ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Κώστας Μέξας: «Έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά»

Κώστας Μέξας: «Έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά»

Κώστας Μέξας: «Έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά»

Ο Κώστας Μέξας έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του στη φιλική ήττα από την ΑΕΚ καθώς αναφέρθηκε στη βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 80-69 σε φιλικό αγώνα, αλλά για τον προπονητή του Δικεφάλου, η ομάδα εμφάνισε σημάδια βελτίωσης. «Ήταν ένα ακόμη δυνατό φιλικό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα και αρχές στο παιχνίδι της. Κι αυτό το παιχνίδι το είχαμε ανάγκη μετά από μία εβδομάδα μόνο με προπονήσεις. Θέλαμε να δούμε κάποια νέα πράγματα που δουλέψαμε στην άμυνα αλλά και βελτίωση σε άλλα πράγματα που είχαμε κάνει. Για μεγάλο διάστημα η εικόνα μας και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι ήταν καλή. Και στο επιθετικό κομμάτι όμως και σε καταστάσεις και σχήματα όπου διαβάσαμε την άμυνα της ΑΕΚ και είχαμε αρκετά καλή εκτέλεση επιθέσεων», είπε.

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε τρεις παίκτες οι οποίοι είναι λογικό να χρειαστούν χρόνο. «Υπήρχαν παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά, εκτός από τον Μαργαρίτη, όπως ο Μήτρου Λονγκ και ο Τσαλμπούρης και σίγουρα θέλουν χρόνο, αλλά η εικόνα τους είναι θετική και στο πνεύμα που θέλουμε».

Στάθηκε και στις αντιδράσεις που πρέπει να έχει η ομάδα του στην επίθεση, όπως και στην απαραίτητη συνέπεια στην άμυνα. «Είχαμε ένα κενό διάστημα 3-4 λεπτών, όπως συνέβη και στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, όπου είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και αυτό μας οδήγησε σε κακή αμυντική λειτουργία και στο μισό γήπεδο αλλά και σε καταστάσεις transition. Αυτό πρέπει να το δουλέψουμε πολύ γιατί θα το αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της σεζόν. Η άμυνα πρέπει να βοηθά και ιδιαίτερα όταν δεν θα έχουμε καλή εικόνα στην επίθεση. Έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Συνεχίζουμε την δουλειά, με στόχο να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και με την ελπίδα ότι θα δουλέψουμε κάποια στιγμή όλοι μαζί».