Γαλατσόπουλος: «Ιστορικής σημασίας η χρηματοδότηση των ΚΑΕ»

Gazzetta team
Γαλατσόπουλος: «Ιστορικής σημασίας η χρηματοδότηση των ΚΑΕ»

bet365

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία των ομάδων από την φορολόγηση του στοιχήματος.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος φιλοξενήθηκε στο «Metropolis 95.5» και φυσικά αναφέρθηκε στα χρήματα που θα λάβουν άμεσα οι ΚΑΕ καθώς επίσης και στην επανεκλογή του.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είπε χαρακτηριστικά πως, «Βγαίνω πρόεδρος γιατί είναι η δουλειά και οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν στην Λίγκα μεταξύ των ομάδων. Ο πρόεδρος, πρέπει να φροντίζει για το καλό των ομάδων και το πως θα γίνει καλύτερη η Λίγκα».

Η μεγαλύτερη επιτυχία που είχαμε, ήταν η ιστορική απόφαση με την φορολόγηση του στοιχήματος. Στο μπάσκετ, θα μπαίνουν στα ταμεία κάθε χρόνο 7.5 εκατ. ευρώ, συν ένα ακόμα ποσό για τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. 230 χιλιάδες θα παίρνει η κάθε ΚΑΕ σαν προκαταβολή, διότι το 7% θα πηγαίνει στην Λίγκα.

Το ποσό των 3 εκατ. είναι μια πρώτη προκαταβολή, το συνολικό ποσό, έχει υπολογισθεί στα 7.5 εκατ, δηλαδή 600 χιλιάδες κάθε ομάδα. Η αναλογία αυτή, βγαίνει μέσα από στοιχεία. Πιστεύω, είναι ιστορική απόφαση, διότι υπάρχει πλέον χρηματοδότηση και του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Θα αλλάξει το επίπεδο των ομάδων και ο ανταγωνισμός».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα