Το μπάσκετ εκπέμπει SOS, αλλά ποιος να το σώσει…

Το μπάσκετ εκπέμπει SOS, αλλά ποιος να το σώσει…
Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει την ανικανότητα και την ασυνέπεια που χαρακτηρίζει τις κεφαλές των δύο σημαντικότερων φορέων του ελληνικού μπάσκετ, οι οποίες ενδιαφέρονται μόνο για τα «μικρά» και βραχυπρόθεσμα συμφέροντά τους και περιμένουν από την Πολιτεία να «σώσει» το άθλημα κι έχει υστερόγραφα για την μετεγγραφική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και βρήκε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή (ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί), δεν κρίθηκε στο γήπεδο. Λόγω πανδημίας, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα (χωρίς να αφήσει «παράθυρο» για την επανέναρξή του, όπως έγινε στην Ισπανία, το Ισραήλ και την Γερμανία) και μοιραία, η τελευταία αγωνιστική δράση στην Ελλάδα χρονολογείται από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Κοινώς, έχουμε συμπληρώσει ήδη πέντε μήνες χωρίς μπάσκετ και πραγματικά κανείς δεν ξέρει πόσος χρόνος θα περάσει μέχρι να ξαναδούμε το πάλαι ποτέ κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης να ανοίγει και πάλι την αυλαία του… Υπό άλλες συνθήκες, βέβαια, αυτό το διάστημα θα μπορούσε να είχε χρησιμεύσει στη λίγκα, ως ένας επιπλέον χρόνος για να καταγράψει τα αυξημένα προβλήματα, να εξαλείψει τις δυσλειτουργίες και τις παραλείψεις και να οργανώσει το πλαίσιο γύρω από το οποίο θα διοργανωθεί η επόμενη Basket League.

Με άλλα λόγια δηλαδή, να λειτουργήσει με καθεστώς σύμπνοιας απέναντι στην πρωτόγνωρη ζημιά που έχει υποστεί ολόκληρο το οικοδόμημα του αθλητισμού παγκοσμίως και με «όπλο» την ισχύ εν τη ενώσει, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα σαφώς πιο υγιές, ανταγωνιστικό κι εμπορικό πρωτάθλημα. Ειδικότερα τώρα, που τα έσοδα των ομάδων είναι πολύ μειωμένα και λόγω του covid-19, κανείς δεν γνωρίζει πότε και σε ποιο βαθμό θα επιτραπεί ξανά η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Αντ’ αυτού τι έκανε ο Σύνδεσμος των ΚΑΕ που συμμετέχουν στην Α1 Κατηγορία; Την απάντηση την ξέρετε και δεν είναι απλά μία… τρύπα στο νερό! Για την ακρίβεια, πλησιάζουμε στα μέσα του Αυγούστου και παρ΄ ότι το τζάμπολ της νέας χρονιάς έχει οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου, για την ώρα δεν υπάρχει ούτε τηλεοπτικό συμβόλαιο, ούτε συμφωνία με κεντρικό χορηγό.

Ουσιαστικά δηλαδή, η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει γίνει τόσο θλιβερή και το χειρότερο είναι ότι δεν έχει πιάσει πάτο. Η συνεχής «κατηφόρα», άλλωστε, χαρακτηρίζει απόλυτα όλη την διάρκεια της θητείας του νυν προέδρου Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα διατηρήσει την καρέκλα του και θα βολέψει τους συνεργάτες του και έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι σε θέση να δώσει την παραμικρή λύση για την διάσωση της λίγκας.

Την ώρα, λοιπόν, που η Euroleague, σε πείσμα του «σφυροκοπήματος» που δέχτηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την υποτιθέμενη οικονομική αδιαφάνεια, την καθυστέρηση των πληρωμών και την έλλειψη ενημέρωσης για τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης χρονιάς, χρησιμοποίησε τον χαμένο χρόνο για να «οχυρωθεί» απέναντι στην πανδημία και «χτύπησε» το χέρι στο τραπέζι απαιτώντας την παραμονή του Παναθηναϊκού (είχε εκδηλώσει επίσημα την επιθυμία αποχώρησης), ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ τι έκαναν για να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό στην Α1 και συνάμα να προστατεύσουν το προϊόν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την αύξηση των εσόδων και της εμπορικής αξίας της λίγκας;

Όχι απλά απολύτως τίποτε! Αλλά ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις «συνωμότησαν» κι από πάνω για να τον κρατήσουν στην Α2, έτσι ώστε ο μεν Γαλατσόπουλος να βελτιώσει τις πιθανότητες παραμονής του στον προεδρικό θώκο (θέση που του εξασφαλίζει πλέον τα προς το ζην), ο δε Βασιλακόπουλος για να συνεχίσει να αποδεικνύει στους «ερυθρόλευκους» ότι πρέπει να τον «προσκυνήσουν» (τώρα στα τελειώματα) για να επανέλθουν στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Στάση που κράτησε και στο θέμα της συμμετοχής ενός κοινοτικού στην δεύτερη τη τάξει Κατηγορία για να αντιταχθεί και πάλι στους «ερυθρόλευκους».

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ηγούνται των δυο σημαντικότερων φορέων του αθλήματος στην χώρα μας, με την ανεπάρκεια του πρώτου και την εμμονή του δεύτερου, να μην επικεντρώνονται φυσικά μόνο στην υπόθεση των Πειραιωτών. Εκ των πραγμάτων, πάντως, ο αποκλεισμός τους από τα εισιτήρια ανόδου στην Α1, σχεδιάστηκε με μαεστρία από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και ψηφίστηκε από το σύνολο των ομάδων (δεν είναι άμοιρες ευθυνών, ασχέτως αν αγνοούσαν τι έκαναν) και η ελληνική ομοσπονδία απλά «εκτέλεσε» την απόφαση!

Ας αφήσουμε όμως, τον Ολυμπιακό, η επιστροφή του οποίου, αναμφισβήτητα θα έδινε άλλη αίγλη κι ανταγωνισμό στην Basket League και αυτομάτως θα προκαλούσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους χορηγούς και θα καθιστούσε άκρως ελκυστικό το τηλεοπτικό πακέτο των αγώνων, υπό την μορφή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την Δημόσια Τηλεόραση.

Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι τι έκαναν οι θεσμικοί παράγοντες του αθλήματος έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για μία λίγκα που θα είναι αντάξια του πάλαι ποτέ πολυδιαφημισμένου πρωταθλήματος και που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τη νέα τάξη πραγμάτων που έχει προκύψει στην μετά κορονοϊού εποχή…

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Πέραν της αναδιάρθρωσης για να μην πέσει καμία ομάδα (και ουσιαστικά να σωθούν οι εδώ και χρόνια οικονομικά αφερέγγυοι ΠΑΟΚ και Άρης) και να αυξηθούν οι ομάδες σε 16 (άσχετα αν για την ώρα ο αριθμός έχει πέσει στους 13, λόγω της αποχώρησης του Ηφαίστου και του Ρεθύμνου), τίποτε απ’ όλα όσα αποφασίστηκαν, με φόντο την εξυγίανση της λίγκας, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Πιο συγκεκριμένα:

  • Με απόφαση του Δ.Σ. της 28ης Μαϊου, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την σύσταση τριμελούς επιτροπής, η οποία θα εξέταζε σε πρώτο στάδιο τους φακέλους αδειοδότησης για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα και θα υποκαθιστούσε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, χωρίς ωστόσο να αποκτήσει ποτέ νομική υπόσταση. Ο λόγος του συγκεκριμένου μέτρου, ήταν η κατά παράβαση συμμετοχή του Ιωνικού Νικαίας στο προηγούμενο πρωτάθλημα (η ΕΕΑ έκανε τα στραβά μάτια), παρ’ ότι δεν είχε καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 60.000), αλλά και του Πανιωνίου και της Λάρισας (είχαν πάρει μία σχετική παράταση).
  • Αποφασίστηκαν επίσης και ψηφίστηκαν από τις ομάδες, η αύξηση της εγγυητικής επιστολής από 60.000 στις 200.000 Ευρώ, minimum budget στις 800.000 Ευρώ και συγκεκριμένες γηπεδικές προϋποθέσεις, με την ελάχιστη χωρητικότητα να ορίζεται στις 1.200 θέσεις (μέτρο που ίσχυε από πέρυσι αλλά δεν εφαρμόστηκε για Ιωνικό και Πανιώνιο).

Τι θα γίνει τελικά: Κανένα από τα παραπάνω μέτρα, που αρχικά «βαφτίστηκαν» προαπαιτούμενα κριτήρια για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, δεν θα ισχύσει για την επόμενη σεζόν. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες από τις μισές ομάδες, παρ’ ότι τα ψήφισαν, δεν μπορούσαν να τα εφαρμόσουν και κατά βάθος δεν ήθελαν να ισχύσουν. Η Πολιτεία και ο υφυπουργός Αθλητισμού καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να τα νομοθετήσουν (από τις 30 Ιουνίου φτάσαμε στις 30 Ιουλίου χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί σε τροπολογία) και μετά την Γενική Συνέλευση που τεχνηέντως συγκάλεσε ο ΕΣΑΚΕ, οι παραπάνω αποφάσεις δεν μπορούσαν παρά να ισχύσουν από την μεθεπόμενη σεζόν.

Επιπροσθέτως, ο Ιωνικός Νικαίας αποβλήθηκε ετεροχρονισμένα από την Α1 Κατηγορία (κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο), αλλά λίγες μέρες αργότερα επανήλθε αγοράζοντας το ΑΦΜ του νεοφώτιστου Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος προβιβάστηκε ως 2ος στην Α2, παρ’ ότι ήταν γνωστό τοις πάσι ότι δεν μπορούσε να σηκώσει το οικονομικό βάρος της συμμετοχής στην Basket League. Απλά δήλωσε συμμετοχή, έχοντας συμφωνήσει με τον Ιωνικό και εν συνεχεία «χρησιμοποίησε» την θέση στην Α1 για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη.

Όλα αυτά συνέβησαν εις γνώση των προέδρων του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ, με τον άλλοτε σκαπανέα και «σωτήρα» του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να επιλέγει τον σύλλογο του Αιγάλεω (που πούλησε την θέση του στην Α1) αντί του Ολυμπιακού, επειδή όταν διεκόπησαν οι αγώνες (κι ενώ απέμεναν 9 αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου αλλά και τα playoffs) ήταν 2ος, με πέντε βαθμούς περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους».

Όσο και να θέλουν να πιστέψουμε ότι εν καιρώ πανδημίας, λειτούργησαν για το καλό του αθλήματος, πραγματικά δυσκολευόμαστε… Αφού ξεχειλίζει τόσο πολύ η βούληση τους για την εξυγίανση του ελληνικού πρωταθλήματος, ας την μοιραστούν μπας και ληφθεί καμία σοβαρή πρωτοβουλία και ξημερώσει και μία άσπρη μέρα… Και σε τελική ανάλυση γιατί αποχώρησαν δύο από τις πιο υγιείς ομάδες της λίγκας (Ήφαιστος και Ρέθυμνο), που μάλιστα είχαν κάνει και σημαντικές επενδύσεις σε Λήμνο και Κρήτη αντίστοιχα;

Μιλώντας για πρωτοβουλία με φόντο την σωτηρία της λίγκας, θα ήταν τεράστια παράλειψη να μην αναφερθούμε στην «άνιση» μάχη που έδωσαν το Περιστέρι, ο Κολοσσός, ο Προμηθέας και το Λαύριο την περιβόητη εξυγίανση της λίγκας και την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων συμμετοχής. Καθώς επίσης και για στον ρόλο του ιδιοκτήτη του Ρεθύμνου, Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος – και προς τιμήν του – ήταν ο πρώτος που διαχώρισε την θέση του απέναντι στην σταθερά του συνεχιζόμενου «κατήφορου» της Basket League, ανακοινώνοντας την αποχώρηση μίας εκ των πιο υγιών ΚΑΕ.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και μπασκετάνθρωπος κουράστηκε να χάνει χρόνο και χρήμα για ένα πρωτάθλημα που παραπαίει κι αποφάσισε να ασχοληθεί με τα τμήματα υποδομής της ομάδας των Χανίων και να «κατεβάσει» το Ρέθυμνο στην Β’ Εθνική. Παρ’ όλα αυτά, έθεσε εαυτόν στην διάθεση του ΕΣΑΚΕ (παρεμπιπτόντως βρίσκεται στην πιο δεινή οικονομική θέση της ιστορίας του και κινδυνεύει με... κραχ) και ανέλαβε την θέση του Συμβούλου Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, δρομολογώντας τις πρώτες συζητήσεις με την ΕΡΤ για την εύρεση τηλεοπτικού συμβολαίου.

Σε πρώτο στάδιο, η Δημόσια Τηλεόραση ήταν θετική ως προς το να συμπεριλάβει όλες τις ομάδες κάτω από την τηλεοπτική της στέγη και μάλιστα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ζήτησε, όμως, από την διοργανώτρια αρχή να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες οργάνωσης του πρωταθλήματος έως τις 30 Ιουνίου, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί η συνεργασία και να προχωρήσει ο σχετικός προγραμματισμός που απαιτεί μία τόσο μεγάλη παραγωγή. Ειδικότερα σε τόσο χαλεπούς – εμπορικά – καιρούς…

Για την ώρα, βέβαια, ούτε η πολυδιαφημιζόμενη αποχώρηση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από τα τηλεοπτικά συμβόλαια με την Cosmote TV είναι σίγουρη (ίσα-ίσα που οι «πράσινοι» σκέφτονται να παραμείνουν στο συνδρομητικό κανάλι), ούτε η ΕΡΤ πλέον «καίγεται» για ένα πακέτο χωρίς τις δύο πιο εμπορικές ομάδες… Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Μέσα στο γενικότερο χάος, ήρθε κι έδεσε και η παραίτηση του Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος είδε κι απόειδε από την γενικότερη ασυνέπεια και ανακολουθία του Συνδέσμου κι αποχώρησε. Το κενό που άφησε είναι κάτι περισσότερο από δυσαναπλήρωτο, καθώς θυμίζουμε ότι ήταν ο άνθρωπος που εξασφάλισε την περυσινή χορηγία της Basket League από τα Ελληνικά Πετρέλαια και γενικά είναι ένας επιχειρηματίας που λατρεύει το μπάσκετ και ταυτόχρονα έχει πάρα πολλές και σημαντικές διασυνδέσεις.

Το συμπέρασμα είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ διέρχεται μία «ωραία ατμόσφαιρα», όπως έλεγε ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος στην αξέχαστη ταινία «Ο Ατσίδας» της Finos Films. Από όποια πλευρά και να το πιάσεις, η «μπόχα» είναι ανυπόφορη. Και κατά τα άλλα, οι κ.κ. Βασιλακόπουλος και Γαλατσόπουλος «κόπτονται» για το καλό του αθλήματος. Όσο πιο γρήγορα μας «χαιρετήσουν», τόσο το καλύτερο…

Υγ.1: Το αστείο της υπόθεσης όσον αφορά την βούληση για εξυγίανση της Basket League, είναι ότι η αποκάλυψη (στο ευρύ κοινό) για την εγγυητική επιστολή των 200.000 Ευρώ (μετά από όλα όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν δεν θα ισχύσει από τη νέα σεζόν), δεν έγινε γνωστή από τον ΕΣΑΚΕ αλλά από τον πρόεδρο του Άρη (ο πιο άμεσα ενδιαφερόμενος), Λευτέρη Αρβανίτη, ο οποίος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε την παραπάνω εξέλιξη ως ευχάριστο νέο!

Υγ.2: Μέσα στις 13 ομάδες που αυτή τη στιγμή έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, βρίσκονται η Λάρισα και ο Πανιώνιος. Η θεσσαλική ομάδα, που όπως και ο Ιωνικός αποβλήθηκε από την ΕΕΑ, αλλά επανήλθε δια της γνωστής μεθόδου της κυβίστησης, φημολογείται ότι θα στηριχθεί από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με τον στοιχηματισμό, κάτι που ισχύει και με τους «κυανέρυθρους», ο μεγαλομέτοχος των οποίων ψάχνεται να πουλήσει. Πάρ’ το αυγό και κούρευτο, δηλαδή…

Υγ.3: Μέσα σε όλα τα ευτράπελα των τελευταίων δύο μηνών, στην Γ.Σ. της 30ης Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ζήτησε και «πέτυχε» την τρίμηνη ανανέωση της σύμβασης του διευθυντή marketing, Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει την παραμικρή συμβολή στο χορηγικό πακέτο του Συνδέσμου και πριν λίγο καιρό, είχε αναγορευτεί σε επικεφαλής του νεοσύστατου Τμήματος Διαφάνειας, που συστάθηκε για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος στους κόλπους της Basket League. Αν εδώ δεν «παίζεται» το θέατρο του παραλόγου, τότε τι παίζεται;

Υγ.4: Κοινώς, όλες οι ομάδες κοιτούν το δικό τους συμφέρον και αδιαφορούν για την πορεία του πρωταθλήματος. Μπορεί κι άλλοι παράγοντες να ανέλαβαν σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως ο Μάκης Αγγελόπουλος, ωστόσο, η «νομιμοποίηση» όλων των καταστάσεων που περιέγραψα πιο πάνω και η έλλειψη σύμπνοιας αλλά κι ενός ανθρώπου να ηγηθεί της προσπάθειας αναδόμησης του πρωταθλήματος, φαίνεται ότι είναι καταδικαστική για το άθλημα.

Υγ.5: Η πρωτοβουλία διοργάνωσης του Supercup, ως «ορεκτικό» πριν το τζάμπολ της Basket League (άγνωστο αν θα γίνει στην προγραμματισμένη ημερομηνία) είναι ίσως η μόνη κίνηση που έχει γίνει προς την σωστή κατεύθυνση και μακάρι να ακολουθηθεί από την ΕΟΚ, που πρέπει να επαναφέρει τον θεσμό του Final 4 ή να υιοθετήσει τον αντίστοιχο του Final 8, όπως σε όλες τις μπασκετικά προηγμένες χώρες. Έστω και με μαθητική εξέδρα σε πρώτη φάση.

Υγ.6: Κλείνοντας και για να καταθέσω και κάτι πιο αγωνιστικό… Μπορεί οι φίλοι του Παναθηναϊκού να ήταν συνηθισμένοι σε πιο ηχηρά ονόματα από τον Ουάϊτ και τον Τζάκσον, προσωπικά τάσσομαι υπέρ της φιλοσοφίας που έχουν ακολουθήσει οι «πράσινοι» στην μετεγγραφική αγορά. Και λόγω του ότι διάγουν μία μεταβατική περίοδο και δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακόμη το ακριβές ύψος του budget και γι’ αυτό προχωρούν σε προσεκτικές και σχετικά φτηνές λύσεις, αλλά και για το ότι η ομάδα που φτιάχνουν θα έχει επιτέλους ελληνική ταυτότητα.

Υγ.6: Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννης προορίζονται για βασικοί, Μποχωρίδης και Κασελάκης θα έχουν συμπληρωματικούς αλλά χρήσιμους ρόλους, ενώ μην εκπλαγείτε αν από τα μέσα της χρονιάς και μετά, ο Καλαϊτζάκης έχει αποκτήσει σταθερό ρόλο στο rotation. Αν στους έξι προαναφερθέντες Έλληνες, προσθέσετε και τον Ελληνοαμερικανό σέντερ, Ζακ Όγκουστ, οι «πράσινοι» έχουν μία σημαντική «μαγιά» παικτών που μπορούν να εμπνεύσουν ακόμη περισσότερο τους φιλάθλους τους.

Υγ.7: Πολλά περαστικά στον Δημήτρη Ιτούδη και τον Κώστα Παπανικολάου που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19. Πολλά μπράβο στον coach της ΤΣΣΚΑ για την δημόσια τοποθέτησή του γύρω από την διαχείριση της κατάστασης, που έδωσε κουράγιο σε πολύ κόσμο που έχει άγνοια και φοβάται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!