Ζιάγκος: «Στην Ελλάδα η ήττα ποινικοποιείται από το πρώτο φιλικό»

Gazzetta team
Ζιάγκος: «Στην Ελλάδα η ήττα ποινικοποιείται από το πρώτο φιλικό»

bet365

Ο Ηρακλής άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Basket League και ο Βαγγέλης Ζιάγκος σχολίασε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και τον στόχο των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς του «Γηραιού» στο Metropolis 95.5:

Για τη μεταμόρφωση του Ηρακλή κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ίσως βλέπατε τη διαφορά από την Κύπρο με προχθές ακόμα κι αν δεν μεσολαβούσε ένας μήνας αλλά μια εβδομάδα. Αυτό που δείξαμε στην Κύπρο ήταν μια πολύ κακή συγκυρία, δεν αντιπροσώπευε την ομάδα. Η πολύμηνη αποχή έχει τρομερές συνέπειες στα παιδιά, βιολογικά, πνευματικά, το πως αντιλαμβάνονται το παιχνίδι, και στη φόρμα ώστε να βγει αυτό που περιμένουμε από τα παιδιά. Πρέπει να συνηθίσουμε ότι φέτος θα έχει πολλές διακυμάνσεις στις ομάδες. Δείτε τα ματς της Ευρωλίγκας που έρχονται αποτελέσματα που υπό κανονικές συνθήκες δε θα τα περιμέναμε. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 1-4, η ΤΣΣΚΑ έχασε από Άλμπα και Ερυθρό Αστέρα. Θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις από βδομάδα σε βδομάδα. Θα υπάρχουν κενά διαστήματα κι μέσα σε ένα παιχνίδι. Επίσης είναι και ο αθλητικός εγωισμός. Ενοχλήθηκαν και τα παιδιά από την εικόνα στην Κύπρο και έδειξαν αντίδραση. Για όλον τον οργανισμό του Ηρακλή το BCL, ήταν μια πρόκληση. Κάθε εμπόδιο για καλό».

Για τις πολλές λύσεις του Ηρακλή στην επίθεση: «Ελπίζουμε να το δούμε και στη συνέχεια. Αυτή ήταν η φιλοσοφία του καλοκαιρινού σχεδιασμού. Κάθε κομμάτι του παζλ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και θα βγάλει μια ωραία εικόνα. Να δημιουργήσουμε καταστάσεις ώστε να μη είμαστε προβλέψιμοι στο σετ παιχνίδι. Αυτό φάνηκε στο προχθεσινό παιχνίδι και θέλουμε να είναι η εικόνα μας».

Για τον στόχο του Ηρακλή: «Να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Με τον Άρη γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Θέλω να ξέρουν τα παιδιά ότι μπαίνουμε στα παπούτσια τους. Τα περισσότερα παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί στην ελληνική λίγκα που έχει πολλές επαφές, καταστροφή στο παιχνίδι του αντιπάλου, που «ποινικοποιείται» η ήττα από το πρώτο φιλικό, δεν έχουν βιώσει τέτοιες καταστάσεις. Στην πρεμιέρα έτυχε ένα παραδοσιακό ντέρμπι με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι με ειδικό βάρος. Την αντιλήφθηκαν τα παιδιά και το έδειξαν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα