίχθηκε σε x factor της αναμέτρησης με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 1 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ επιθετικά ήταν καλός με 22 ασίστ και 42% στα τρίποντα, νούμερα που αν τα έλεγε κάποιος πριν από το τζάμπολ, θα μιλούσαμε για μεγάλο ντέρμπι απόψε. Παρ' όλα αυτά η κακή απόδοση στην άμυνα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις θετικές επιδόσεις του ΠΑΟΚ στο επιθετικό σκέλος.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι απουσίες ανάγκασαν τον Άρη Λυκογιάννη να ρίξει στο παρκέ τον 18χρονο Απόστολο Ρούμογλου που έκανε ντεμπούτο στο BCL. Ο νεαρός έβαλε κι ένα τρίποντο στα 3:22' της παρουσίας του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Γαλατασαράι με ρεκόρ 4-1 εξασφάλισε δίκαια την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο ΠΑΟΚ έκανε την προσπάθεια του, ήταν στο πρώτο μέρος για αρκετά λεπτά ανταγωνιστικός, αλλά όλα τα λεφτά για τους Θεσσαλονικείς είναι το παιχνίδι με την Ιγκοκέα στις 22 Δεκεμβρίου στο Παλατάκι. Με απλή νίκη θα προκριθεί στα play-in του BCL.

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα