ΠΑΟΚ: Οι αντίθετοι βίοι μεταξύ Τσαλμπούρη και Χέρντον

ΠΑΟΚ: Οι αντίθετοι βίοι μεταξύ Τσαλμπούρη και Χέρντον

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ: Οι αντίθετοι βίοι μεταξύ Τσαλμπούρη και Χέρντον

bet365

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ πόντων του στην Basketleague ενώ ο Άλαν Χέρντον δεν χρησιμοποιήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Ο βαθμός εμπιστοσύνης του προπονητή σε κάθε παίκτη αναδεικνύεται μέσα από τον χρόνο συμμετοχής που του παρέχει. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον είναι προφανές ότι Γιώργος Τσαλμπούρης και Άλαν Χέρντον βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση καθώς ο πρώτος μέτρησε για 3ο παιχνίδι 18+ αγωνιστικά λεπτά ενώ ο Αμερικανός για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής.

Βάσει του αρχικού αγωνιστικού σχεδίου ο 24χρονος Έλληνας σέντερ προβλεπόταν να είχε υποστηρικτικό ρόλο στη γραμμή των ψηλών. Κι αυτό το συμπέρασμα δεν αντλήθηκε από την πρώτη (επίσημη) ενημέρωση (σ. σ. είχε σημειωθεί ότι θα συμμετέχει στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ) καθώς από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι θα υπέγραφε συμβόλαιο με την ομάδα. Προϊόντος του χρόνου, κέρδισε θέσεις στο αγωνιστικό πλάνο του Κώστα Μέξα, αυτό αποτυπώνεται μέσα από τον ρόλο του. Στον χθεσινό (21/11) αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών, με τους 15 πόντους που σημείωσε, ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του στην Basketleague. Τόσους είχε βάλει δύο φορές στο παρελθόν, με τη φανέλα της ΑΕΚ, σε αγώνες απέναντι σε Απόλλων Πατρών και Κολοσσό Ρόδου τις σεζόν 2016-17 και 2018-19, αντίστοιχα. Στους τελευταίους δύο αγώνες, έχει κατά μέσο όρο 13.5 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας καθώς σουτάρει με 60% (9/15) στα δίποντα και 50% (2/4) στα τρίποντα.

Αντιθέτως, ο Άλαν Χέρντον φαίνεται ότι πληρώνει το χαμηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους. Ο Αμερικανός έμεινε πίσω λόγω εκείνου του τραυματισμού τον Σεπτέμβριο ο οποίος τον κράτησε εκτός γηπέδου για διάστημα περίπου ενός μήνα. Μετά τη νίκη επί του Λαυρίου, ο Κώστας Μέξας ρωτήθηκε για τη μη παροχή χρόνου στον παίκτη κι έδωσε δύο απαντήσεις. Καταρχήν χτύπησε το καμπανάκι λέγοντας ότι «θα πρέπει να βελτιωθεί» και δεύτερον πως «έχουμε πέντε ψηλούς, οπότε είναι λογικό από παιχνίδι σε παιχνίδι να νιώθει κάποιος αδικημένος».

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν του έδωσε… δευτερόλεπτο συμμετοχής (και) στον αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών, προφανώς δείχνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον Αμερικανό. Συνήθως, όταν ένας ξένος παίκτης δεν χρησιμοποιείται για δύο συνεχόμενα παιχνίδια, αυτομάτως προκύπτει και ζήτημα αντικατάστασής του. Μέχρι στιγμής, στον ΠΑΟΚ δεν έχουν λάβει οριστική απόφαση, είναι όμως δεδομένο ότι υπάρχει αυτή η σκέψη. Για να ωριμάσει θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτός που θα έρθει θα είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερο από τον Αμερικανό και παράλληλά, δεν θα αποτελέσει σημαντική επιβάρυνση στον οικονομικό στόχο της ΚΑΕ.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα