ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 87-81: Στα ημιτελικά με... αντικανονικό κόψιμο (vid)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 87-81: Στα ημιτελικά με... αντικανονικό κόψιμο (vid)

bet365

H AEK πήρε τη νικη με 87-81, αλλά και πάλι ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ διαθέτει σασπένς. Δεν μέτρησε κανονικό καλάθι του Ζερμέιν Λοβ που θα έκανε το σκορ 83-81. Δεν πήγανε στο ριπλέι οι διαιτητές. Ροντέο στο φινάλε με καφέδες και μπουκάλια!

Το έχει το ζευγάρι! Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου που τελικά επαναλήφθηκε, έτσι και σε αυτό, το τρίτο και τελευταίο της προημιτελικής σειράς, οι διαιτητές υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος, το οποίο έκρινε το τελικό σκορ.

Η προσπάθεια του Λοβ κόπηκε αντικανονικά από τον Μέικον (όπως φαίνεται στο ριπλέι), αλλά οι διαιτητές είδαν τάπα και το ματς συνεχίστηκε. Αν μετρούσε το σκορ θα γινόταν 83-81, με τον ΠΑΟΚ να ανατρέπει διαφορά 20 πόντων στο ημίχρονο (49-29).

Εν τέλει η ΑΕΚ βρίσκεται στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Αυτό το έργο το είδαμε ξανά... Στον πρώτο προημιτελικό, όταν η άμυνα της ΑΕΚ περιόρισε τον Ζερμέιν Λοβ.

Για το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ (8 λάθη στο πρώτο ημίχρονο) εγκλωβίστηκε. Πήγε δίχως λόγο το παιχνίδι του σε ατομικές ενέργειες (Γκρίφιν, Τέρνερ), με την άμυνα της ΑΕΚ να ανταποκρίνεται. Όταν δε το μακρινό σουτ σταμάτησε να δίνει σκορ στους φιλοξενούμενους, όλα έγιναν πιο εύκολα για την ΑΕΚ.

Από το 24-20 και με την είσοδο του Γκίκα, η ΑΕΚ έτρεξε ένα σερί 9-0, φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε, έδωσε εύκολους πόντους στην ΑΕΚ (11 πόντους από τα λάθη και 8 στον αιφνιδιασμό) με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει. Έφτασα στους 20 (49-29) με την υποδειγματική επίθεση της ΑΕΚ, όπου η μπάλα πέρασε απ' όλους τους παίκτες, προτού εκτελέσει ο Ματσιούλις για τρεις πόντους!

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν αναμενόμενη. Ο Λοβ ανέλαβε τον έλεγχο, και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά μέχρι τους 10 (65-55).

Σε εκείνο το σημείο, όπως και σε άλλα που ακολούθησαν, η ΑΕΚ είχε την ψυχραιμία να απαντήσει. Στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, ένα τρίποντο του Γκίκα έφερε τη διαφορά στους 13 (68-55).

Όταν ο ΠΑΟΚ πήγα ξανά τη διαφορά στους 10 (70-60) ήταν η σειρά του Κίνγκσλεϊ Μόουζες: καλάθι και φάουλ!

Μόνο που η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν παράτησε ούτε για μία στιγμή το ματς. Δύο απανωτά τρίποντα του Καμπερίδη έκαναν το σκορ 78-72!

Και εκεί ήταν ο Γκίκας. Απάντησε με το δικό του τρίποντο για το 81-72. Ακόμη και εκεί ο ΠΑΟΚ, που άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού και δικαιώθηκε, έφτασε και στο -6 (81-75).

Ο Κακλαμανάκης έβαλε ένα μεγάλο σουτ, ο Ζήσης απάντησε και ο Γκρίφιν έκλεψε την μπάλα για μειώσει και άλλο.

Ακολούθησε η φάση του αγώνα. Ο Λοβ έκλεψε την μπάλα, πήγε για το λέι απ με τον Μέικον να τον σταματάει, αλλά με αντικανονικό τρόπο. Το σκορ θα γινόταν 83-81. Ο Άρης Λυκογιάννης έγινε έξαλλος, δέχτηκε τεχνική ποινή και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς.

Το φινάλε δεν κολακεύει την ΑΕΚ, αφού εις βάρος του Θανάση Χατζόπουλου, ο οποίος μίλησε στην εξέδρα, δέχτηκε μπουκάλια και καφέδες, ενώ ο κόσμος περίμενε, βρίζοντας, την αποχώρηση του Άρη Λυκογιάννη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ έκατσε πάνω στο καλό πρώτο ημίχρονο, πήρε πόντους από προσωπικές ενέργειες των παικτών της και δεν... πλήρωσε τα 18 λάθη της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντάριλ Μέικον και ο Νίκος Γκίκας. Ο πρώτος με σταθερό τρόπο, ο δεύτερος στα κρίσιμα σημεία του ματς με μεγάλα σουτ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Οι Ματσιούλις, Ζήσης και Χρυσικόπουλος, με πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Δεν βοήθησαν ούτε ο Μαργαρίτης, ούτε ο Παπαντωνίου.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το αντικανονικό κόψιμο του Μέικον στον Λοβ, ενώ το σκορ ήταν 81-77 και μετά οι βολές του Μέικον.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εκπληκτική ντρίπλα του Κατσίβελη και το τελείωμα στον αιφνιδιασμό.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ τα 18 λάθη και τη χαμένη διαφορά, ο ΠΑΟΚ το πρώτο ημιχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 49-29, 68-55, 87-81

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζόπουλος: «Το αν ο ΠΑΟΚ παίξει στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί από τα έσοδα» (vid)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η φοβερή ραχιαία του Κατσίβελη που... άδειασε δυο παίκτες! (vid)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Κοουτσάρει με νάρθηκα ο Αγγέλου (pics)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το λάθος των διαιτητών στο καλάθι του Λοβ που δεν μέτρησε! (vid)

Λυκογιάννης: «Δεν θα κάνει ένσταση ο ΠΑΟΚ»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα