Προμηθέας - Λαύριο: Τι λέει ο κανονισμός για την επίμαχη φάση του Αγραβάνη όπου έκανε ένσταση ο Προμηθέας (vid)

Gazzetta team
Προμηθέας - Λαύριο: Τι λέει ο κανονισμός για την επίμαχη φάση του Αγραβάνη όπου έκανε ένσταση ο Προμηθέας (vid)

bet365

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Σπύρος Γκόντας εξήγησε τι λέει ο κανονισμός για την περίφημη φάση του Γιάννη Αγραβάνη (τις βολές που εκτέλεσε) στο Game 5 του Προμηθέα με το Λαύριο για την οποία έκαναν ένσταση οι Πατρινοί.

Το φοβερό Λαύριο κατάφερε να κάνει μια τεράστια ανατροπή κόντρα στον Προμηθέα από το 0-2 στο 3-2, επικρατώντας με 81-74 στο Game 5 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους τελικούς της Basket League όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Μετά από το τέλος του αγώνα στο Λαύριο, ο Προμηθέας κατέθεσε ένσταση γιατί ο Γιάννης Αγραβάνης θα έπρεπε να είχε αποβληθεί με δυο αντιαθλητικά φάουλ και δεν έπρεπε να σουτάρει αυτός τις βολές του αντιαθλητικού αλλά ο αντικαταστάτης του.

Ο Αγραβάνης είχε χρεωθεί με ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Μουράτο στο 38:59 και στη συνέχεια με άλλο αντιαθλητικό στον Κόζι στα 46" για το τέλος (ομοίως και ο παίκτης του Λαυρίου). Παρ' όλα αυτά, δεν αποβλήθηκε αλλά σούταρε τις βολές (σ.σ. είχε 1/2 και μείωσε σε 77-74).

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Σπύρος Γκόντας εξήγησε τι λέει ο κανονισμός για φάσεις σαν αυτή. Έγραψε: «Όταν υπάρχουν 3 αντιαθλητικά φάουλ στην ίδια περίοδο νεκρής μπάλας (σε απλά ελληνικά όταν δεν παίζεται ο αγώνας) και το χρονόμετρο του αγώνα είναι σταματημένο, το 1ο της μίας ομάδας με το 1ο της άλλης ομάδας ακυρώνονται. Μένει να εκτελεστεί το 3ο. Τις βολές του 3ου τις εκτελεί ο παίκτης που το κέρδισε, εκτός αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να τις εκτελέσει (αποβολή ή τραυματισμός) οπότε τις εκτελεί ο αντικαταστάτης του... Το 1ο φάουλ που σφυρίζεται και εξαιτίας του σταματάει ο αγώνας θεωρείται και αυτό ότι ανήκει στην ίδια ομάδα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα