ΑΕΚ: Προετοιμασία στο νέο «στολίδι» των Ιωαννίνων (pics)

ΑΕΚ: Προετοιμασία στο νέο «στολίδι» των Ιωαννίνων (pics)

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: Προετοιμασία στο νέο «στολίδι» των Ιωαννίνων (pics)

bet365

Η ΑΕΚ θα κάνει τη φετινή της προετοιμασία στα Ιωάννινα και στο νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ που έχει η πόλη.

Η ΑΕΚ της σεζόν 2020-21 θα βάλει τις βάσεις της στην Ήπειρο, όπου και θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα βρεθούν την εβδομάδα 17 με 23 Αυγούστου στα Ιωάννινα και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τους συνεργάτες του θα προετοιμάσουν την ομάδα στο νέο κλειστό γήπεδο της πόλης, που βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολής, παραπλεύρως του Πανηπειρωτικού Σταδίου Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται πως η σεζόν θα αρχίσει νωρίς για την «Βασίλισσα», με το Σούπερ Καπ (23-24/9) και το Final 8 του Basketball Champions League (30/09-04/10).

Το «στολίδι» των Ιωαννίνων

Τα Γιάννενα είναι μια... ποδοσφαιρική πόλη, αλλά έχουν μπει δυναμικά και στο μπασκετικό χάρτη και το νέο κλειστό «παλατάκι» τους θα βοηθήσει περισσότερο στην προσπάθεια που κάνουν. Το εν λόγω γήπεδο ήταν έτοιμο το 2017, ενώ τις προετοιμασίες τους έχουν κάνει εκεί παλαιότερα το Λαύριο, το Περιστέρι και η Εθνική Γυναικών.

Το γήπεδο μπάσκετ της πόλης της Ηπείρου είναι εξοπλισμένο με διάφορες τεχνολογίες, ενώ οι χώροι είναι αρκετά προσεγμένοι. Εκτός από τον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια ομάδων/διαιτητών, διαθέτει και γυμναστήριο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των αθλητών.

Ο αγωνιστικός χώρος διαθέτει μόνιμο ξύλινο δάπεδο, μπασκέτες, οι οποίες είναι πακτωμένες στο έδαφος και είναι αναγνωρισμένου ευρωπαϊκού οίκου, πίνακες LED, προστατευτικά στρώματα πίσω από κάθε μπασκέτα, ενώ στο γήπεδο υπάρχει και προπονητικός εξοπλισμός.

Όσον αφορά τα αποδυτήρια, υπάρχουν τέσσερα αθλητών (δύο γηπεδούχων και δύο φιλοξενούμενων), εκ των οποίων τα δύο μπορούν να φιλοξενήσουν και αθλητές ΑμεΑ. Στα δύο μεγαλύτερα αποδυτήρια υπάρχουν πιστοποιημένα κρεβάτια φυσικοθεραπείας, ενώ σε όλα τα αποδυτήρια έχουν τοποθετηθεί πίνακες επίδειξης συστημάτων καλαθοσφαίρισης. Σε όλους τους χώρους έχουν τοποθετηθεί συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης. Τα αποδυτήρια των διαιτητών αποτελούνται από δύο κλειστές καμπίνες ντουζ, ξεχωριστό WC και εξωτερικό νιπτήρα.

Επίσης, το ιατρείο του γηπέδου είναι εξοπλισμένο όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία περί άδειας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων. Διαθέτει ιατρικό κρεβάτι, πλήρες φαρμακείο και απινιδωτή.

Όσο για τον εξωτερικό χώρο, υπάρχει πάρκινγκ για 97 αυτοκίνητα, 7 αυτοκίνητα ΑμεΑ, δύο λεοφωρεία ομάδω και χώροι για στάθμευση μοτοσυκλετών και ποδηλάτων, αλλά και ασθενοφόρου και οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.neokleisto.gr

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα