Λυκογιάννης: «Η νίκη ανήκει ολοκληρωτικά στους παίκτες μου»

Gazzetta team
Λυκογιάννης: «Η νίκη ανήκει ολοκληρωτικά στους παίκτες μου»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης στάθηκε στους παίκτες του μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λυκογιάννης μετά την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τη σημερινή νίκη στους παίκτες. Το πιστώνονται ολοκληρωτικά. Είμαι ικανοποιημένος. Προετοιμαστήκαμε καλά 2 εβδομάδες. Φαινόταν μετά το παιχνίδι με το Μεσολόγγι και ενός σκληρού, στα όρια του προσβλητικού βίντεο που κάναμε, ότι δουλέψαμε πολύ καλά. Εφαρμόσαμε όσα είπαμε. Ελέγξαμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ. Κάναμε αρκετά λάθη, όμως σουτάραμε με καλά ποσοστά στα τρίποντα και βγάλαμε ωραίες φάσεις. Δε χάσαμε το μυαλό μας και χτίσαμε σερί διαφοράς. Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια ένα πολύ ικανό αντίπαλο, με πλούσιο ρόστερ και αρκετά μεγάλες προσωπικότητες. Ακολουθεί μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για να χαλαρώσουμε.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στην τέταρτη περίοδο: «Ήμασταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι. Σημαντικό ότι τα παιδιά κράτησαν την πληροφορία που δώσαμε. Κρατήσαμε τον Καββαδά, στο πρώτο μέρος ο Χάνλαν μας δημιούργησε πρόβλημα, αλλά στο δεύτερο τον περιορίσαμε. Η συγκέντρωση που δείξαμε ήταν το πιο σημαντικό. Παράδειγμα ήταν ο Κονατέ που συνήθως παίζει με το ένστικτο, αλλά σήμερα ήταν πολύ συγκεντρωμένος σε όσα του είπαμε. Είχαμε παίκτες που έπαιξαν παραπάνω από θετικά».

Για το πλάνο της άμυνας του: «Ο Ηρακλής έχει βαθύ ρόστερ και μεγάλες προσωπικότητες, όμως δε σουτάρει με πολύ υψηλά ποσοστά. Είχαμε συζητήσει ότι θέλουμε να κλείσουμε τη ρακέτα. Ρισκάραμε με τον καινούργιο παίκτη, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ένας νέος παίκτης που έρχεται δεν είναι έτοιμος να μπει αμέσως να προσφέρει. Υπήρξε η τακτική να προσέξουμε στην άμυνα μας».

Για το βίντεο μετά την εμφάνιση της ομάδας του με το Μεσολόγγι: «Όταν δείχνεις ένα βίντεο που βλέπεις παίκτες να σνομπάρουν το παιχνίδι, ασχολούνται μόνο με το επιθετικό κομμάτι και επιτρέπουν να μπαίνουν τέτοια αστεία καλάθια, ειπώθηκαν πράγματα που έπρεπε να πούμε για το «εγώ» των παικτών. Είμαι ικανοποιημένος από αυτό που είδα σήμερα».

Για το αν μπορεί να ανταποκριθεί η ομάδα του στα εκτός έδρας ματς με ΑΕΚ και Λαύριο: Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία, το Λαύριο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Έχουμε δύο μεγάλες πρoκλήσεις. Το σημερινό έπρεπε να το πάρουμε γιατί έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Καταφέραμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα σήμερα και από αύριο θα ασχοληθούμε με την ΑΕΚ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα