Παναθηναϊκός: Ο Δίπλαρος «βοηθάει» τον Κάτας να ρισκάρει

Παναθηναϊκός: Ο Δίπλαρος «βοηθάει» τον Κάτας να ρισκάρει

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ο Δίπλαρος «βοηθάει» τον Κάτας να ρισκάρει

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την απόφαση που έχει να πάρει ο Όντεντ Κάτας όσον αφορά την τελευταία αλλαγή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού πριν από τα playoffs και τα νοκ άουτ ματς Κυπέλλου.

Η αλήθεια είναι ότι Σέλβιν Μακ έχει ακούσει πολλά φέτος. Κι όχι άδικα. Κυρίως όσον αφορά την απόδοσή του στα ματς της EuroLeague όπου υπήρχαν στιγμές που η παρουσία του στο παρκέ ήταν... άκρως επικίνδυνη για τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, άλλο EuroLeague και άλλο Basket League.

Εντός των συνόρων ο Αμερικανός γκαρντ όχι μόνο είναι αξιοπρεπέστατος, αλλά μερικές φορές συγκαταλέγεται και ανάμεσα στους διακριθέντες των «πρασίνων». Μάλιστα στα τρία τελευταία ματς είναι και ο καλύτερος «δημιουργός» του Παναθηναϊκού έχοντας 6,3 ασίστ με 22 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Και ας μην είναι «άσος» με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Η διαφορά επιπέδου στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο μεγάλη που δεν χρειάζεται να μπορεί να «υπηρετήσει» στο 100% τη θέση.

Από την άλλη, βλέπεις την «όρεξη» και τη «δίψα» του Νίκου Δίπλαρου κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ, ο οποίος είναι και ο μοναδικός κανονικός πλέι μέικερ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μπορεί πριν από το τζάμπολ της σεζόν να υπήρχε στο ρόστερ μόνο για τις... προπονήσεις, αλλά χάρη στη δουλειά που έχει κάνει, κατάφερε να «κερδίσει» με το σπαθί του λεπτά συμμετοχής.

Να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι η (κατά τον ποδοσφαιρικό όρο) «ποδιά» που έκανε στον νεαρό Φίλιο με αποτέλεσμα να βρεθεί στον αιφνιδιασμό για το εύκολο layup στο Ιβανώφειο, ήταν μία φάση σπάνιας ομορφιάς. Απίστευτη ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης από τον 24χρονο point guard του Παναθηναϊκού, ο οποίος πρόσφερε μία από τις πιο όμορφες φάσεις της σεζόν. Απλά και αυτό δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει από τη στιγμή που νιώθει και εκείνος από τη πλευρά του χρήσιμος.

Και πλέον γεννάται ένα ερώτημα: Να ρισκάρουν ο Παναθηναϊκός και ο Κάτας ενόψει των νοκ άουτ αγώνων του Κυπέλλου και των playoffs του πρωταθλήματος ή να μην ρισκάρουν; Τι εννοώ; Αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» έχουν περιθώριο για μία και μόνο αλλαγή στο ρόστερ πριν από την έναρξη της postseason στην Basket League η οποία συμπίπτει με τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο. Η είσοδος του Νεμάνια Νέντοβιτς στο ρόστερ είναι δεδομένη. Αυτό που δεν είναι δεδομένο μέχρι στιγμής έχει να κάνει με τον παίκτη που θα... αποχαιρετήσει τα φετινά ματς.

Εκείνος που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να μείνει εκτός συνέχειας ήταν ο Τι Τζέι Μπρέι. Όπερ και σημαίνει ότι το ρόστερ θα «έκλεινε» με την παρουσία του Σέλβιν Μακ στις θέσεις των γκαρντ αφού ο Σέρβος θα έπαιρνε τη θέση του Μπρέι. Αυτό ήταν το πρώτο και επικρατέστερο σενάριο. Από εκεί και πέρα υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει και μια δεύτερη σκέψη. Να αντικαταστήσει ο Νεμάνια Νέντοβιτς τον Σέλβιν Μακ καθώς υπάρχει το παραθυράκι της επιστροφής του Μπρέι στον τελικό (αν προκριθεί φυσικά ο Παναθηναϊκός) του Κυπέλλου, όπως και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Όμως θα ήταν... ρίσκο.

Απλούστατα κανείς δεν βάζει ακόμα το χέρι του στη φωτιά ότι ο Μπρέι θα είναι έτοιμος. Κάτι που ενδεχομένως να αφήσει το «τριφύλλι» με πέντε ξένους μέχρι το τέλος της σεζόν. Και... κάπου εδώ έρχεται και «κολλάει» ο Δίπλαρος. Οι εμφανίσεις του ίσως να αναγκάσουν τον Κάτας να πάρει τελικά το ρίσκο καθώς ο Ισραηλινός «πιστεύει» περισσότερο στο Τι Τζέι Μπρέι από τον Σέλβιν Μακ. Και αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να τον έχει στα κρίσιμα ματς, ενδεχομένως να πάρει το ρίσκο. Αν δεν του «βγει» θα έχει τουλάχιστον έναν παίκτη όπως είναι ο Δίπλαρος για να του κάνει τη δουλειά. Ενδεχομένως όχι όπως θα την έκανε ο Μπρέι αλλά ότι τουλάχιστον θα μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπέστατα στα λεπτά που θα του αναλογούν. Από την άλλη, είπαμε: Ο Μακ εντός των συνόρων μια χαρά είναι. Και αν δούμε τα γκαρντ που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες (και δη ο Προμηθέας) ίσως να πάρει πόντους. Και γι' αυτό έχει μια «σπαζοκεφαλιά» μπροστά του ο Όντεντ Κάτας.

Στο ματς με τον Ηρακλή όπου ο Παναθηναϊκός «στραγγάλισε» τον αντίπαλό του από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, ο Ισραηλινός προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους, ενώ σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια κράτησε τον Χεζόνια στο παρκέ χωρίς να υπάρχει το συνεχόμενο «μπες-βγες». Αποτέλεσμα; Ο Κροάτης να βρει ρυθμό, να «πατήσει» καλύτερα και να δείξει την ποιότητά του. Το ίδιο έκανε και ο Παπαπέτρου, ο Μπέντιλ ήταν δραστήριος και ορεξάτος μέσα στην ρακέτα του «Γηραιού» ενώ είδαμε και τον Μαντζούκα να «πατάει» παρκέ και να προσπαθεί να γίνει διαδραστικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Βέβαια στάθηκε άτυχος λίγο πριν από το τέλος καθώς έδειξε να τραυματίζεται στο πόδι. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι ώστε να μπορέσει να αποκτήσει και εκείνος μια συνέχεια. Ειδικά τώρα. Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια και τα δύο ματς που υπολείπονται απέναντι σε Προμηθέα και ΑΕΚ θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε ο Κάτας να τον «δει» περισσότερη ώρα στο παρκέ και ταυτόχρονα να δώσει στον Δίπλαρο περισσότερες αρμοδιότητες προκειμένου να διαπιστώσει αν αξίζει, τελικά, να πάρει αυτό το ρίσκο. Άλλωστε στην τελική ευθεία των playoffs οι «πράσινοι» αυτές τις ομάδες θα κληθούν να ξεπεράσουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτας: «Ελπίζω του χρόνου να είμαστε στα playoffs της EuroLeague»

Χεζόνια για Δίπλαρο: «Κακός είσαι ρε μ@λ@κ@ Νικ Διπ»! (pic)

Πρόβλημα στο πέλμα ο Μαντζούκας, διάστρεμμα ο Παπαγιάννης

Αποχώρησε τραυματίας ο Μαντζούκας (vids)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 66-100: Επίδειξη δύναμης και... πρωτιά

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...