ΑΕΚ: Ο Μέικον έλαβε ένα απίστευτο μήνυμα μίσους και ρατσισμού, «απάντησε» στο παρκέ! (vid)

ΑΕΚ: Ο Μέικον έλαβε ένα απίστευτο μήνυμα μίσους και ρατσισμού, «απάντησε» στο παρκέ! (vid)

ΑΕΚ: Ο Μέικον έλαβε ένα απίστευτο μήνυμα μίσους και ρατσισμού, «απάντησε» στο παρκέ! (vid)

bet365

O Ντάριλ Μέικον μίλησε στο gazzetta.gr για τα μηνύματα ρατσισμού και μίσους που δέχεται και πως αυτά του δίνουν κίνητρο στο παρκέ.

«Ελπίζω η οικογένειά σου να πεθάνει». Το μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του Ντάριλ Μέικον είναι... ωμό. Ακατέργαστο. Λίγα λεπτά νωρίτερα, έχει σκοράρει 23 πόντους κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και έχει οδηγήσει τη σειρά των ημιτελικών στην ισοπαλία (1-1).

Την ψυχρολουσία την είχε δεχτεί νωρίτερα. Όπως αποκάλυψε στο gazzetta.gr o Αμερικανός guard της ΑΕΚ άκουσε ρατσιστικές κουβέντες και κατά τη διάρκεια του αγώνα από την πλευρά της εξέδρας.

Την ίδια λέξη που χαρακτήρισε τον Γιανίκ Μορέιρα. Με τον Μέικον να προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος, αφού όπως τόνισε, είναι σχόλια που έχει άκουσε ξανά στο παρελθόν.

Ο Μορέιρα, πάντως, κατά την αποχώρηση των παικτών από τα αποδυτήρια ήταν έξαλλος και ζητούσε από τον συμπαίκτη του να μιλήσει, προκειμένου να γίνει γνωστό και το νέο περιστατικό ρατσισμού στην ΑΕΚ.

«Ναι, άκουσα ρατσιστικά σχόλια. Είναι αυτό που είναι, τα ακούω παντού, δεν ανησυχώ πια», είπε στο gazzetta.gr o Μέικον, δείχνοντας το προσωπικό μήνυμα που δέχτηκε στο instagram και εύχονταν τον θάνατο της οικογένειάς του!

«Όσα άκουσα στο γήπεδο ήταν από φίλους της αντίπαλης ομάδας. Μόλις έλαβα και ένα μήνυμα. Δεν απαντώ ποτέ. Δεν ποστάρω τόσο συχνά στα social media. Tο ίδιο συνέβαινε και στην Τουρκία. Δεν με ενοχλεί. Εγώ... μιλάω στο παρκέ, όχι στα social media», ήταν η απάντηση του Μέικον.

Με τη δύναμη του... Κόμπι!

Ο Ντάριλ Μέικον δεν είναι ο μοναδικός προληπτικός αθλητής. Ούτε και ο τελευταίος. Συλλέγει παπούτσια και τα χέρια του βρέθηκαν δύο ζευγάρια από τα υποδήματα του Κόμπι Μπράιαντ. Σε μία συλλεκτική έκδοση, προς τιμή του Μπρους Λι.

Έχει δύο ζευγάρια, ένα Άσπρο και ένα κιτρινόμαυρο. Τα οποία εναλλάσσει.

«Φόρεσα τα λευκά στο πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ και πέτυχα σχεδόν 30 πόντους. Μετά τα φόρεσα στο δεύτερο ματς και δεν έπαιξα καλά. Σκέφτηκα να δοκιμάσω τα κιτρινόμαυρα στο τρίτο ματς.

Ξέρεις τι, μερικές φορές είμαι προληπτικός. Δεν ξέρω ποιο θα φορέσω στο επόμενο ματς».

Όσο για τη σειρά με τον Παναθηναϊκό; Ο Μέικον ήταν απόλυτος, αποδίδοντας το credit στον Βαγγέλη Αγγέλου: «Θα είναι μία απίθανη σειρά. Δεν θα τα παρατήσουμε. Παίξαμε καλά, ίσως τοτο καλύτερο ματς μας, εδώ και καιρό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα, αλλά εμείς ήρθαμε να παίξουμε και αν δεν το κάνουμε δεν μπορούμε να ελπίζουμε.

Παίζει σημαντικό ρόλο ο ρυθμός μας. Δεν παίζουμε πια στο μισό γήπεδο, όποιος πάρει την μπάλα έχει το ελεύθερο να τρέχει. Όλοι οι παίκτες έχουν την εμπιστοσύνη του κόουτς, μπορούμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, μπαίνουμε, παίζουμε, ακόμη και αν κάνουμε λάθος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 92-80: Το... διάταγμα του Μέικον έκανε το 1-1, απέναντι στους νωθρούς «πράσινους» (vid)

Παναθηναϊκός: Συμπτώματα... EuroLeague και «copy paste» εμφανίσεις

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα