ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Μέξας: «Ο Μήτρου-Λονγκ ήθελε πολύ να παίξει στην χώρα καταγωγής της μητέρας του»

Μέξας: «Ο Μήτρου-Λονγκ ήθελε πολύ να παίξει στην χώρα καταγωγής της μητέρας του»

Ο Μέξας στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μέξας μίλησε για το κίνητρο που έχει ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, αλλά και για τα αγωνιστικά του προσόντα, προκειμένου ο κόσμος να τον γνωρίσει καλύτερα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέφερε αρχικά για το νέο του παίκτη: «Τον έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό, τον έχουμε αξιολογήσει, και έτσι όπως θέλουμε να δομήσουμε την ομάδα μας, θεωρούμε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει στις δύο θέσεις των γκαρντ.

Προέρχεται από μία καλή χρονιά ως τελειόφοιτος στο κολέγιό του, το UNLV, είναι αρκετά γρήγορος και δυνατός για το ύψος του, μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των γκαρντ, έχει ικανότητα με την μπάλα για να μπει μέσα στο καλάθι, έχει αξιόπιστο σουτ και δυνατά πόδια για την άμυνα. Σίγουρα ψάχναμε ένα τέτοιο παιδί».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο ότι ο Ελάιζα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο. Όταν μιλήσαμε, μου είπε ότι θέλει πάρα πολύ να παίξει στην Ελλάδα, που είναι και η χώρα καταγωγής της μητέρας του και για τον ρόλο που τον έχουμε πάρει, μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι rookie, άρα πρέπει να του δώσουμε χρόνο και να τον βοηθήσουμε για να δείξει αυτά που μπορεί και με τα έμπειρα παιδιά που θα είναι δίπλα του, όπως ο Γκρίφιν και ο Παπαντωνίου, αλλά και γενικά στην ομάδα, πιστεύω ότι θα το πετύχουμε αυτό. Όσο περνά ο χρόνος και προσαρμόζεται θα μπορεί να μας βοηθήσει πραγματικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ξέρει ότι το παιχνίδι είναι διαφορετικό εδώ σε σχέση με το κολέγιο, αλλά η δική μας δουλειά είναι να τον βοηθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες».

Τέλος, ο Κώστας Μέξας αναφέρθηκε και στις κινήσεις που ακολουθούν, αλλά και στη «μάχη» με το χρόνο που δίνει η ομάδα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών: «Έχουμε μπει σε μία ικανοποιητική διαδικασία για την ολοκλήρωση του ρόστερ, θέλουμε να κάνουμε σχετικά γρήγορα τις επόμενες επιλογές μας και είμαστε και αναγκασμένοι να το κάνουμε. Είναι πλέον διαφορετικές οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα λόγω του κορονοϊού. Οι ξένοι παίκτες, για παράδειγμα, χρειάζονται μια διαφορετική και πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, κι αυτό μας αναγκάζει να τρέξουμε λίγο πιο γρήγορα το θέμα των ξένων παικτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ