Παναθηναϊκός: Ο «100άρης» Παπαγιάννης και το 37/39 επί του Κολοσσού

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Ο «100άρης» Παπαγιάννης και το 37/39 επί του Κολοσσού

bet365

Ιδιαίτερο θα είναι για τον Γιώργο Παπαγιάννη το παιχνίδι στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό καθώς θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές στην Basket League μετά το ντεμπούτο του στις 5 Ιανουαρίου 2012.

Ο Έλληνας σέντερ του Παναθηναϊκού είχε «πατήσει» για πρώτη φορά παρκέ όταν ήταν 14 χρονών, έξι μηνών και δύο ημερών ως παίκτης του Περιστερίου, έχοντας αντιμετωπίσει τη νυν ομάδα του στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Έκτοτε μεσολάβησαν 8 χρόνια και άλλα 98 ματς στην Basket League (σ.σ. έλλειψε και δύο χρόνια στο ΝΒΑ) ώστε να φτάσει το παιχνίδι στη Ρόδο για να «πιάσει» τις 100 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός μετράει 37 νίκες σε 39 ματς κόντρα στην ομάδα του Κολοσσού έχοντας 19/19 στην Αθήνα 18/20 στο «σμαραγδένιο νησί».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ:

«Επιστροφή στη δράση στη Basket League έπειτα από ένα μήνα για τον Κολοσσό H Hotels, μετά το παιχνίδι της 6ης Φεβρουαρίου με τον Ηρακλή και πάλι με ένα εντός έδρας παιχνίδι. Η ομάδα της Ρόδου υποδέχεται αύριο (7/3, 15:30) τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες στην έδρα της εκεί όπου το συνολικό ρεκόρ της είναι 5-2. Οι «πράσινοι» προέρχονται από την επικράτηση επί του Άρη ενώ εκτός έδρας μετράνε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες.

Η ιστορία

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε σε μία άνετη επικράτηση στο ματς του πρώτου γύρου, νικώντας τον Κολοσσό H Hotels με 90-67. Κορυφαίοι του ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς (19π, 4/8τρ.) και ο Μπεν Μπέντιλ (12π.) ενώ για τους Ρόδιους καλύτεροι ήταν οι Μιχάιλο Άντριτς (15π, 6ρ.) και Ντομινίκ Άρτις (14π, 3ρ, 6ασ, 3κλ, 8λ.).

Με τη νίκη στο ματς της 5ης αγωνιστικής, οι «πράσινοι» μετρούν συνολικά 37 νίκες σε 39 ματς Πρωταθλήματος απέναντι στον Κολοσσό H Hotels. Ειδικότερα στα 19 ματς της Αθήνας, μετρούν ισάριθμες νίκες με διαφορές όχι μικρότερες των 15 πόντων (2016-17, 80-65).

Οι αριθμοί

Κολοσσός H Hotels

* Ο Κερέμ Καντέρ με επτά ριμπάουντ θα γίνει ο 42ος παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό στη Basket League.

+ Ο Κολοσσός H Hotels, με βάση τους αριθμούς των 14 αγωνιστικών της Basket League, εκτελεί καλύτερα από τους αντιπάλους του σε όλες τις κατηγορίες των σουτ έχοντας +1,4% στις βολές, +2,2% στα δίποντα και +3,1% στα τρίποντα.

- Στα παιχνίδια στη Ρόδο, ο Κολοσσός H Hotels περιορίζει σημαντικά τα λάθη του κάνοντας 4,4 λιγότερα από τα ματς μακριά από το νησί (12,7 έναντι των 17,1 που έχει εκτός έδρας) και αυξάνει τα επίπεδα δημιουργίας στο παιχνίδι του με πέντε περισσότερες ασίστ (20,1 έναντι 15,1).

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

* Το αυριανό παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό για τον Γιώργο Παπαγιάννη καθώς θα είναι το 100ό του στη Basket League. Ο διεθνής σέντερ έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 5 Ιανουαρίου 2012, σε ηλικία 14 χρόνων, έξι μηνών και δύο ημερών ως παίκτης του Περιστερίου και με αντίπαλο τη σημερινή ομάδα του (Παναθηναϊκός-Περιστέρι 104-69).

+ Σημαντική είναι η μείωση των λαθών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα ματς μακριά από το ΟΑΚΑ, αφού κάνει 13,6 ως φιλοξενούμενος και 16,1 ως γηπεδούχος.

- Τα τρίποντα (-6,6%) και οι ασίστ (-3) είναι οι κατηγορίες στις οποίες οι «πράσινοι» παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πτώση στα εκτός έδρας παιχνίδια τους και σε σχέση με τα εντός.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα