Άρης: Η ενίσχυση του ελληνικού κορμού και οι «Πλάβι»

Άρης: Η ενίσχυση του ελληνικού κορμού και οι «Πλάβι»

Άρης: Η ενίσχυση του ελληνικού κορμού και οι «Πλάβι»

bet365

Οι φιλολογικές συζητήσεις του Σάββα Καμπερίδη με παίκτες υποδηλώνουν την πρόθεση ενίσχυσης του ελληνικού κορμού, ενώ επαφή έγινε και με τους Μίλαν Μιλόσεβιτς, Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς με σκοπό την παραμονή τους στην ομάδα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός με σούπερ προσφορά* & ειδικά στοιχήματα | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το αγωνιστικό είναι ξεχωριστό κεφάλαιο σε σχέση με όλα όσα (δεν) εξελίσσονται σε διοικητικό και ιδιοκτησιακό επίπεδο. Εκεί, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΑΣ Άρης και Δημήτρη Γουλιέλμου κινούνται σε… ρυθμούς χελώνας, εκτιμάται όμως ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα βρεθεί σημείο συμφωνίας και ο νυν μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης θα αποτελέσει και επισήμως παρελθόν. Αυτή η στασιμότητα δεν επηρεάζει τον Σάββα Καμπερίδη ο οποίος ήδη έχει προχωρήσει σε επαφές με αρκετούς Έλληνες παίκτες με σκοπό τη συγκέντρωση δεδομένων και κυρίως, να είναι έτοιμος όταν θα γίνει η ουσιαστική συζήτηση με τη διοίκηση της ΚΑΕ.

Μέσα από τις ενέργειες του 42χρονου προπονητή επιβεβαιώνεται η πρόθεση ενίσχυσης του ελληνικού κορμού ίσως και αυτή της μη αξιοποίησης του δικαιώματος απόκτησης έξι ξένων, πράγμα το οποίο εμπεριέχει ρίσκο. Για την ακρίβεια, για τις θέσεις 1-2, ο Σάββας Καμπερίδης θέλει τον Βασίλη Τολιόπουλο (ο οποίος έχει ζητήσει την αποδέσμευσή του από την ΑΕΚ) καθώς επίσης και την παραμονή του Δημήτρη Φλιώνη. Επί της ουσίας, έχει συμβιβαστεί με την απώλεια του Λευτέρη Μποχωρίδη ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Η περίπτωση του Σαλούστρου και ο Κουζέλογλου

Μένοντας στην περιήγηση του Σάββα Καμπερίδη στην ελληνική αγορά, στο μυαλό του προπονητή του Άρη είναι και η περίπτωση του Χρήστου Σαλούστρου. Ο τελευταίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με το Περιστέρι, πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της ομάδας των δυτικών προαστίων. Ενδεχομένως να δείχνει κάτι (για το μέλλον του Σαλούστρου) η συμφωνία του Περιστερίου με τον Πέτεγουεϊ καθώς αγωνίζονται στην ίδια θέση. Το ερώτημα είναι βέβαια αν μπορεί ο Άρης να αντέξει το συμβόλαιο του 30χρονου φόργουορντ.

Πιο προσιτή οικονομικά αλλά και το ίδιο περίπλοκή είναι η περίπτωση του Γιάννη Αγραβάνη η οποία ήδη έχει συζητηθεί στα… πέριξ του Αλεξανδρείου. Στην τελευταία διετία, ο 22χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε στο Περιστέρι υπό τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ η οποία έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει και τα δύο επόμενα χρόνια του συμβολαίου. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις της.

Πηγαίνοντας στις θέσεις των ψηλών, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρες οι επιλογές του Σάββα Καμπερίδη. Παρότι υπάρχει συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν, δεν είναι βέβαιη η παραμονή του Διαμαντή Σλαφτσάκη. Πληροφορίες θέλουν τον προπονητή του Άρη να σκέφτεται την περίπτωση του Γιάννη Κουζέλογλου ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση. Στην τελευταία τριετία, ο Κουζέλογλου αγωνίστηκε στο Λαύριο.

Το ρίσκο του Ντραγκίτσεβιτς και ο προσιτός Μιλόσεβιτς

Ο Σάββας Καμπερίδης έχει αποφασίσει την παραμονή των δύο παικτών, μένει όμως να αποδειχθεί αν μπορούν να δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις. Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του Μίλαν Μιλόσεβιτς χαρακτηρίζεται ευκολότερη και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Βόσνιος έχει πολύ συχνή επαφή με τον προπονητή του Άρη. Περιμένει την επίσημη πρόταση αντιλαμβανόμενος ότι αυτή θα προβλέπει λιγότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που εισέπραξε πέρυσι από την ομάδα. Συνεπώς, όλα θα εξαρτηθούν από το επίπεδο μείωσης αποδοχών που θα του προτείνει ο Άρης.

Η υπόθεση του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς είναι πολύπλοκη. Ο Μαυροβούνιος σέντερ έχει συμβόλαιο 130.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν αλλά ο Άρης δεν δύναται να καλύψει ούτε τα μισά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρόσφατη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, ο 34χρονος σέντερ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να δεχθεί μείωση μεγαλύτερη του ποσού των 30.000 ευρώ, αλλά η οικονομική κατάσταση του Άρη απαγορεύει δια ροπάλου να προσφέρει 100.000 ευρώ σ’ έναν παίκτη.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα