Κάτας: «Αμφίβολος ο Νέντοβιτς, εντυπωσιασμένος από τον χαρακτήρα του Χεζόνια»

Gazzetta team
Κάτας: «Αμφίβολος ο Νέντοβιτς, εντυπωσιασμένος από τον χαρακτήρα του Χεζόνια»

bet365

Μετά το παιχνίδι με τον Άρη, ο Όντεντ Κάτας ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Μάριο Χεζόνια όσον αφορά τον βαθμό της ετοιμότητάς τους ενώ στάθηκε και στα «παράθυρα» της FIBA λέγοντας ότι μπορει να βρεθεί λύση με την EuroLeague.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στο ματς και στη νίκη απέναντι στον Άρη: «Σε γενικές γραμμές κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα για τρία δεκάλεπτα. Παράλληλα μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε νέα παιδιά όπως επίσης και τον Μπρέι που ήταν το πλάνο μας για να παίξει. Αντιδράσαμε καλά μετά το πρώτο ημίχρονο, ενώ συζητήσαμε το πώς μας αντιμετώπιζαν. Σουτάραμε πολλά τρίποντα αλλά ήταν αυτά που μας έδωσαν μέσα στο παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος»

Για την κατάσταση της ομάδας: «Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Έχει πολλή ένταση. Είχαμε βρει ρυθμό αλλά το πρόβλημα με τον κορονοϊό έμπλεξε τα πράγματα και μας άφησε πίσω. Το είδαμε και στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα. Ναι μεν είχαμε δικαιολογίες αλλά δεν μένουμε σε αυτές και δεν τις χρησιμοποιούμε. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας και πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ελπίζω και ο τραυματισμός του Παπαπέτρου να μην είναι σοβαρός. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Ακόμα και έτσι, είμαστε ο Παναθηναϊκός και κάθε βράδυ πρέπει να παλεύουμε»

Για τα παράθυρα του Eurobasket και την EuroLeague: «Είμαι προπονητής στο Ισραήλ για 4 χρόνια. Καταλαβαίνω το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας. Αλλά το να είσαι ο προπονητής της Εθνικής είναι πολύ ιδιαίτερο για όλους. Και για τον κόσμο. όλοι θέλουμε να βλέπουν τους καλύτερους. Το θέμα μεταξύ των δύο δεν το έχω καταλάβει ολοκληρωτικά. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να συμφωνηθεί το πρόγραμμα και από τους δύο. Βλέπουμε ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε σε κάποιο βαθμό. Ελπίζω να μην είναι πολιτική το όλο θέμα. Πρέπει να βρεθεί τρόπο να αγωνίζονται και παίκτες της Ευρωλίγκας. Θα είναι πολύ καλό για το μπάσκετ. Δεν είναι μεγάλο θέμα αν για 2 εβδομάδες δεν παίζουμε Παρασκευή. Ο κορονοϊός μας έδειξε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την κατάσταση των Νέντοβιτς και Χεζόνια: «Ο Νέντο είναι καλύτερα τις 2-3 τελευταίες ημέρες αλλά δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος να παίξει αυτή την εβδομάδα. Θα δούμε. Δεν βιαζόμαστε να αποφασίσουμε και δεν πρόκειται να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Για τον Μάριο είναι γνωστές οι δυνατότητές του αλλά και η σχέση που έχει με το κλαμπ και τους φιλάθλους. Δεν περίμενα ότι θα ήταν σε κατάσταση να παίξει από τη στιγμή που είχε μεγάλο διάστημα αποχής, αλλά πρέπει να πω ότι ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση, μοιάζει καλά και λογικά θα μπορεί να μας βοηθήσει τις επόμενες ημέρες στα επόμενα παιχνίδια. Όμως ακόμα και για τους δύο δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση. Ο Χεζόνια είναι μεγάλη υπόθεση για το κλαμπ. Έχει απίστευτα καλό χαρακτήρα, καλή συμπεριφορά και φέρνει θετική ενέργεια στην ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα