ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Χριστοδουλόπουλος για Πανιώνιο: «Δεν μπορεί να κατέβει στο Κύπελλο, αν βρεθεί εγγυητική, θα "τρέξω"»

Χριστοδουλόπουλος για Πανιώνιο: «Δεν μπορεί να κατέβει στο Κύπελλο, αν βρεθεί εγγυητική, θα "τρέξω"»

Ο Χριστοδουλόπουλος σε αγώνα του Πανιωνίου

Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για το μέλλον της ΚΑΕ Πανιώνιος, η οποία είναι στο «σημείο μηδέν» και τόνισε πως θέλει η ομάδα να περάσει σε Πανιώνιους.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου έδωσε συνέντευξη Τύπου για το μέλλον της ομάδας και δήλωσε: «Πρέπει να μάθει ο κόσμος ακριβώς τι γίνεται. Λένε ότι ο Χριστοδουλόπουλος δεν δίνει την ομάδα σε επενδυτές... Επίσημα, πρέπει μάθετε από μένα τι γίνεται. Πράγματα που έχω πει σε ανθρώπους του Πανιωνίου.

Τους τελευταίος 5-6 μήνες δηλώνω παντού ότι δεν ενδιαφέρομαι να τρέξω την ομάδα και είναι προς πώληση. Δεν έχω αφήσει υπόνοια ότι ίσως τρέξω την ομάδα, δεν το έχω πει πουθενά αυτό. Στον Ερασιτέχνη στις αρχές Μαΐου, όταν υπήρξε ενδιαφέρον από επενδυτή, είχα πει ότι "Χριστοδουλόπουλος στη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει". Έχουν υπάρξει πολλές συζυτήζεις με ενδιαφερόμενους για την ΚΑΕ. 

Τα χρέη σε μετρητά που σβήνουν την ΚΑΕ είναι 125.000 ευρώ. Είναι το χαμηλότερο ποσό χρέους που υπάρχει σε μία ΚΑΕ αυτή τη στιγμή. Το λέω επειδή λένε πολλοί ότι είναι πολλά τα χρέη και γι' αυτό το λόγο δεν βρίσκεται κάποιος.

Έχουμε εξοφλήσει χρέη Β' Εθνικής στον Τσουράκη 12.000 ευρώ, με τον Ερασιτέχνη να μας τα δίνει σε βάθος χρόνου. Ακόμα βέβαια μας έχει δώσει μόνο ένα ποσό στην αρχή. Είναι 52.000 ευρώ χρέη από την Α2 που έσκασε μέσα στο καλοκαίρι. Είναι 33.000 ευρώ ban από το 2014-15 για χρέη σε ατζέντη και παίκτες. Επίσης, φέτος λόγω της πανδημίας είχαμε ένα μείον 60.000 - 70.000 ευρώ από τους χορηγούς. 160.000 - 170.000 ευρώ είναι όλα μαζί τα χρέη, είναι από περασμένες χρονιές και από όσα έγιναν με τον κορονοϊό.

Ο Ερασιτέχνης έχει συμφωνητικό με τον κ. Βαρουξάκη για τα χρέη της Α2. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια κατά του κ. Βαρουξάκη. Όλα τα δικαστήρια έχουν γίνει χωρίς τον Ερασιτέχνη. Η εγγυητική της ΚΑΕ έχει πέσει από 1/7. 

Η πρόθεση μου είναι να δοθεί η ομάδα σε Πανιώνιους και γι' αυτό το λόγο ζητάω τα λιγότερα χρήματα από ανθρώπους του Πανιωνίου.

Σας επιβεβαιώνω ότι έχει γίνει μία συζήτηση στις 21/9 το βράδυ, όπου έγινε μόνο ανάλυση των χρεών της ΚΑΕ με τον κ. Δικαιουλάκο, ο οποίος μου δήλωσε ότι εκπροσωπεί επενδυτές του εξωτερικού. Αν ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα αναλάβει και ο κ. Μίσσας, αυτό μου επιβεβαίωσαν. Δεν συζητήθηκε όμως τίποτα παραπάνω, μόνο για τα χρέη της ΚΑΕ. Δεν έχει γίνει έως τώρα καμία επίσημη, ούτε ανεπίσημη πρόταση που να απέρριψα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Κάποιος άλλος άνθρωπος εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρίας μου είπε να κάνουμε μία συνάντηση για την Παρασκευή. Ενημέρωσα ότι υπάρχει αγώνας Κυπέλλου το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ και φυσικά η ομάδα δεν μπορεί να κατέβει υπό αυτές τις συνθήκες

Ο λόγος που δεν θέλω να ξεκινήσω τη χρονιά μόνο με υποσχέσεις, είναι πως και πέρυσι άνθρωποι του Πανιωνίου μου είπαν για κάποιες χορηγίες, που όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. 

Αν βρεθεί η εγγυητική, δεσμεύομαι ότι θα βάλω τα λεφτά για να τρέξει η ομάδα, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Η ομάδα δεν θα ξεκινήσει, αν δεν βρεθεί οικονομική στήριξη από Πανιώνιους ή αν δεν πωληθεί. Θα πρέπει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να δώσει άδεια ο Ερασιτέχνης, για να παίξει η ομάδα Εφήβων. Αλλιώς με το -2 μπορεί να είναι καταδικαστικό για την ομάδα όλη τη χρονιά. Δεσμεύομαι ότι τα οικονομικά, το ταξίδι θα το βάλω εγώ, αρκεί ο Ερασιτέχνης να δώσει την σχετική άδεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Συρίγο για την μεγάλη του προσπάθεια. Είναι ο άνθρωπος που έχει τρέξει πολύ και έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις για να βρεθεί λύση. Σοβαρή προσπάθεια έγινε και από τον κ. Κοκκινάκη για να βρεθεί η εγγυητική. Ευχαριστώ και τους Πάνθηρες που δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν την ομάδα τη νέα σεζόν, όπως και να έχει».

Κοκκινάκης: «Βάσει κανονισμού, δεν μπορεί να κατέβει μόνο το εφηβικό»

Ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, Διονύσης Κοκκινάκης, είπε αρχικά για το τι ζητάει ο Χριστοδουλόπουλος για να φύγει: «Φέρνει χορηγία 100.000 ευρώ, τα 50.000 στα ταμεία της ΚΑΕ, τα 50 μένουν στον κ. Χριστοδουλόπουλο. Και δύο επιταγές από 25.000 σε βάθος χρόνου, σε 4 και 8 μήνες. Όλοι κάνουν πίσω αυτή τη στιγμή, όμως. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από Πανιώνιους, δυστυχώς».

Για το θέμα με τους Εφήβους, σχολίασε: «Μιλήσαμε και μάθαμε ότι βάσει κανονισμού δεν μπορεί να πάει το εφηβικό μόνο. Πρέπει να έχει κάνει οκτώ συμβόλαια παικτών και 4 έφηβους για να παίξει η ομάδα».