Ηρακλής – Άρης 54-76: Πήγε… βόλτα στο Ιβανώφειο! (vid)

Ηρακλής – Άρης 54-76: Πήγε… βόλτα στο Ιβανώφειο! (vid)

bet365

Από τον Άρη (6-10) ποτέ δεν ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις κι αυτό απέδειξε στο Ιβανώφειο καθώς επιβλήθηκε του Ηρακλή (6-10) με 54-76, πετυχαίνοντας την 6η φετινή νίκη του και βάζοντας τους «κυανόλευκους» σε μπελάδες

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη ήταν επιβλητική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο όπου έκανε επιμέρους σκορ 5-21 και ανέβασε τη διαφορά στα επίπεδα των 25 πόντων. Τραγική εμφάνιση για τον Ηρακλή ο οποίος από τα μέσα της 3ης περιόδου συμβιβάστηκε μ’ έναν παθητικό ρόλο.

Ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε μάλιστα να είχε ξεφύγει με σημαντική διαφορά. Γιατί κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια έχοντας διπλάσιο αριθμό ριμπάουντ (10-23) από τον Ηρακλή, ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και αφού προηγήθηκε με 7-14 στα μέσα της πρώτης περιόδου, διατήρησε αυτή τη διαφορά στο τέλος αυτής (13-20) καθώς ο Ηρακλής σούταρε με πολύ χαμηλό ποσοστό.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη μπορούσε να είχε πάρει μεγάλη διαφορά αλλά στην άμυνα ζώνης του Ηρακλή είχε 2/9 προσπάθειες τριών πόντων. Έτσι δεν κατάφερε να χτίσει πάνω στη διαφορά (17-25, 12:30) η οποία έφτασε έως και στα επίπεδα των 12 πόντων (26-38). Συν τις άλλοις, ο Μάριο Τσάλμερς πέταξε στα σκουπίδια πέντε επιθέσεις της ομάδας του κάνοντας ισάριθμα λάθη. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 29-38 και με τον Ηρακλή να διατηρεί τα χαμηλά ποσοστά του (6/17 σουτ εντός παιδιάς).

Αυτό που δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο, συνέβη στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ηρακλής ήταν τραγικός, χρειάστηκε να περάσουν 6:30 αγωνιστικά λεπτά για να βρει τους πρώτους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο (!) και ο Άρης δημιούργησε συνθήκες θριάμβου. Προηγήθηκε με 29-46 (24’) αλλά και με +25 (32-57), βασιζόμενος περισσότερο στο μακρινό σουτ των Τσάλμερς, Ντεκόζι. Ο Ηρακλής προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι παίζοντας zone press αλλά κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο κι έχοντας 12/38 σουτ δεν θα μπορούσε να βρει τρόπο. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 34-59 καθώς οι «κίτρινοι» έκαναν επιμέρους σκορ 5-21!

Ο Ηρακλής μπήκε στην τελευταία περίοδο μη κοιτώντας το ταμπλό και ο Άρης για να παίξει με τον χρόνο. Γι’ αυτό έκανε λάθη και ο Ηρακλής με 8-0 σερί έκανε προσπάθεια επιστροφής (42-59, 33’). Ο Σάββας Καμπερίδης επανέφερε τη βασική πεντάδα και είδε την ομάδα του να ανακτά τη διαφορά (42-68, 34:30). Λίγο νωρίτερα σε μία φάση όπου ο Δημήτρης Βεργίνης ζήτησε φάουλ, διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα στον διαιτητή Μάνο, ο τελευταίος τον απέβαλε με δύο τεχνικές ποινές και ο Μάριο Λιτλ σημείωσε πέντε διαδοχικούς πόντους, οι τρεις από τη γραμμή των βολών. Διαδικαστικό χαρακτήρα είχαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης μπήκε στο γήπεδο με το… μαχαίρι στα δόντια, είχε συγκέντρωση και μεγάλη επιθυμία για νίκη. Γι’ αυτό κυριάρχησε στα ριμπάουντ. Ο Ηρακλής έκανε τραγικό παιχνίδι

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δεύτερο πολύ καλό παιχνίδι για τον Δημήτρη Φλιώνη. Με εξαίρεση ένα καταστροφικό τρίλεπτο, ο Τσάλμερς έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, όπως και ο Κουίντον Ντεκόζι

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αυτόν τον τίτλο μοιράζονται οι Λιτλ-Μιλόσεβιτς

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Τραγικό απόγευμα για τους γκαρντ του Ηρακλή (Χάνλαν, Χάτσερ, Σαγκς).

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η εξαιρετική άμυνα του Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο και το επιμέρους σκορ 5-21

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ηρακλής το… dvd του αγώνα. Ο Άρης δεν θα έπρεπε να μπει στην τελευταία περίοδο μόνο για να ξοδέψει χρόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Βασίλη Καββαδά στο 37’.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 29-38, 34-59, 54-76.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα