Παναθηναϊκός: Το 2ο Triple Crown στο #HonouringOurLegacy (vid)

Παναθηναϊκός: Το 2ο Triple Crown στο #HonouringOurLegacy (vid)

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Το 2ο Triple Crown στο #HonouringOurLegacy (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να θυμάται την ιστορία και την κληρονομιά του και αυτή τη φορά σειρά είχε το δεύτερο triple crown.

Έτος 2009. Δύο χρόνια μετά το πρώτο triple crown, έρχεται και το δεύτερο. Κύπελλο Ελλάδος, Euroleague και Πρωτάθλημα Ελλάδος «βάφονται» ξανά πράσινα.

Όπως αναφέρει ο Παναθηναϊκός στο αφιέρωμά του: «Μια ομάδα - φόβητρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ παρουσιάστηκε στα παρκέ τη σεζόν 2008-09 και φορούσε πράσινα.

Η διοίκηση Γιαννακόπουλου έκανε τα πάντα για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Αντώνης Φώτσης επέστρεψε από την Ντιναμό Μόσχας και αποκτήθηκαν παίκτες top class όπως οι Νίκολα Πέκοβιτς και Ντρου Νίκολας, πλαισιώνοντας ιδανικά τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Μάικ Μπατίστ, Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Τσαρτσαρή και τους υπόλοιπους πράσινους "αστέρες".

Αυτή η υπερομάδα δεν θα μπορούσε, παρά να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, κατακτώντας το "τρεμπλ", το δεύτερο σε τρία χρόνια.

Η αρχή έγινε με το Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο κατέκτησε κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στον τελικό με 80-70.

Η συνέχεια δόθηκε με το ευρωπαϊκό στο Βερολίνο. Η νίκη επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με 84-82 και στον τελικό επί της ΤΣΣΚΑ με 73-71, έφεραν το "τριφύλλι" στην κορυφή της Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία του.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και το 7ο σερί πρωτάθλημα, επικρατώντας των "ερυθρολεύκων" με 3-1 νίκες στους τελικούς!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα