ΑΕΚ: Ένα ρόστερ με 123 τρόπαια και 7 EuroLeague

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: Ένα ρόστερ με 123 τρόπαια και 7 EuroLeague

bet365

Η ΑΕΚ πυροδότησε και την «βόμβα» με τον Ταϊρίς Ράις και το gazzetta.gr γράφει για την εμπειρία και τα 100+ τρόπαια των παικτών της!

Ο Ταϊρίς Ράις ήταν η τελευταία «δυνατή» κίνηση της ΑΕΚ, η οποία απέκτησε τον Αμερικανό για το Final 8 του Basketball Champions League (30/09-04/10), με προοπτική να τον κρατήσει έως το τέλος της σεζόν, εφόσον τα καταφέρει.

Η «Βασίλισσα» αρχίζει από πολύ νωρίς τις φετινές της υποχρεώσεις, καθώς έχει την... εκκρεμότητα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που θα αναδείξει τον πρωταθλητή της σεζόν 2019-20, ενώ νωρίτερα θα δείξει επίσημα τα πρώτα της αγωνιστικά δείγματα, με την συμμετοχή της στο Super Cup (23-24/09).

Και γι' αυτό ακριβώς το λόγο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του ήθελαν την ήδη δοκιμασμένη - και πετυχημένη, αφού ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος - συνταγή της προηγούμενης σεζόν: εμπειρία μαζί με νιάτα. Έτσι, μπορούν να γλιτώσουν χρόνο και... κόπο στο «χτίσιμο» της ομάδας, η οποία αυτή τη στιγμή κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στα Ιωάννινα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κι εμπόδια, αφού η πλειοψηφία των παικτών έχει μείνει εκτός παρκέ από τον προηγούμενο Μάρτιο, δηλαδή εδώ και πέντε μήνες.

Άλλωστε, ο 45χρονος τεχνικός είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως «Το σκεπτικό που έχουμε στην ΑΕΚ είναι το εξής: Η ομάδα θέλει να προετοιμαστεί, για να διεκδικήσει επιτυχίες. "Τρέφεται" από επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια επί Αγγελόπουλου, πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, που θα έχει κίνητρο και "δίψα" για τίτλους. Έχουμε νέους παίκτες όπως ο Ρογκαβόπουλος, υπάρχουν παιδιά, όπως ο Χρυσικόπουλος, ο Γκίκας, που έχουν την ίδια θέληση, και όλο αυτό το μείγμα παικτών προσπαθούμε να το διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να διεκδικεί τίτλους. Πέρυσι, πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας. Δεν βλέπω το λόγο να μην συνεχίσουμε με το ίδιο σκεπτικό. Έχουν περάσει μήνες από εκείνον τον τίτλο. Η ομάδα ήταν στην 2η θέση, με σερί 15 νικών».

Αν κρίνει κανείς και από το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον κορμό της κι έχει αποκτήσει παίκτες εγνωσμένης αξίας, με πολλά... χιλιόμετρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όχι μόνο, τότε το έργο της «Βασίλισσας» αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο εύκολο.

Τελικά, πόσο... χρονών είναι η ΑΕΚ;

Με την απόκτηση των Λοτζέσκι, Ράις, αλλά και την παραμονή των Λάνγκφορντ, Ματσιούλις, Σλότερ, Ζήση και Μαυροειδή, πολλή κουβέντα έχει γίνει για τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας. Όχι, η ΑΕΚ δεν είναι ούτε 40, ούτε 37, ούτε 36, αλλά... 30 ετών!

Αυτός είναι ο μέσος όρος ηλικίας της και η αλήθεια είναι πως δεν ακούγεται καθόλου... άσχημο, αφού το μυαλό και η καρδιά είναι ικανά να οδηγήσουν σε πολύ όμορφα πράγματα, παραβλέποντας απλά έναν αριθμό στα χαρτιά.

Και δεν είναι μόνο όσα μπορούν να κάνουν ακόμα στο παρκέ, «χαζεύοντας» ακόμα και... 20άρηδες, αλλά έχουν την δυνατότητα και ικανότητα να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και στους νεότερους της ομάδας, προετοιμάζοντάς τους για πιο μεγάλες στιγμές.

123 τρόπαια, 7 Euroleague και 1.244 ματς

Την εμπειρία που διαθέτει το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ ίσως να μην την διαθέτει η πιο πλήρης ομάδας της Euroleague αυτή τη στιγμή. Και σε αυτή την περίπτωση, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Οι 16 παίκτες που είναι αυτή την στιγμή στην ομάδα των «κιτρινόμαυρων» έχουν κατακτήσει συνολικά 123 τρόπαια, εκ των οποίων οι 7 είναι Euroleague: Ράις, Σλότερ, Ματσιούλις, Ζήσης και Μαυροειδής έχουν από μία, ενώ δύο έχει στο... βιογραφικό του ο Κατσίβελης.

Και πόσα παιχνίδια έχουν δώσει όλοι μαζί στην Euroleague; 1.244! Αν μην τι άλλο, εντυπωσιακό.

ΡΟΣΤΕΡΗΛΙΚΙΑΤΡΟΠΑΙΑΠΑΙΧΝΙΔΙΑ EUROLEAGUE
Ματ Λοτζέσκι3512143
Ταϊρίς Ράις337112
Κιθ Λάνγκφορντ37 (15/09)9143
Μάρκους Σλότερ3511134
Γιόνας Ματσιούλις3522239
Νίκος Ζήσης3725310
Δημήτρης Μαυροειδής35446
Βλάντο Γιάνκοβιτς30556
Δημήτρης Κατσίβελης28746
Βασίλης Τολιόπουλος24215
Κωστής Γόντικας262-
Γιανίκ Μορέιρα2910-
Νίκος Γκίκας291-
Λίνος Χρυσικόπουλος271-
Δημήτρης Μωραΐτης213-
Νίκος Ρογκαβόπουλος192-
ΣΥΝΟΛΟ30.0 (μ.ο.)1231.244


Photo Credit: Παύλος Σφενδυλάκης

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα