Διπλό ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη για εξ αναβολής ματς της Basket League

Gazzetta team
Διπλό ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη για εξ αναβολής ματς της Basket League

bet365

Δύο εξ αναβολής παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Basket League περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τετάρτης (18/11) και τα οποία θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί το Λαύριο (18/11, 15:00) για το ματς της 2ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί λόγω των κρουσμάτων που είχε ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Αργότερα (18/11, 20:00) ο Ηρακλής θα φιλοξενήσει τον Κολοσσό Ρόδου για εξ αναβολής ματς της 3ης αγωνιστικής.

Όσον αφορά το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και Λαύριου ο ΕΣΑΚΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μία από τις δύο αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League που εκκρεμούν, θα πραγματοποιηθεί αύριο (18/11, 15:00) με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη το Λαύριο Megabolt. Οι δύο ομάδες αγνοούν τη νίκη ως τώρα στο Πρωτάθλημα καθώς ο μεν ΠΑΟΚ ηττήθηκε στις έδρες του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, το δε Λαύριο Megabolt μπήκε σε αυτό, το περασμένο Σάββατο με ήττα από τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο.

Ο Κακλαμανάκης κόντρα στο παρελθόν του

Το αυριανό παιχνίδι δεν θα είναι το πρώτο του Δημήτρη Κακλαμανάκη απέναντι στην ομάδα με την οποία έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του. Έπαιξε πέρσι με την ΑΕΚ στο ματς του πρώτου γύρου απέναντι στο Λαύριο Megabolt (4π, 3ρ, 2κοψ, 14:56). Ακόμη κι έτσι όμως θα αντιμετωπίσει το παρελθόν του και αυτό δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο.

Ο διεθνής σέντερ του ΠΑΟΚ είναι πρώτος στις λίστες της εξαετούς πια διαδρομής της ομάδας της λαυρεωτικής στη Stoiximan Basket League σε αγώνες (105), επιθετικά ριμπάουντ (133) και κοψίματα (33).

Η ιστορία

Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα στην ιστορία των αγώνων με το Λαύριο Megabolt αφού νίκησε στους οχτώ από τους 11. Ωστόσο από τα πέντε παιχνίδια της Θεσσαλονίκης -το περσινό δεν πραγματοποιήθηκε μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος- μόνο εκείνο των πλέι οφ του 2017 εξελίχθηκε εύκολα για τον Δικέφαλο που είχε επικρατήσει με 82-65 (Σόμπι 15, Άσκα και Χρυσικόπουλος 13 – Γκρέι 15, Μπολντς 13).

Ξεχωριστό ήταν και το παιχνίδι της σεζόν 2015-16. Το Λαύριο Megabolt σημείωσε τη μοναδική νίκη ομάδας ερχόμενης από την Α2, επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος ο Δικέφαλος έδωσε 60 ματς απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες ως γηπεδούχος και η μοναδική ήττα του, ήταν εκείνη της σεζόν 2015-16 όταν το Λαύριο Megabolt επικράτησε με 75-69 (Χάτσερ 14, Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης 12 – Μπολντς 20, Κέσελ 13).

Σύνολο

ΠΑΟΚ – Λαύριο Megabolt 8-3

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Λαύριο Megabolt 4-1

Μεγαλύτερη νίκη στα ματς της Θεσσαλονίκης (17 πόντοι)

2016-17 (1η φάση πλέι οφ): ΠΑΟΚ – Λαύριο Megabolt 82-65 (Σόμπι 15, Άσκα και Χρυσικόπουλος 13 – Γκρέι 15, Μπολντς 13)

Μεγαλύτερη επίδοση πόντων στα ματς της Θεσσαλονίκης

2017-18: ΠΑΟΚ – Λαύριο Megabolt (Τεράν Πέτεγουεϊ 34 πόντοι με τον ΠΑΟΚ).»

ΠΑΟΚ

*16 πόντους χρειάζεται ο Νώντας Παπαντωνίου για να φτάσει τους 1.800 στη Stoiximan Basket League, αριθμό που έχουν φτάσει συνολικά 79 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
*Δύο πόντοι χωρίζουν τον Γιώργο Τσαλμπούρη από τους 300 στη Stoiximan Basket League.
*Εννιά συνεχόμενα ματς Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα κλέψιμο μετράει ο Μάλκολμ Γκρίφιν.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

*Ένα επιθετικό ριμπάουντ θα βάλει τον Πέτρο Γερομιχαλό στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας της ομάδας της λαυρεωτικής. Έχει 33 και μοιράζεται τη 10η θέση με τον Μαλίκ Ντάιμ που έπαιξε πέρσι στην ομάδα.
*Με τρία ριμπάουντ ο Ντέβιν Ντέιβις θα γίνει ο 15ος παίκτης που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League.
*Ο Βασίλης Μουράτος συμπλήρωσε 13 συνεχόμενες εμφανίσεις Πρωταθλήματος με τουλάχιστον δύο ασίστ.»

Αντίστοιχα για την αναμέτρηση στο Ιβανώφειο μεταξύ Ηρακλή και Κολοσσού Ρόδου, ο ΕΣΑΚΕ ανέφερε:

«Το δεύτερο εξ αναβολής παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί αύριο (18/11, 20:00) θα είναι αυτό μεταξύ του Ηρακλή και του Κολοσσού H Hotels για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες το περασμένο Σάββατο, αφού εκείνη της Θεσσαλονίκης επικράτησε στη Νίκαια του Ιωνικού Helleni Coin ενώ εκείνη της Ρόδου επιβλήθηκε του Λαυρίου Megabolt.

Επιστροφή για τρεις στο Ιβανώφειο

Τρία από τα μέλη του φετινού Κολοσσού H Hotels έχουν περάσει στο παρελθόν από τον Ηρακλή και θα τον αντιμετωπίσουν αύριο. Οι δύο από αυτούς πέρασαν ένα μέρος ή και ολόκληρη την περσινή σεζόν στο Ιβανώφειο. Ο Θόδωρος Ζάρας φόρεσε πέρσι τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης ενώ ο Ηλίας Καντζούρης έκλεισε την περσινή σεζόν στον πάγκο της, μετρώντας δύο νίκες και μία ήττα σε αυτόν.

Παρελθόν στον Ηρακλή έχει και ο Μιχάλης Λιάπης που ήταν στο ρόστερ του στη σεζόν 2018-19, που τον οδήγησε στην επάνοδο του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, ο Σταύρος Σχίζας που αγωνίζεται φέτος στον Ηρακλή, πέρασε από τον Κολοσσό H Hotels στην περίοδο 2017-18.

Η ιστορία

Η σεζόν που διανύουμε είναι η τέταρτη κατά την οποία συνυπάρχουν οι δύο ομάδες στη Stoiximan Basket League. Στα πέντε παιχνίδια που έγιναν μεταξύ τους στην κατηγορία, ο Ηρακλής σημείωσε τρεις και ο Κολοσσός H Hotels δύο νίκες.

Αυτό θα το τρίτο παιχνίδι τους στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο μετά από 10 χρόνια. Το προηγούμενο ήταν για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2010-11, όταν ο Κολοσσός H Hotels επιβλήθηκε του Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 69-66 (Πέτροβιτς 17, Εβερετ 16 – Χαρίσης και Π.Καλάθης 18). Το πρώτο από αυτά έγινε για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2005-06, του πρώτου στο οποίο συμμετείχε η ομάδα της Ρόδου. Ο Ηρακλής είχε επικρατήσει με 78-75 (Φέλτον 15, Χρήστου 13 - Σούλης 17, Νάκιτς 14).

ΗΡΑΚΛΗΣ

*Έξι πόντους μακριά από τους 1.800 πόντους είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Το «φράγμα» αυτό έσπασαν 79 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
*Ο Σταύρος Σχίζας απέχει τρία αμυντικά ριμπάουντ από τα 200 το επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
*Με πέντε εύστοχα δίποντα, ο Εντ Ντάνιελ θα φτάσει τα 100 στη Stoiximan Basket League.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

*Κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Θόδωρος Ζάρας θα πραγματοποιήσει τη 298η εμφάνιση του στη Soiximan Basket League. Με αυτήν θα ξεπεράσει τον Γιάννη Μπουρούση και θα βρεθεί στην 46η θέση της σχετικής λίστας.
*Πραγματοποιώντας την 57η εμφάνιση του με τον Κολοσσό H Hotels, ο Σωτήρης Μπιλλής θα μπει στην πρώτη 10άδα των παικτών με τις περισσότερες εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ μοιράζεται τη 10η θέση αυτής της λίστας με τον Λανς Χάρις που αγωνίστηκε στην ομάδα της Ρόδου στη διετία 2008-10.
*Ο Κερέμ Καντέρ και ο Ντομινίκ Άρτις έχουν συνολικά 35/45 βολές ενώ οι υπόλοιποι παίκτες του Κολοσσού H Hotels μετρούν 17/21.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα