Κομνηνός: «Δεν υπάρχουν συνομιλίες με ομάδες της EuroLeague για να έλθουν στη FIBA»

Newsroom
Κομνηνός: «Δεν υπάρχουν συνομιλίες με ομάδες της EuroLeague για να έλθουν στη FIBA»

bet365

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του BCL, Πατρίκ Κομνηνός διέψευσε τη φημολογία που αναπτύχθηκε εσχάτως όσον αφορά το ενδεχόμενο μετακόμισης κάποιων ομάδων της EuroLeague στη διοργάνωση της FIBA.

Από τη στιγμή που οι ομάδες - μέτοχοι της EuroLeague συμφώνησαν για την αποχώρηση του Τζόρντι Μπερτομέου από τη θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης το καλοκαίρι του 2022, αναπτύχθηκε η φημολογία περί μετακόμισης κάποιων κλαμπ στο Basketball Champions League.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πατρίκ Κομνηνός διέψευσε τα σενάρια που εμπλέκουν τη διοργάνωση της FIBA στις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την EuroLeague:

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι το BCL και η FIBA ​​έχουν απευθείας επαφή με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά δεν έχουν γίνει συνομιλίες με κανέναν σύλλογο για να κάνουν κινήσεις σε αυτό το θέμα. Πρέπει να επισημάνουμε ότι για τη FIBA είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στη συνοχή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά να μην τη χρησιμοποιούμε αυτή για άλλο σκοπό. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος. Θέλουμε να εξασφαλιστεί την ανάπτυξη του μπάσκετ και να γίνει πιο δυνατό το άθλημα, όχι το αντίθετο».

@Photo credits: INTIME
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα