Αγραβάνης: «Νιώθουμε την στήριξη του κόσμου στο Μεσολόγγι»

Gazzetta team
Αγραβάνης: «Νιώθουμε την στήριξη του κόσμου στο Μεσολόγγι»

bet365

Ο Γιάννης Αγραβάνης μίλησε για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Μεσολογγίου στην Basket League, τους στόχους των νεοφώτιστων αλλά και τα κίνητρα που ψάχνει ένας αθλητής σε ένα άδειο γήπεδο...

Ο 22χρονος φόργουορντ, μέλος του ελληνικού κορμού που δημιουργεί ο Ντίνος Καλαμπάκος στο Μεσολόγγι, αποτελεί βασικό κομμάτι στο παζλ των νεοφώτιστων όντας πρώτος σκόρερ κόντρα στον Άρη και εκείνος που «έχτισε» τη διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι στη Ρόδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο esake.gr

- Μετά από το θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα κόντρα στον Άρη, ήρθε η νίκη σας στη Ρόδο. Πως είχατε ετοιμαστεί για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό H Hotels;
«Είχαμε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα γι αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε πως την πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Άρη είχαμε κάνει μια μεγάλη νίκη, οπότε θέλαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο και την τακτική που είχαμε για το παιχνίδι. Καταφέραμε να μείνουμε στο πλάνο που είχαμε. Όλο το τεχνικό τιμ είχε κάνει πολύ καλή δουλειά. Και ο κόουτς Καλαμπάκος μας βοηθά καθώς είμαστε νέα ομάδα. Μας λείπει η εμπειρία σαν σύνολο, αλλά προσπαθούμε να την αναπληρώσουμε με πολλή ενέργεια μέσα στο παιχνίδι».

- Περιμένατε πως θα αρχίσετε το πρωτάθλημα με δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια;
«Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Basket League να αρχίσει με δύο νίκες, αλλά είμαι της φιλοσοφίας "παίζω για να νικήσω" οπότε ούτε εκπλήσσομαι, ούτε επαναπαύομαι».

- Το γεγονός πως παίζατε με δύο πολύ έμπειρες ομάδες στην κατηγορία, σας έδωσε εξτρά κίνητρο;
«Πιστεύω πως πρέπει να έχουμε κίνητρο με όλες τις ομάδες, ανεξάρτητα από την ιστορία τους ή την εμπειρία τους. Είμαστε μια ομάδα που τώρα χτίζεται και πρέπει να δείξει σε όλους πως έχει έρθει για να μείνει».

- Κερδίζει χρόνο η ομάδα με αυτά τα δύο θετικά αποτελέσματα ώστε να δέσει περισσότερο η ομάδα;
«Σίγουρα βοηθούν. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας κάνουν να πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας. Αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. θα έρθουν και καλές και κακές στιγμές, αλλά το θέμα είναι να είμαστε ενωμένοι και να παλεύουμε όλοι μαζί».

- Το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ στηρίζεται πολύ στους ξένους παίκτες του, ωστόσο στα πρώτα παιχνίδια οι Έλληνες, παρότι άπειροι στην κατηγορία, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο.
«Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο. Στην Basket League για να πετύχεις πρέπει να έχεις και καλό ελληνικό κορμό. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν λίγες εμπειρίες από την κατηγορία, αλλά θεωρώ πως όλοι έχουμε κίνητρο ώστε να αποδείξουμε πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το επίπεδο».

- Η παραμονή είναι ο βασικός στόχος για το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ, που θεωρείς ωστόσο πως μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα;
«Πηγαίνουμε βήμα - βήμα. Δεν κοιτάμε πολύ μακριά, αυτό είναι το ζητούμενο. θεωρώ πως αν κοιτάς πολύ μακριά χάνεις την ουσία. Πρέπει να παλεύουμε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε το 100%. Αυτό που ελπίζω είναι στο τέλος να έχει σωθεί η ομάδα και τότε θα κάνουμε ταμείο».

- Ο δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;
«Για να αναδειχθεί κάποιος πιστεύω πως πρέπει να πηγαίνει καλά και η ομάδα. Οπότε αυτό που θέλω είναι να πάει καλά η ομάδα»...

- Πως είναι για έναν επαγγελματία αθλητή να παίζει σε άδεια γήπεδα;
«Είναι πολύ διαφορετικό, σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Επικρατεί ένα αίσθημα... παγωμάρας. Προσπαθείς να προσαρμοστείς και να δίνεις συνεχώς κίνητρο στον εαυτό σου ώστε να το ευχαριστηθεί ο κόσμος έστω και από την τηλεόραση».

- Χωρίς την παρουσία του κόσμου, χάνεται κατά κάποιο τρόπο και η έννοια της έδρας;
«Νομίζω πως ναι. Η ομάδα που παίζει εντός έδρας δεν έχει την στήριξη του κόσμου. Λείπει αυτή η ώθηση η πνευματική και ψυχολογική που μπορεί να σου δώσει ο κόσμος».

- Οι παίκτες πως βιώνεται την πρώτη παρουσία του Μεσολογγίου ΒΑΧΙ στην κατηγορία;
«Όλα τα παιδιά νιώθουμε τη στήριξη του κόσμου στην πόλη. Μας μιλούν στον δρόμο, μας εμψυχώνουν. Σίγουρα θα θέλαμε αυτός ο κόσμος να είναι στο γήπεδο. Και γνωρίζοντας πως έχουμε τη στήριξή τους θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα