Άρης: Περιμένει τις ενέργειες της ΕΟΚ για το ζήτημα με τη FIBA

Άρης: Περιμένει τις ενέργειες της ΕΟΚ για το ζήτημα με τη FIBA

Άρης: Περιμένει τις ενέργειες της ΕΟΚ για το ζήτημα με τη FIBA

bet365

Στον Άρη περιμένουν τις ενέργειες της ΕΟΚ κι ελπίζουν ότι θα πειστεί η FIBA για μια πιο διαλλακτική στάση απέναντι στις ομάδες οι οποίες έχουν απαγόρευση μεταγραφών.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ένα από τα δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΚΑΕ Άρης. Το πρώτο αφορά το επίπεδο ανταπόκρισής της στα κριτήρια συμμετοχής στο επόμενο Πρωτάθλημα. Είτε πρόκειται για την έκδοση δύο εγγυητικών επιταγών συνολικής αξίας 200.000 ευρώ είτε για την τακτοποίηση/διακανονισμός του συνόλου των υποχρεώσεων της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Ήδη νιώθει πίεση από τη στάση που κρατά ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς επί του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά το κατά πόσο θα μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές. Στην επιστολή της στην ΕΟΚ, η FIBA προχώρησε σε σύσταση και ουσιαστικά ξεκαθάρισε στην Ελληνική Ομοσπονδία ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση δελτίων για λογαριασμό ομάδων που έχουν τιμωρηθεί με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών λόγω οφειλών προς τρίτους. Ο Άρης κουβαλάει οκτώ ban και φυσικά στην περίπτωση που η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αλλάξει στάση δεν θα μπορεί να δημιουργήσει ομάδα.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται εν αναμονή των ενεργειών της ΕΟΚ, προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πιθανό να γίνει σήμερα (14/7) επικοινωνία στελεχών της τελευταίας με αξιωματούχους της FIBA όπου θα τεθεί αίτημα παραχώρησης χρόνου. Να δοθεί δηλαδή στις ομάδες ένα χρονικό περιθώριο ούτως ώστε να διακανονίσουν τις οφειλές τους και ταυτοχρόνως να αποκτήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδας. Για τον Άρη, τούτο έχει μεγάλη σημασία καθώς η διαδικασία επίτευξης συμφωνιών με οκτώ πιστωτές δεν είναι απλή, απαιτεί χρόνο και χρήμα και στην παρούσα φάση, ο Άρης δεν τα διαθέτει.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα